Křečové stavy, obrovská únava, lékaři si neví rady - má někdo zkušenosti?
Ahoj holky,
píši za kamarádku, která zde nemá účet a je už nešťastná. Žije s přítelem, který momentálně leží v nemocnici. Už před cca měsícem na něj začala upadat abnormální únava (z celého dne byl vzhůru třeba jen 5 hodin). Nebyl už schopný chodit ani do práce a brával si dovolenou. Ale za posledních 14 dní, se jeho stav razatně zhoršil. Začalo to "návaly" do hlavy. To by ještě zvládl, ale pak přišly křečové stavy. Začalo to u nohou. Dostával takové křeče, kdy ho to až složilo na zadek. Bydlí ve 2.patře bez výtahu. Než se tam dostane, těch záchvatů má kolem 10. Jeli do nemocnice. První mudr. jej odmítla s tím, že si vymýšlí. Jenže při odchodu z ordinace dostal další křečový záchvat. Zde si toho naštěstí všiml neurolog a začal jednat. Momentálně je hospitalizovaný. Ale... Přidali se křeče i do rukou, dokonce i výpadky krátkodobé paměti, usíná už i při konverzaci a vydrží vzhůru už max 3 hodiny za celý den. Už vede řeči, že umírá, apod. Vyšetření už nějaká podstoupil - CT, RTG, EMG, magnetickou rezonanci, i odběr mozkomíšního moku. Vše negativní. A na tomto základě, jej chce mudr. v pondělí poslat domů. On není typ člověka, který by měl sklony k hypochondrii, apod. Naopak, doktora vyhledává, až když mu fakt "hoří" u zadku. Vím, že tady nejste lékařky, ale nesetkala jste se některá s podobnými symptomy?
@maudd mozkomisni mok odebran a nalez negativni... KO byl v poradku. Ledviny netuším, az tak dalece jsem se ji neptala. A na ten metabolicky rozvrat ji reknu...
@odula uz jse ji to psala. Hndd, jak se sejde s mudr., bude zadat 🙂
V pondeli chce resit i jine pracoviště. Ale jak je osano výše, prevoz neumožní...
@nikoulinka hele s tím převozem je to divný ale do pondělí už to snad vydrží. Bohužel i ve velké nemocnici to chce hodně debatovat s doktorama a nenechat se odbýt. Každopádně moc držím palce, ať to dobře dopadne a zjistí se co mu je, protože ta nejistota je nejhorší. Btw. Jak je na tom s hořčíkem?
Podle mě musí převoz umožnit každá nemocnice. Přijde mi to celé na hlavu. Navíc to že řekli že by ho jinde nevzali to je už úplná kravina. Trvalá bych na převozu nejlepší asi do nějaké fakulty.
@maudd ještě mne napadla, nevím zda už to někdo nezmiňoval, tetanie. Docela by to i sedělo...zkuste zmínit, ať to doktoři prověří. Taky mne napadla Wilsonova nemoc ale tam sedí jen ty poruchy nervového systému - třes, křeče a tak. Ale to je fakt hodně nebezpečný a chce to diagnostikovat hned...
S nejvetsi pravdeppodonnosti memoc z klistete,jde to zjistit z krve...borelie se ne vzdy pri vysetreni ukazou pokud je ta infekce chronicka,zadala bych preleceni atb,nekdy to chce vice kol,nekdy v tele zustanou a clovek s tom bojuje celyzivot,ma to muj stryc 2roky trvalo nez mu ba to prisli ve 3 mesice v nemocnici,ct tunely,mel zachvaty kdy se nemohl vzbudit a pak ho bekolikrat prelecili a ted se mu to vraci tak jednou rocne kdy musi do nemocnice na preleceni
S tim prevozem size taky myslim, ze jw to blbost a drzi jej tam, aby mohli vykazovat nějaké vykony. Kdo ví... naše nemocnice nema dobrou pověst, coz se ted i potvrzuje. Dneska se bude snazit kamaradka odchytit lékaře (dva dny se ji ted schovával :D) a bude to s nim vse řešit. Každopádně už to konzultovala telefonicky s fakultkou, kterou.máme naštěstí ve vedlejsim městě. V pondělí jej teda opravdu propouštějí domů. Tak je s fakultou domluvena, ze tam dovezou veskere zpravy a budou to konzultovat. Tak snad sw to pohne dal.
Bude to tutove neurologicky problem. Kapacitou je vyhlasena neurolozka MUDr. Zarubova. Pusobila ve Vinohradske nemocnici v Praze a ted by udajne mela ordinovat na neurologii v nemocnici v Krci v Praze 4. Krestnim jmenem je tusim Jana.
@jirina58 no, my jsme z Karvinska, a jejich možnosti jim nedovolují jezdit za léčbou az tam....
@nikoulinka, tak to je opravdy z ruky. I u vas bude urcite schopny neurolog, zkuste zapatrat. Stav Vaseho pritele se mi nelibi, ani jednani doktoru, se kterymi prisel do styku. Vidi mladeho kluka, tak situaci zlehcuji, aniz by vedeli, co mu je. 😤👊🏻
@jirina58 prave. A to jej dnes propustili. Sotva vysel z emocnice, opet dostal ten svuj zachvat... emchali jej odejit se slovy, ze ma odpocivat... Napsali mu 3 strankovou propousteci zpravu. Vsechno negativni a predali do pece obvodakovi. Navic tam ma psane, ze 2.7. ma nastupit k.hospitalizaci na psychiatricke oddeleni. Pritom v posudku od psychiatra ma, ze je flegmaticky a neshledal zadny podil psychickeho stavu na jeho zdravi... takze zitra jedou do Ostravy a snad tam se to hne...
@nikoulinka tak to je síla.... nic nenašli, tak mu dali doporučení na psychiatra...
mně se to teda vůbec nelíbí. nechci malovat čerta na zeď, ale nějak z toho cejtim průser. tohle fakt není v pořádku, tělo jasně dává najevo, že je totálně v háji! doufám, že zkusej jinou nemocnici. rozhodně bych neležela doma a neklepala se, co to může bejt, a kdy se stane něco nevratně blbýho apod.
a řešila bych to teda hlavně alternativní cestou. jelikož všechny možný vyšetření už udělali...prostě sehnat nějakýho vědoucího léčitele, kterej pracuje třeba s TČM. doktoři prostě často věděj fakt hovno...:( chce to diagnostiku na úplně jiným základě.
@normalnimatka ja bych nez nejakyho lecitele spis hledala schopnyho doktora tedy 🤤
@odula každýmu, co jeho jest. doktoři nepoznaj spoustu věcí, nebo pak stejně člověka léčej blbě. já neřešim s klasickejma doktorama skoro nic a vyplatilo se. co jsem s doktorama řešila, nevyřešilo se. ono to ani nejde, západní medicína nefunguje na principu léčení, ale popírání symptomů.
ono je to asi o tom, jestli víš o někom důvěryhodným, s kým máš dobrou zkušenost. já jo.
@normalnimatka taky uz nad tim uvažují. Mame twdy jednoho vyhlášeného. Uvidí, jak pochodi v Ostrave, a kdyztak jdou k nemu...
a navíc se to teda nevylučuje, žejo. to řešit na obou stranách.
@nikoulinka pokud jste z Karvinska a normlani dr.na nic neprijdou, zkuste dr. Paszandu. Ale je nutno popsat akutnost, jinak cekacky tam jsou pry hooodne dlouhe
@nikoulinka já bych to osobně udělala asi tak, že bych šla nejdřív za někým mimo nemocnici, aby dal tipy, co vidí a co ne... a může třeba zjistit já nevim..borelii... tak abych věděla, že mám tlačit na to, aby v nemocnici udělali další vyšetření po nějakým čase, na borelii, nebo tak podobně. jako třeba to opravdu nic závažnýho není, a nebo je každej den navíc, kdy se to bude nějak řešit, dobrej. tak bych nemeškala. hlavně maj tu zkušenost s těma vyšetřeníma, že zjistili houby, tak nevim, jestli ho jidne spasej..jako snad jo,a le že by měli o tolik možností dělat vyšetření navíc..to si nemyslim...:/
podle mě to může být klidně psychiatrická záležitost, vyšetření na psychiatrii bych nepodcenovala
@nikoulinka - má pozitivní protilátky proti mononukleoze
@hancazivocich a co to prosimje znamena?
@nikoulinka - že prodělal mononukleozu...ale asi dvojed protilátky má negativní..takže nevím, jestli ji prodělává, nebo prodělal, už se v tom nevyznám, ale ten kousek - záznam z EEG - je taky nějaký pozitivní - ale nepřečtu celý..málo reaktivní....parox. aktivity, atd...je možné, že buď třeba prodělává mononukleozu, u který ty stavy únavy být můžou...nebo následek..a k tomu může mít stavy ,,úzkostný ataky"..Zkusila bych nenápadně zjistit, jestli se mu ty stavy dějí, i když je sám..nebo před ,,publikem"..on to ani vnímat nemusí...nedělá to schválně..znám...bohužel
@nikoulinka a nema v sobe nejakeho parazita? Tasemnice muze udelat dost problemy, ale z druhe strany tasemnice je jen spicka ledovce, tech parazitu je mnohem, mnohem vice
@hancazivocich je uplne jedno, jestli ma publikum, nebo ne. Zachvaty nejsou v žádných pravidelných intervalech ani po nejake činnosti. Zacal si uz psat neco jako denik. Aby vedel, co tomu stavu předcházelo a zatim zadna souvislost. Deje s e mu to treba i v klidu. V posteli, venku, ... proste to prijde a nevi kdy. Prikladam i teda text, co byl nad tim, co uz jsem tady dala
@priefi co vim, streva mu nezkoumali. Ale vselijake odbery ma za sebou, a to by se podke me asi ukazalo :/
@nikoulinka Ahoj, je to pár let...začala jsem z ničeho nic padat, jako by mi nohy neunesly a byly takové jakoby roztřesené....třeba i jen vystoupit z autobusu bylo " o držku" . Protože jsem zrovna jezdila na rehabilitace tak třeba i tam se mi podlomily nohy tak jsem celkem brzo i všechna možná vyšetření ( podobně jako tvůj známý) a protože se na nic nepřicházelo byla jsem z toho dost vyřízená...takže jsem putovala mezi těmi doktory a až jedna paní doktorka navrhla spíš čistě pro formu psychologické vyšetření a testy. Dost mě to pobavilo ale neměla jsem co ztratit. Mimochodem i ty psycho testy mi vyšly podobně....veselá, nepřipouští si problémy a pokud ano potlačuje je, zlehčuje.. ale to neustálé bagatelizování a na oko potlačování problémů ( vždyť jsem ta veselá holka, žádná fňukna...), to byla jedna velká lež se kterou si už hlava neuměla poradit...takže bystrá psycholožka odhalila to, co bych si nikdy nepřipustila. Až pak mi něco z toho začlo docházet a to " odkopání" to bylo ono...najednou jsem se přestala dusit, přestala jsem padat, přestaly mi nějaké bolesti... ne ní to hned ale bylo to opravdu tímhle a tomu bych nikdy dřív neuvěřila. Takže radím nemusí to výt nutně to samé ale psychika opravdu dělá věci o kterých nemáme ani šajn. Držím palce!
nevěřila.
Jinak fakt čtu ta vyšetření včetně psychologického a to je jako by to byl můj papír😉 až na to, že moje psycholožka se se mnou párala tři hodiny ale díky tomu si nakonec byla i jistější s diagnózou.

no hele, v týhle nemocnici to bdue asi bída celkově.... doporučuju najít lepší pracoviště.