Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
...a jak to dnes vypadá třeba v Praze? Jste někdo odtamtud? vyskytnou se třeba v metru apod. lidé v roušce?
@olusenka Ne, nikdo v rousce, urady, obchody i sluzby funguji jako kazdy jiny den, v MHD lide chrchlou a kaslou jako kazdou jinou zimu, turistu adekvatne sezone, leden a unor jsou nejslabsi mesice, co se cestov. ruchu tyce, obchody vykoupene nejsou, tedy az maslo, ktere Billa za 34,90 kc uz nemela 😉. Ja osobne se domnivam, ze ty vykoupene regaly v nekterych obchodech nechalo jejich vedeni chvili prazdne schvalne, kdyz zmizela ryze ve varnych saccich, tak vedeni marketu doufalo, ze zmizi i ta draha ryze arborio nebo drazsi mouka od “Babicky”, prece jenom kdyz media krmi lidi panikou, tak proc to nevyuzit 😀. No nestalo se tak, tak vsechno doplnili. A nebo proste vzhledem k nedostatku personalu doplnit nestihli 😉
Já v Ostravě, opět viděla někoho s rouškou, ale kdo je nemá, že je mít nebude, je zakázaný prodej, má to jít primárně pro zdravotnická zařízení
„V Praze máme nový případ výskytu koronaviru. Jde o matku dítěte ZŠ na Praze 6. Vybrané třídy dotčené školy proto budou dočasně zavřené,” uvedl primátor Hřib s tím, že zasedá krizový štáb Prahy 6 a na místo jedou zástupci hygienické stanice.
No z toho Iránu jde hrůza hruzoucí, Italové zavřeli už všechny školy...
@marcicek84 četla jsem, že ta žena byla u doktora, ale že ji nedal doporučení na testy... Kolik takových asi bude běhat všude kolem 🤔
Hmm tak to tech lidi bude behat po republice dost...u nas pripad kamaradka zname ma karantenu po navratu z Itosky,volala do skoly co deti,jestli maji chodit nebo je omluvi a bez pardonu mely naklusat do skoly,takze se to asi sirit bude...
Ale na druhou stranu - běhají "všude kolem", protože je třeba ani nenapadne ze mají "korónu"... Protože jim třeba zas až tak moc není...? ;)
@marcicek84 jo to Írán -to je jiný kafe. Katastrofální system, žádný informace, slabý zdravotnictví.... Jenže tam byla průšvih i sezonni chřipka někdy před 2 lety nebo kdy.
Pro mě je to další nemoc, se kterou se budeme muset naučit žít. Z mého pohledu mi přijde celkem logický tento názor. https://robertnemec.com/koronavirus-iracionalit...
@odula tak snad to tak bude mít většina
Tak dnes manžel v obchodě říkal, že u nás ok. Chtěla jsem ale hrnickove polévky hovězí s celest.nudlemi, protože je mám ráda a když je třeba něco na rychlo, tak jsem za ně ráda a utrela jsem nos... A chtěla jsem moučkový cukr (1kg) a taky jsem měla smůlu... Takže důchodci berou Kaufland útokem pořád... Anebo někdo by skupoval i moučkový cukr do zásoby? A jen tak mimochodem Kaufland využil situace a všimla jsem si že dali do akce hl.mouku, lanchmet a konzervové hotovky 😂🙈 chtějí vystříkat asi co se dá 🤔😂
@odula jo no,tak to jeste bude mit sahodlouhe dusledky...
Dneska jsem byla nakupovat tady a v obchodě prázdno, regály plný. Včera v lidlu to samý. Tak zatím tady zřejmě vesměs v klidu 🙂
Už aby to skončilo... Fakt doufám, že děs běs je jen díky médiím. Ale poslední zprávy ze světa nejsou pozitivní 😔
Update. Prozatím se panika nekoná, alespoň na jihu Švédska. Dnes další potvrzené případy, především okolo Stockholmu. Celkem 52. Žádná nová opatření zatím nebyla vydaná, pokud vim
Pro autorku: k tomu moučkovýmu cukru se přiznávám, i když ne teď 😀 před rokem někdy na podzim, jsem si já ani manžel nepsali pořádně seznam, a vždycky v krámě si říkám, "to se bude hodit na cukroví" manžel asi totéž, pak se k tomu přidalo něco co už doma bylo a já s hrůzou zjistila, že mám 7 kilo (ještě pořád není spotřebovaný 😀).
Ale to, že je vyprodaný asi s virem nesouvisí, za to ty polévky, či moje zmiňované sušené droždí určitě jo.
@eviicka 😂 7kg moučkového 😂🙈 já ještě trochu mouc.cukru naštěstí mám, tak s tím nějak vyjdu 😂 kdyžtak krystal to jistí 😂 NJ, polévky určo kvůli tomu padly...
A přichází na řadu regulace nebo zákaz prodeje - respirátory FFP3 zákaz, teď jsem četla, že chtějí regulovat i prodej desinfekčních gelů, ale vzhledem k tomu, že už taky nikde nejsou, tak ani pořádně není regulovat co.
@marcicek84 no to jo 😅
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/korona...
zajímavé grafy...
@marcicek84 fajn shrnutí
Testy na koronavirus se nebudou dělat už jen lidem, kteří byli v rizikových oblastech, ale každému, pokud to určí lékař či hygienik, řekl náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog Roman Prymula.
No... Nevím, zda to byla šťastná volba 😂😂😂🙈 dopadne to jako s tou maminkou v Praze, co musela jít na testy z vlastní iniciativy a na vlastní náklady 🤦♀️
Proč by to nebyla šťastná volba? To udělali právě kvůli tomu ne? Ta mamina byla v Itálii ale ne v rizikový oblasti. Proto ji neudělali test. Teď uz by ho právě udělali , ne?
@odula těžko říci, hodně doktorů to podceňuje. Však ona šla za doktorem a ten ji poslal, že ji testovat nebude, že to není korona

@dura175 podle toho, jak to dopadlo v Itálii (zjistilo se to docela pozdě a u pacienta, co nikam necestoval a němel přímý kontakt s nemocí), by mě taky nepřekvapilo, kdyby to tu bylo už dávno.