Mimojícnový reflux, knedlík a pálení v krku. Zkušenosti?

petulaaa1
23. led 2021

Ahojky, chtela bych se zeptat zda mate nektera zkusenosti s mimojicnovym refluxem. (U dospeleho) Co jste braly za leky, zda pomohly, jaka jste absolvovaly vysetreni?
Ja mam problem ze mam knedlik v krku a pali me jazyk a v krku. Pali to dost. Zacalo to vse nevolnosti a bolesti zaludku asi pred mesicem. Byla jsem na Orl, delala mi stery-vse ok. Pry asi reflux. Obvodak mi nasadil Nolpazu a mam to brat mesic. Lepsi to neni ani trochu! Prosim o vase rady cim to zlepsit. Stravu dodrzuji dietni. Nechapu ze me to pali porad. Nezavisle na tom jestli neco jim nebo ne. Proste porad- 24h denne ☹.
Dekujuuuu

kittystar
23. led 2021

@petulaaa1 asi Tě nepotěším, ale já už s tím bojuji přes rok. Léky nepomáhají a teď jsem ve fázi, kdy mám totálně bolavou pusu, afty, jazyk opuchly a skoro do krve... Jim tak dietne, že už to více nejde, vše dodržuji a stejně to nemá efekt bohužel. Také nevím, co s tím a jestli se to vůbec někdy zlepší. Ale stále doufám, protože takto se nedá žít. 😔

igelitka
23. led 2021

Ahoj.Já mám reflux několik let.Dělali mi gastroskopii a beru každý den prášky helicid.Když si prášek nevezmu,tak mě pálí žáha.Co by si chtěla ještě k tomu vědět?

petulaaa1
autor
26. led 2021

@igelitka dekuju moc za odpoved. Jak silny mate ten Helicid a berete ho kolikrat denne? Ja se uplne neklonim k moznosti brat do konce zivota na to leky. Ale kdyz je vam po nich uplne dobre tak asi dobry. Me nezabiraji☹. Jak dlouho jse je brala vy nez zabraly? Mate nejake omezeni ve strave? Nebo muzete vsechno?

petulaaa1
autor
26. led 2021

@kittystar dekuju moc za odpoved. A berete leky na to? Pripadne jake? Ja mam Nolpazu 20 mg rano a vecer a nepomaha. Jsou to teda prvni leky co jsem dostala...

igelitka
26. led 2021

@petulaaa1 myslím, ze beru 20mg. Beru jeden prášek ráno a žádné potíže nemám. Nějaké omezení mi určitě lékař říkal, ale já nic nedodrzuji. Proste dokud mám léky, tak je vše v pořádku

petulaaa1
autor
26. led 2021

@igelitka tak to je fajn ze je vam uplne dobre👍 a jeste se zeptam, jake problemy jste mela, kdyz to u vas zacalo? Jen paleni zahy? Nebo taky knedlik v krku a paleni v krku a v puse? Dekuju moc za zkusenosti.

kittystar
26. led 2021

@petulaaa1 beru teď nově Emaneru... Brala jsem Nolpazu a vůbec to nepomahalo. Teď zkouším tyto nové. Tak uvidíme, ale zatím žádná velká změna. Ono to chce kompletní změnu, dietu, pohyb, eliminace stresu... A není to hned.

baryna
27. led 2021

@kittystar Taky mám knedlík v krku úplně mě to stahuje krk fakt nepříjemných, už skoro 4 měsíce, beru 2xdenne helicid nevím jestli zabírá spíš hooodne velká dieta během 6 týdnu 10 kg dole, pak mám chvíli klid a jak trošku zhresim tak zase, ale už nejsem tak brutálně zahleněna, jinak mě nic není ani žaludek mě nikdy nebolelo, ale ten krk sucho, pálení a to svirani, fakt mi to zneprijemnuje život.

kittystar
27. led 2021

@baryna Mám to stejné. Nebo spíš měla jsem to takto dva roky... A teď se to hodně zhoršilo. Jsem hodně zahleněna a občas mě i bolí žaludek. Musím brát trávicí enzymy. A o puse ani nemluvím. Musím furt něco cucat, zvykat atd abych mohla nějak žít, kolikrát mám pusu skoro do krve.

baryna
28. led 2021

@kittystar tak to je mi líto doufám, že nám něco pomůže, já jsem se rozhodla, že si zaplatím testy na alergie, protože doktorka mě tam nechce posla prý jestli nezabere tohle min. rok tak pak mě bude někam posílat, a ejhle možná tam bude zakopaný pes vyšla mi vysoká intolerance na vejce ty jediný jsem nevyradila, tak uvidíme, jdu k jinému doktorovi tak uvidím, pokud bude nějaká změna tak se ozvu,drzte se, dnes aby si každý hledal cestu sam je to smutný.

petulaaa1
autor
28. led 2021

@baryna jj taky mam pocit ze si musim vsechny informace hledat sama, nikoho to extra moc nezajima🤷‍♀️. Ja teda jeste nemam urcenou diagnozu..ale mam priznaky a nechala jsem si udelat Peptest, kterej mam pozitivni. Hodne pozitivni. Takze uvidim. Pristi tyden jdu na Orl tak jsem zvedava co mi tam reknou.

kittystar
28. led 2021

@petulaaa1 take jsem si nechala udělat peptest když mi doktor nevěřil a taky hodně pozitivní právě. Takže uvidíme, co bude dál.

petulaaa1
autor
29. led 2021

@kittystar kolik vam to vyslo z tech 5 stupnu? Me 4 stupen 199 tech jednotek🤦‍♀️🤷‍♀️jinak asi bych zmenila lekarku. Je to tak, kdyz nezaberou leky do pul roku, tak je nema smysl brat. Mela by vas podle me poslat na gastro. Nebo si zsjdete sama treba na Orl, kde se zabyvaji i jicnem..

kittystar
29. led 2021

@petulaaa1 4.stupen 168 jednotek., ☹️

petulaaa1
autor
29. led 2021

@kittystar tak to jste na tom malinko lip, ale co jsem cetla vase problemy, tak ty mate horsi teda...opravdu je to u kazdyho hodne individualni asi 🤷‍♀️

crejzy
12. led 2022

@petulaaa1 autorko jak se ti daří? Já mám knedlik v krku už rok a půl. Prožila jsem s tím hrozny těhotenství. Po porodu jsem šla na PEPtest a vyšel pozitivní. Mám jít ještě na gastro, mám nasazeny helicid ale žádná změna. Už mi z toho hrabe… pomohla nějaká léčba?

baryna
13. led 2022

Tak po roce mám klid ,zádné prášku uz neberu,zaha me ale nikdy nepalila mám mimojícnový reflux,asi to byly hodně velké stresy ,jelikož gastro v pořadku,manometrie ok,ph metrie hraniční reflux,přeji vám všem at je lépe a rufluxu se zbavíte.Ale stravu si celkem hlídám obcas pri nějakem jidle se zacnu zahlenovat a svirat krk.