Menzes po porodu. Čím je ovlivněno, kdy ho dostanu?

hanivasi
2. zář 2014

AHOJTE, čtu tu různé dobry, kdy to kdo dostal po porodu. Čím je to ovlivněno? docela by mě zajímalo, kdy to dostanu, a jestli vůbec můžu otěhotnět, dokud menzes nemám. Syn má 2,5 měsíce, kojím plně (pouze přes den, v noci hlad vůbec nemá, časová mezera tak 9 hodin). Dostanu to až přestanu kojit, nebo kdy? a je toto už vhodná doba na antikoncepci? ...asi by mě kleplo, kdybych měla děti rok po sobě 😀

janefales
2. zář 2014

Ahojky, tak já to dostala cca týden po šestinedělí(nekojím) a trvalo to asi měsíc, myslela jsem že mě klepne, ale už se to ustálilo a v šestinedělí jsem krvácela asi 20 dní i se špiněním (to bylo prima) a protože jsem taky měla strach, že otěhotním moc brzy, nechala jsem si poprvé v životě dát tělísko. A myslím co žena to originál, můžeš to dostat až přestaneš kojit a nebo i dřív. A kojení by měla být i anntikoncepce, ale mělo by se prý kojit v pravidelných odstupech a nepřekročit určitý počet hodin a když mimi nejí v noci i 9 hodin, tak bych o antiko uvažovala a tělísko máš bez hormonů, tak nic ošklivýho do mlíčka nepůjde.

bjoucik.15
2. zář 2014

@hanivasi ahoj, je to "kus od kusu" 🙂 každá jsme jiná. Třeba mě očistky skončili 2týdny po porodu a cca za 4 dny jsem to dostala, trvalo ton asi 6 dní, jen dost silný. Další měsíc to přišlo normálně,ale zase jsem myslela,že vykrvácím jezero 😒 tak mi dr. předepsal antikoncepci ,která mi i upravovala cyklus a mohla jsem při ní kojit 😉

betelgeuzz
2. zář 2014

@hanivasi u první dcery jsem MS dostala po 10 měsících, kojila jsem 6 měsíců plně a pak postupně přidávala příkrmy a omezovala kojení. U druhé jsem to dostala 3 měsíce po porodu, ona tehdy začala v noci dlouho spávat a nepila, tak asi proto.
A otěhotnět můžeš, i když MS nemáš. Takových je, co se spolíhaly na to, že při kojení se neotěhotní 😀

andelka
2. zář 2014

Je to různé. Někdo kojí plně a xkrát v noci a dostane MS pravidelně klidně od 2 měsíce. A někdo kojí sem tam a MS nemá třeba ještě půl roku po odstavení.
Mi přišla MS vždycky 11měsíců po porodu. Kojila jsem tehdy spíš večer, v noci a ráno, u staršího jen ráno a večer. Ta pauza přes den asi stačila, aby se cyklus nastartoval.
Antikoncepci bych řešila hned od počátku sexuálního života po šestinedělí. Kojení není antikoncepce.

katyxq
2. zář 2014

je to individuální, hodně maminkám naskočí cyklus, když kojí méně v noci (je to dané nejspíš hormonem prolaktinem, nejvíc ho je právě v noci, blokuje ovulaci) ... já dostala MS, když byla malé 2 roky a čtvrt (asi měsíc poté, co dospěla právě k tomu, že se skoro přestala kojit v noci), kojená je stále.

lenicka07
2. zář 2014

@hanivasi Já jsem plně kojila a tak pět měsíců jsem menstruaci snad ani neměla, pak už ano, i když jsem stále kojila. A otěhotněla jsem (neplánovaně) 🙂 Takže po druhém dítěti jsem si již dala pozor. Pokud nechceš otěhotnět, vždy se chraň. Kojila jsem plně, jednou jsme si nedali pozor a máme Štěpánka 🙂