Menstruační kalíšek, ano nebo ne?
Ahoj holky,
nevím, jestli jsem můj dotaz zařadila do správné skupiny. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s menstruačním kalíškem? Váhám, jestli si ho koupit, nebo ne? Mám z toho i trošku strach ... 😕
Děkuji vám za odpovědi a vaše zkušenosti. 🙂
@magdalenax naprosto normálně.
@andelka děkuju za info, nejen Tobě..., kdybych pominula vše kolem, tak už ty peníze za vložky mě sakra štvou
@magdalenax není zač. Já už jsem pořádně nic nekupovala dva roky. Naposledy teda před 2 měsíci malé balení tamponů, protože mě MS zaskočila a neměla jsem kalíšek s sebou. Ale to byl nezvyk, a drahé jak..
Já mám i vložky, ale látkové.
Tak jsem si ho objednala a jsem na to tedy zvědavá, akorát ho nevyzkouším, akorát končím....
Jestli jsem vás tu holky dobře pochopila, tak se s tím lze i koupat, že?
Jasně, koupat,sauna,vsechno.
@andelka Děkuji Ti moc, já vím, že až přijde, bude - tedy měl by být u něj návod, něco jsem vychytala na internetu. Sice jsem věku, kdy už to asi moc nezachráním..., ale je mi to jedno. Návratnost peněz tam bude určitě a jestli se chceš zasmát- nebo respektive děvčata chcete zasmát....- tak já to tu vyhledávám na netu, a ten můj mi řekne, - stejně je to blbost. Už se nemůžu dočkat, až mu z vyřazených slipů udělám plenkový kalhotky, aby si to taky užil......, pokud nějaké ještě najdu, ale věřím, že ano. hodně nosí boxerky a to asi nebudu mít nějaký ten den čas prát.... 😀
@magdalenax mně to trvalo asi 3 měsíce, než jsem se naučila. Ale potom už pohoda.
A můj teda kalíšek bere jako super věc, úplně bez debat.
@andelka hele, mě je úplně egal, co si ten můj o tom myslí, to mi věř....
@magdalenax jasně, je to holčičí věc 🙂 a fakt dobrá, když to klapne
Nečetla jsem diskuzi, ale kalíšek u mě frčí přes rok určitě, dělá mi dobrý pocit, že nepřispívám k hoře vložek na skládce, nemít vložku mezi nohama je taky úžasná věc, naučila jsem se dívat na menstruaci jako na dar, na krev jako na vzácnost a určitě to přispělo i ke změně postoje k sobě jako k ženě...
@magdalenax ten můj se na kalíšek dívá hodně negativně, ale upřímně, je mi to fuk. Ať si zrovna v tomhle případě myslí, co chce.
Tak už ho mám doma...
@magdalenax a chodíš kolem něj a koukáš na něj, přeměřuješ a bojíš se šáhnout? 😀
Nebo jsi statečnější než já. 😉
Zatím to první 😀
@andelka promiň, zapomněla jsem kliknout na odpovědět
@magdalenax 😀 je mi to jasný. Neboj, pokud bude všechno ok, tak se sžijete. Není to hned, ale povede se to většinou.
@andelka Víš co řeším? Říkám si, jak se pozná, jako že se to asi nepozná, kdy je třeba kalíšek vyprázdnit..., u tamponů je to jasný, co je poznat, že ten tampon "sedá", ale u tohoto?
@magdalenax zkušeností. Časem poznáš jak často který den MS je to potřeba. Já vylévám první den 3x denně, další dny 2x.
@andelka Mnooo, tak to bude u mne hodně zajímavý, protože první den - to jako skoro nic, ale pak druhý den to stojí za to a navíc, každá třetí za to stojí, podle mne by se mohlo střídat roční období 😀
@nunacek no, já uvidím, snad jsem to celkově trefila
A děvčata, koukala jsem jako blázen, že ten kalíšek je vynález z roku 1937
@magdalenax no, tak to jsme vynalezli Ameriku 😀 Jaký kalíšek nakonec máš?
@andelka Lil cup
@magdalenax už koukám, dobrá cena a dobré recenze. 🙂

já se děvčata ještě zeptám, jakpak v noci, to funguje taky normálně?