Lumbální punkce při podezření na boreliózu - mohu ji odmítnout?
Krásný den holky 1 října jsem měla klíště odstraněno max po 24 h možná dříve . žádný červený flek jsem neměla . Před 14 dny jsem byla u dr zánět horních cest dýchacích napsal antibiotika. Řekla jsem mu že jsem měla klíště to si zapsal na mou otázku zda to souvisí s klíštětem řekli v žádném případě , ale že se provede test na boreliozu . Dneska jsem byla na odběru . Žádné potíže necítím . Sestra se ptala jestli mě bolí klouby což nebolí . Nevím proč , ale dostala jsem strach že to pozitivní a bude chtít Lumbální punkci což je vyšetření na které bych nešla ☹ známa po tom byla ochrnutá na půl roku a ty bolesti hlavy co měla bylo hrozné ☹ . Chci se zeptat mohla bych tenhle test odmítnout ? Kdy si provádí tohle vyšetření ? Děkuji za reakce 🙂
Já ji měla u obou atrauma jehlou, coly jsem vypila bazén a stejně jsem měla postpunkci syndrom. Odběr nic strašného, prostě jak injekce, to mi nevadilo a kdyby bylo nutno, půjdu zas.
Holky moooc děkuji 🙂😉
@heluska0 v žádném případě bych nešla na lumbalni punkci jen kvůli podezreni na boteliozu!? Mela jsem boreliozu 3x. Vzdy zjisteno z krve..hned poté co jsem si vyzadala vysetreni, protoze mi bylo zle. Poznam na sobe změny.. Lumbalku mi delali kdyz jsem ochrnula, byl to hnus obzvlast kdyz se netrefili a museli to pichat dvakrat. Proste bych do sebeskoly zbytecne pichat nenechala..obzvláště ne pri borelce která jde jednoduše zjistit jinak. 👍

Holky,já právě ležím v nemocnici s meningitidou.LP mi dělali minulý týden,ale jelikož už to znám,už mi dělali v květnu,tak jsem si koupila atraumatickou jehlu plus colu na pití - ta se potom doporučuje.Holky s tou jehlou je to fakt paráda,skoro to není cítit a pak ležíte jen tři hodiny..vůbec nechápu,že to ještě někde dělají tou klasickou,to je prý s ní fakt šílený..takže pokud půjdete,kupte tu speciální jehlu,stojí 350 a fakt v pohodě😀