icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
4. bře 2020

@dura175 podle toho, jak to dopadlo v Itálii (zjistilo se to docela pozdě a u pacienta, co nikam necestoval a němel přímý kontakt s nemocí), by mě taky nepřekvapilo, kdyby to tu bylo už dávno.

olusenka
4. bře 2020

...a jak to dnes vypadá třeba v Praze? Jste někdo odtamtud? vyskytnou se třeba v metru apod. lidé v roušce?

vladienka
4. bře 2020

@olusenka nikde nikto v ruskach.. aspon ja som nevidela ;)

vineta
4. bře 2020

@olusenka Taky jsem neviděla nikoho s rouškou.

jelenice_zavodnice
4. bře 2020

@olusenka Ne, nikdo v rousce, urady, obchody i sluzby funguji jako kazdy jiny den, v MHD lide chrchlou a kaslou jako kazdou jinou zimu, turistu adekvatne sezone, leden a unor jsou nejslabsi mesice, co se cestov. ruchu tyce, obchody vykoupene nejsou, tedy az maslo, ktere Billa za 34,90 kc uz nemela 😉. Ja osobne se domnivam, ze ty vykoupene regaly v nekterych obchodech nechalo jejich vedeni chvili prazdne schvalne, kdyz zmizela ryze ve varnych saccich, tak vedeni marketu doufalo, ze zmizi i ta draha ryze arborio nebo drazsi mouka od “Babicky”, prece jenom kdyz media krmi lidi panikou, tak proc to nevyuzit 😀. No nestalo se tak, tak vsechno doplnili. A nebo proste vzhledem k nedostatku personalu doplnit nestihli 😉

marcicek84
4. bře 2020

Já v Ostravě, opět viděla někoho s rouškou, ale kdo je nemá, že je mít nebude, je zakázaný prodej, má to jít primárně pro zdravotnická zařízení

marcicek84
4. bře 2020

„V Praze máme nový případ výskytu koronaviru. Jde o matku dítěte ZŠ na Praze 6. Vybrané třídy dotčené školy proto budou dočasně zavřené,” uvedl primátor Hřib s tím, že zasedá krizový štáb Prahy 6 a na místo jedou zástupci hygienické stanice.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

marcicek84
4. bře 2020

No z toho Iránu jde hrůza hruzoucí, Italové zavřeli už všechny školy...

autor
4. bře 2020

@marcicek84 četla jsem, že ta žena byla u doktora, ale že ji nedal doporučení na testy... Kolik takových asi bude běhat všude kolem 🤔

marcicek84
4. bře 2020

Hmm tak to tech lidi bude behat po republice dost...u nas pripad kamaradka zname ma karantenu po navratu z Itosky,volala do skoly co deti,jestli maji chodit nebo je omluvi a bez pardonu mely naklusat do skoly,takze se to asi sirit bude...

odula
4. bře 2020

Ale na druhou stranu - běhají "všude kolem", protože je třeba ani nenapadne ze mají "korónu"... Protože jim třeba zas až tak moc není...? ;)

odula
4. bře 2020

@marcicek84 jo to Írán -to je jiný kafe. Katastrofální system, žádný informace, slabý zdravotnictví.... Jenže tam byla průšvih i sezonni chřipka někdy před 2 lety nebo kdy.

vendes
4. bře 2020

Pro mě je to další nemoc, se kterou se budeme muset naučit žít. Z mého pohledu mi přijde celkem logický tento názor. https://robertnemec.com/koronavirus-iracionalit...

odula
4. bře 2020

@vendes ty znáš Roberta? 😱

vendes
4. bře 2020

@odula Ne, jenom jsem od něj četla tohle, nic dalšího.
Ale už než jsem to četla, říkala jsem si, že se lidé trochu nudí, chtějí se bát a potřebují senzace. Kdyby virus přišel v době, kdy se řešilo zvýšení rodičáku nebo důchody, nemyslím si, že by se řešil tak hodně.

autor
4. bře 2020

@odula tak snad to tak bude mít většina

autor
4. bře 2020

Tak dnes manžel v obchodě říkal, že u nás ok. Chtěla jsem ale hrnickove polévky hovězí s celest.nudlemi, protože je mám ráda a když je třeba něco na rychlo, tak jsem za ně ráda a utrela jsem nos... A chtěla jsem moučkový cukr (1kg) a taky jsem měla smůlu... Takže důchodci berou Kaufland útokem pořád... Anebo někdo by skupoval i moučkový cukr do zásoby? A jen tak mimochodem Kaufland využil situace a všimla jsem si že dali do akce hl.mouku, lanchmet a konzervové hotovky 😂🙈 chtějí vystříkat asi co se dá 🤔😂

marcicek84
4. bře 2020

@odula jo no,tak to jeste bude mit sahodlouhe dusledky...

odula
4. bře 2020

Dneska jsem byla nakupovat tady a v obchodě prázdno, regály plný. Včera v lidlu to samý. Tak zatím tady zřejmě vesměs v klidu 🙂

autor
4. bře 2020

Už aby to skončilo... Fakt doufám, že děs běs je jen díky médiím. Ale poslední zprávy ze světa nejsou pozitivní 😔

odula
4. bře 2020

Update. Prozatím se panika nekoná, alespoň na jihu Švédska. Dnes další potvrzené případy, především okolo Stockholmu. Celkem 52. Žádná nová opatření zatím nebyla vydaná, pokud vim

eviicka
4. bře 2020

Pro autorku: k tomu moučkovýmu cukru se přiznávám, i když ne teď 😀 před rokem někdy na podzim, jsem si já ani manžel nepsali pořádně seznam, a vždycky v krámě si říkám, "to se bude hodit na cukroví" manžel asi totéž, pak se k tomu přidalo něco co už doma bylo a já s hrůzou zjistila, že mám 7 kilo (ještě pořád není spotřebovaný 😀).

Ale to, že je vyprodaný asi s virem nesouvisí, za to ty polévky, či moje zmiňované sušené droždí určitě jo.

autor
4. bře 2020

@eviicka 😂 7kg moučkového 😂🙈 já ještě trochu mouc.cukru naštěstí mám, tak s tím nějak vyjdu 😂 kdyžtak krystal to jistí 😂 NJ, polévky určo kvůli tomu padly...

marcicek84
5. bře 2020

A přichází na řadu regulace nebo zákaz prodeje - respirátory FFP3 zákaz, teď jsem četla, že chtějí regulovat i prodej desinfekčních gelů, ale vzhledem k tomu, že už taky nikde nejsou, tak ani pořádně není regulovat co.

autor
5. bře 2020

@marcicek84 no to jo 😅

autor
5. bře 2020

@marcicek84 fajn shrnutí

autor
5. bře 2020

Testy na koronavirus se nebudou dělat už jen lidem, kteří byli v rizikových oblastech, ale každému, pokud to určí lékař či hygienik, řekl náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog Roman Prymula.

No... Nevím, zda to byla šťastná volba 😂😂😂🙈 dopadne to jako s tou maminkou v Praze, co musela jít na testy z vlastní iniciativy a na vlastní náklady 🤦‍♀️

odula
5. bře 2020

Proč by to nebyla šťastná volba? To udělali právě kvůli tomu ne? Ta mamina byla v Itálii ale ne v rizikový oblasti. Proto ji neudělali test. Teď uz by ho právě udělali , ne?

autor
5. bře 2020

@odula těžko říci, hodně doktorů to podceňuje. Však ona šla za doktorem a ten ji poslal, že ji testovat nebude, že to není korona

Strana