icon

Krupička na tváři. Co zabírá?

melinda97
5. zář 2020

POMOC! CO ZABÍRÁ NA TAKOVOU KRUPIČKU KTERÁ SE MI Z NIČEHO NIC UDĚLALA? NĚJAKÝ PRODUKT Z LÉKÁRNY? MOŽNÁ ONDŘEJOVA MAST NEBO SUDOKREM?

Krupička na tváři. Co zabírá?
hojda
5. zář 2020

To je akné? Nebo z čeho se ti to udělalo? Někdy ucpává póry SPF v různých přípravcích. Na krupičku zabírá Niacinamid, ale nevím, jestli je tvůj případ, jestli to není něco jiného.

melinda97
autor
5. zář 2020

@hojda není to akné🥺

hojda
5. zář 2020

@melinda97 A víš z čeho to máš? Proč se ti to udělalo? Nová kosmetika, jídlo? Svědí to? Já to vidím jako ucpané póry.

melinda97
autor
5. zář 2020

@hojda Ano, občas to svědí. Akné to není žádný hnis ani nic podobného se mi nedělá... ani sama nevím z čeho se mi to udělalo. Četla jsem, že na takovou krupičku zabírá právě ta ONDŘEJOVA MAST A SUDOKRÉM tak zkusím vyzkoušet.

melinda97
autor
5. zář 2020

@hojda Nevím jak to zastavit... den co den se mi toho dělá víc a víc😳

hojda
5. zář 2020

@melinda97 Já to měla jednou, když jsem se vrátila od moře. SPF + slaná voda. Ještě je dobrý tonik s kyselinou glycolovou. To mi pomohlo tenkrát se jí zbavit.

eva118
5. zář 2020

Reakce na nějakou kosmetiku? Nemusí to být nový krém, klidně něco ,co používáš dlouho a pokožka už toho má dost. Kamarádka měla něco podobného, nebo to stejné co ty. Obličej si mohla omývat jenom Jarišovým roztokem, už nevím, čím se mazala, ale určitě něco nedráždivého, nebo nic. Klidně bych při napínání pokožky mazala troškou sádlem. Nejlepší bude návštěva kožařky. Vypadá to jako reakce na něco.

dejvitka
6. zář 2020

@melinda97 Vypada to jako alergicka reakce. Ja tohle mela z avivaze, pres pul obliceje, zmizelo samo, nemazala jsem nicim, ale trvalo mi par dni nez mi doslo z ceho to je, den ode dne to bylo horsi , ale rano vzdy nejvic tak jsem se dopatrala. Pokud nevis - jidlo, kosmetika...radeji nekam zajdi, kdyby to nebyla kontaktni alergie, muze byt vetsi reakce tela.

melinda97
autor
6. zář 2020

@dejvitka máte pravdu... určitě zajdu ke kožní

melinda97
autor
6. zář 2020

@hojda nepřijde vám to moje jako milia? nebo je to spíše nějaká alergická reakce?

melinda97
autor
6. zář 2020

@eva118 nejsem si jistá jestli to je nějaká alergická reakce nebo jen ucpané póry které každým dnem přibívají více a více... občas to svědí, ale ne moc. Nemám to začervenalé jen prostě hrozně malé bílé "pupínky" které se mi dělají poslední dobou snad úplně všude po celém obličeji.

veritanas
6. zář 2020

@melinda97 milia určitě ne..milia se dělají postupně, tohle je tak na 90 % nějaká alergie.. jednodušeji řečeno kopřivka... může to být úplně z čehokoliv.. jídlo, kosmetika, počasí... Nechala bych to být, ničím neodličovat, umývat vodou a počkat, pokud to do týdne nezmizí, pak bych řešila...

melinda97
autor
6. zář 2020

@veritanas děkuju moc!

marti89
6. zář 2020

@melinda97 Jestli máš možnost, nalož aspoň přes noc mariánu do Francovky a potři to tím. Bude to sice pálit, ale dá se to přežít a po chvíli necítíš. I tak by to chtělo hledat příčinu, aby se ti to nevracelo. Na kožním ti na 90 % narvou kortikoidy, což není řešení, jen to na chvíli potlačí vnější projevy, což ostatně udělá i většina bylinného mazání. Jsi těhotná nebo po porodu? Může to být i změnou hladiny hormonů v těle..

melinda97
autor
6. zář 2020

@marti89 nene těhotná nejsem a děti nemám

melinda97
autor
6. zář 2020

@marti89 doma mám jen tu normální alpu to asi ne že?

marti89
6. zář 2020

@melinda97 Naprosto v pohodě obyč průhlednou Alpu a nalož to do ní přes noc (dýl by bylo lepší, ale když to potřebuješ rychle, dej hodně zelenýho) a potři pak namočeným tamponkem. Hlídej si, aby bylo vše zelený potopený, jestli si to necháš louhovat dýl, byť je v Alpě asi 60 % alkoholu, zelený se může začít kazit (plesnivět) po nějaký době napůl namočený. Pak si to slej a vydrží to v uzavřený flašce. Super i na rány (vypálí i vyhojí) a krásně to působilo k na neštovice (stačilo potřít 2x denně a nebyly pak cítit).

melinda97
autor
6. zář 2020

@marti89 Marti, moc děkuju!!!❤

marti89
6. zář 2020

@melinda97 Snad ti to pomůže 😉

melinda97
autor
14. zář 2020

@hojda děkuju moc právě jsem objednala sérum tak uvidím...