icon

Který pulsní oxymetr je vhodný pro dítě i dospělé?

rozitta
23. lis 2021

Dobrý den, prosím radu 🙏 chtěla bych koupit pulsní oxymetr, ale abych mohla případně měřit i našeho syna - má 5 let a prstíky samozřejmě užší než my. Řešil to už někdo? Děkuji!!

amazonkajanik
23. lis 2021

@rozitta až dorazí muž,tak se zeptám, jaký to má. Pokud si dobře vybavuji, tak zaznamenal i syna a to jsou mu 2 roky a časem budeme pořizovat ještě jeden pro domácí potřeby

rozitta
autor
23. lis 2021

@amazonkajanik děkuju!!!! 🌹

amazonkajanik
23. lis 2021

@rozitta https://www.rehabilitacnipomucky.cz/pulzni-oxym...
A měla jsem pravdu, snímá i našeho prcka, jen je těžší ho udržet v klidu. Když oxymetr snímá, nesmí se ruka hýbat a člověk by měl být celkově klidný...

zmrzlinka
24. lis 2021

@rozitta a k čemu Ti to bude?( ptám se ze zvědavosti)

tahejhula
24. lis 2021

@rozitta máme nějaký obyčejný a snímá i velmi, velmi tenkoprstého skoro pětileťáka. 😁

tahejhula
24. lis 2021

@zmrzlinka neptáš se mne, ale můj nejmladší měl před pár dny pokles saturace při akutní laryngitidě, bylo to vlastně zrovna ve svátek 17.11.

rozitta
autor
24. lis 2021

@tahejhula ahojky, a když jste to zjistili tak, co bylo dál? Nebo se to pak zase brzy spravilo?

rozitta
autor
24. lis 2021

@amazonkajanik moc děkuji!!🙂

rozitta
autor
24. lis 2021

@tahejhula poslala bys mi prosím odkaz? 🙂

tahejhula
24. lis 2021

@rozitta nějaký z těch úplně obyčejných, modrobílých, takže můžu najít podobný, ale je-li to přímo on, ví Bůh. Každopádně to tenkoprsťáka normálně snímá. Problém můžou být studené prsty, ale to u všech.

tahejhula
24. lis 2021

@rozitta hele, nějaký takový prostě.
Měl saturaci opakovaně 93%, tak jsem do něj narvala prednison v množství 1mg na kilo rozdělený na tři dávky, v sestupné síle. To nemá být návod. On měl evidentně akutní laryngitidu. :D

rozitta
autor
24. lis 2021

@tahejhula jojo, díky! Asi nakonec půjdu do toho dražšího, kvůli větší přesnosti měření.

tahejhula
24. lis 2021

@rozitta jasně, to je na vás. Ten náš má tedy přesnost měření +- 2%. Ten z odkazu nevím. Ať dobře slouží.

amazonkajanik
24. lis 2021

@zmrzlinka taky odpovím. Třeba konkrétně u respiračního onemocnění (viz covid) je dobré vědět, jak je na tom tělo se zásobou kyslíku a pak třeba u lidí,kteří o sobě vědí, že trpí hypotenzí,nebo hypertenzí,mohou se lépe sledovat...