Menstruační kalíšek - ano/ne?
Přemýšlím o koupi menst. kalíšku. Jaký se vám osvědčil nejvíc? Přidejte vaše zkušenosti, prosím 🙂
@apple_tree jasan - dám vědět....a jak to zatím jde u vás?🙂 prosím, řekni, že je to jednodušší a jednodušší 😉
@rousse No vubec :( Rano boj, ted vecer opet boj, pokazde mi to veme minimalne 10 minut, nez kalisek vytahnu. Jedina prijtelna poloha je v drepu, pro jistotu ve vane. Proste mam pocit, ze at ten kalisek chytnu jakkoliv, tak ten podtlak se neuvolni. Pritom zavest ho zvladnu uplne bezproblemu.
@apple_tree tak držím pěsti, ať se to zlepšuje (na emiminu psaly baby i nějaký tipy na to vyndavání - použít obě ruce, 3 prsty....třeba něco pomůže...)
@rousse Tak hlasim, ze uz jsem to prece jen vychytala a vim jak na to 🙂 Dnes jsem se dokonce tak odvazala, ze uz jsem nesla drepnout do vany a vytahla kalisek rovnou na wc. Ne, ze by mi do toho zachodu i nespadl :D Ale jinak uz to jde mnohem lip, mam radost 🙂
@apple_tree tak to posílám velkou gratulaci!!!🙂 Díky za info, jsi pro mě důkazem, že to jde, jen se musí vydržet.... doufám, že i já si s tou malou plastovou potvůrkou potykám🙂
Teoreticky mi prijde kalisek bezvadnej, mela jsem velkou radost, kdyz jsem si ho poridila. Ale bohuzel v praxi patrim mezi ty mene sikovne nebo ty, kterym nesedne 😢 nejprve jsem zkousela LadyCup L. Noseni trochu bolelo, citila jsem to pak jeste par dni. Obcas i protekl, kdyz jsem si ho asi spatne zavedla. Zkousela jsem zavadet ruzne hluboko a nevim kde delam chybu. U vyndavani delam tutove neco blbe. Nejhorsi je, kdyz me kalisek jakoby prasti do mocovy trubice a pali to pak jeste druhy den pri curani. Takovou bolest jsem uz nevydrzela a poridila si mensi velikost, zda to nebude tim. Ale jen to o neco min boli a vic proteka, bez vlozky by to neslo. Tim to ztraci smysl a jsem jen zbytecne bolava. Potom jen touzebne koukam po tamponech. Pristi ms to zase zkusim, snad prijdu jak na to 🙏
@petabn Taky jsem ted par dnu bojovala, ale myslim, ze mam vyhrano, opravdu je to super vec. Taky mam LadyCup L, nestalo se mi, ze by protekl, ale je fakt, ze nemam zas az tak silny menzes, tampon jsem i v nejsilnejsi dny menila po 6 hodinach. No tady je mych par postrehu, ktere treba pomuzou. Nejlepsi poloha pro vytahovani se mi jevi v podrepu, nohy daleko od sebe a jakoby podsadit panev. No a taky jsem po par pokusech zjistila, ze je zbytecne ho zavadet nekam daleko, ale ze opravdu staci na zacatek a on uz se sam rozvine. Noseni me neboli, jen mam teda trochu bolavy ted posevni vchod, ale to je od toho, jak jsem to trenovala a neslo mi to :D
@apple_tree moc dekuju za rady, urcite to pristi ms zkusim. Vetsinou jsem zkousela spis hluboko, tak treba to bude spatne. Ta bolest mi zkazila puvodni nadseni, ale verim, ze je to zpusobene mou spatnou manipulaci. Tampon menim casto po pul hodine, ale myslim, ze kalisek mi spis protekal, ze byl spatne zavedeny, protoze v nem toho moc nebylo. Diky za podporu, jeste to nevzdam 🙂
@petabn Jestli jsi zvyklá na tampony, tak ty se zavádějí oproti kalíšku hodně hluboko, kalíšek ne. Jak jej budeš zavádět, nahmatej si předtím čípek, kalíšek do sebe vlastně ten čípek vcucne, rozvine se okolo něj. Bolí tě to asi proto, že jej máš přicucnutý někde ke stěně a je to nepříjemné. Takto jsem to měla první ms s kalíškem, taky i vložka, protékalo to, než jsem na to přišla.
Za me rozhodne ano 🙂 je to super...usetri spoustu penez...nikdy mi neprotekl a staci mi ho menit 2x denne. Nejradsi si ho rano vytahnu v podprepu ve sprse a rovnou se i oplachu a pak zase vecer pri koupani. Jediny, kdy si ho menim pres den, je, kdyz jdu o poledni pauze v praci plavat...precejen tam chci jit s cistym. Chodim na toaletu, kde je umyvadelko vevnitr, ale kdyz jsem byla treba i vyjimecne jinde, tak stacilo vytrit toaletakem a pohoda...🙂
Holky, první den užívání "naprudko" a už se mlátím do hlavy, že jsem tuhle vychytávku neobjevila už dávno.... to je TAKOVÝ LUXUS!!!! Tampóny se můžou jít zahrabat...během 2 dnů jsem si už našla grif na vyndávání, takže už se nebojím návštěvy pohotovosti. Dneska mám celý den před očima můj znechucený a zděšený obličej, když jsem před x lety poprvé o kalíšku četla.... a celý den mi u toho běží hlavou - krávo, mělas to vyzkoušet už tehdy 😀
Díky za tuhle diskuzi, teď během těhotenství sice ten kalíšek nevyužiju, ale i tak jsem si říkala, že bych se po porordu už nechtěla vracet k tamponům a vložkám, tak by to mohla být dobrá alternativa.
pripojim se k diskuzi,ma nekdo zkusenosti s merulou?
@zelenaesmolda nemam, ale co vim od holek ze skupinky, spatne se s ni pracuje. Je tuzsi a vlozeni dovnitr to je umeni. Je vhodnejsi pro zkusene.
@aklin
no videla jsem par prispevku a nekdo si ji zase chvali,rekla bych,ze vetsina ale prave si rikam,ze je to soft kalisek a ten se hur zavadi tak nevim.
ja mam ted me lunu M classic,zatim se s ni ucim zachazet,nekdy super,nekdy tece a citim ji...
@korin
tak to si neumim predstavit,ze by mi musel nekdo asistovat,asi nezrusila podtlak

@rousse tak ja dokud jsem uzivala antikoncepci, tak jsem si ordinovala menzes jednou za rok a to slo prezit s tamponama a vlozkama. Ale co jsem vysadila prasky a mam to pravidelne kazdy mesic, tak bych se z toho zblaznila. Kazdopadne ti preju hodne stesti za dva tydny, pak napis, jak to slo 🙂)