icon

Mamograf před 45 lety jako samoplátce: Máte zkušenost?

11. čer 2024

Ženy, byly jste na mamografu před dosažením 45 let, jako samoplátci? Dnes na gyndě v rámci preventivky o tom MUDr mluvila, resp. doporučila. V rodinné anamnéze raka nemáme, to spíš srdečně-cévní problémy. Upřímně -moc se mi nechce, ale asi bych měla. Co myslíte?

Strana
z2
miryp
12. čer 2024

@morgan komplet celá prsa, tedy i z boku a k tomu uzliny v podpaží.

martt
12. čer 2024

Mne je 35 let od 20 chodím po dvou letech na UZ ted mne čeká mamograf. Ale rakovinu prsu měla mamka ve 39 letech. Takže mne sleduji asi více. Ale asi bych mamograf neodmítla. Vim o pár případech kdy se na UZ nic neobjevilo a na mamografu jo. Jinak doporučení na mamograf ti může na pojišťovnu napsat gyndarka aby jsi nebyla jako samoplatce.

zekrt
12. čer 2024

@morgan ze všech stran i do podpaží

dixi86
12. čer 2024

Nasla bych si dobreho doktora pres sono, ktery kontroluje fakt dukladne. Mame v rodine raka prsu, sama mam leukemii, raci jsou vsude, ale bylo mi doporuceno z gyndy, at radeji jdu na mamo, na sonu zase, ze at chodim na sono, ze mamoje zbytecne "zlo" a posilaji az kdyz se jim neco nezda. Ale sono by nemelo trvat par vterin jako u nekterych doktoru. A za mne musi byt obri rozdil, pokud nekdo ma acka a nekdo vetsi prsa.

morgan
12. čer 2024

Děkuju vám holky. Jako oni ty prsa projedou celý včetně podpaží, ale prostě já polohu neměním (na bok), tak nevím, jestli můžou všechno dobře vidět. No příští rok už bych měla jít na mamo, tak to do tý doby promyslím, kam případně chodit. Děkuju 😊

alubif
12. čer 2024

Pokud nemáš potíže nebo rodinnou zátěž není důvod.

jannym
12. čer 2024

U nas v mamacentru kam chodim na kontroly s prsy, tak delaji sono do 40, od 40 vys uz mamograf, pristi kontrolu mam naplanovanou na 41let a uz na mamograf

Strana
z2