Mám třetí den vysokou horečku. Je to angína?
Už mám třetí den horecky mezi 38-39. Díky.

@laxesis Díky. Já zvažuji, jestli nejet na pohotovost, treti den jsem vždycky u všech nemoci už dobrá a teď ne, zase jsem se probudila s horeckou a jak zdechlina.
No jestli nemůžeš polknout ani vodu, tak to angína je a pohotovost si to určo zaslouží, u nás streptest dělají (Thomayerka) a podle toho dají atb. Teďka na víkend bych se nebala s těma horečkama jet, ať to není horší, jestli je ti fakt zle.
a proc jsi nejela vcera dyz te cekal vikend a bylo ti uz tak blbe?kor s horeckama???? ja mela streptokokovou anginu a to bylo trochu horsi ale pak sem mela asi za 14 dnu neco co se tomu podobalo a co se podoba tve fotve a nebyla to angina a nedostaůla jsem na to zadne atb..mela jsem si koupit pastilky orofar a paradotax vodu na kloktani, hodne pila a sumive vit c a byla jsem druhy den uz lepsi
@laxesis Polknout můžu. Ale když jsem naposled před pěti lety měla angínu, tak jsem s tím taky neměla potíže a dost mě doktorka překvapila, že je to angina.
@hanka_12345 Protože to byl teprv druhý den a očekávala jsem, ze dneska už to bude jako obvykle lepší. Navíc než se muž vrátil z prace, když se mi pritizilo, měla už obvodní zavřeno, v pátek má jen dopoledne. Jsem na rodicaku, nepotřebuji neschopenku, takže když mi není extra blbě, k doktorovi nelezu.
tak ono pokud je to horsi tak to zitra asi samo neprejde... pokud vim ze m eceka vikend tak uz uvazuju coby kdyby...a nebudes cekat x hodin na pohotovosti
@hanka_12345 Kdyby se muž vrátil včas, tak bych včera šla. Ale nepodařilo se. Bohužel sama jsem tam nemohla, máme dvojcata a neuvezla bych kočár.
podle me to na pohotovost neni, nejde o zivot. Me se v sobotu rano trosku rozjelo skrabani v krku,odpo mi bylo hur a v noci uz sem nemohla absolutne polyat, k dr jsem jela v pondeli rano
Tak jestli jde fakt "jen" o horečku okolo 38-39 a krk není nijak zlý, dýcháš v pohodě, tak bych počkala a zatím se kurýrovala doma, srážela teplotu... já mám ty angíny o dost dramatičtější, ale na pohotovost jezdím v případě, že už se fakt ani bez potíží nenapiju, nebo nejde srazit teplota, jinak mudr. Držím palce, ať to brzy přejde!
@hanka_12345
@laxesis Díky. Já na pohotovosti nikdy nebyla, jedinou neschopenku v životě jsem měla na rizikové s dvojcaty. Tak je mi právě blbe tam otravovat, na druhou stranu se kvůli dětem potřebuji dát do pořádku co nejdříve a nerada bych to zanedbala.
Tak zase, jestli to bude na antibiotika, tak bych radši na tu pohotovost zajela, dostaneš je už dnes a do pondělka už budou zabírat a bude ti lépe. Je zbytečné se trápit další dny.
Mě řekl doktor,že teď řádí i virové anginy ,a doporučil srážet teplotu a Tantum verde spray a pomohlo to.
Děkuji. Nakonec jsme to dnes ještě riskli, 39 se mi vrátilo po 6 hodinách a ne po 3-4 jako předtím. Uvidim ráno. Ovsem teď už má horečku i jedno z dvojčat a vzhledem k tomu, že je to týden, co se děti dostaly z osklive střevní chřipky (nejstarší skončilo na kapacce), tak se asi rovnou nechám odvézt do Bohnic.
Pro doplnění- hodinu po tom, co jsem psala, se mi udělalo špatně, takže jsme jeli na pohotovost rovnou. Mám herpanginu a k tomu vysoké CRP, takže antibiotika.

Nevidím mandle ani výsledek streptestu, tj těžko říct. Můj krk u angíny vypadá jinak (hůř).