icon

Misofonie - přecitlivělost na zvuky. Co mám dělat?

lu31nka
21. pro 2020

Zdravím, nepamatuju si kdy to začalo, ale už jako malá holka mě rozčilovali zvuky jakožto srkání, popotahování, cvakání propiskou, kašlání a další otravné zvuky. Vždycky jsem si říkala, že je to zvláštní když nikomu jinému ty zvuky nevadili, nevnímali je. Je mi 23, jsem zdravotní sestra, mám půlroční dítě a jsem zasnoubená... Můj muž..neustále popotahuje nosem...jsem zoufalá... První rok si myslím že to vůbec nedělal, ale poslední dobou to je schopnej udělat i několikrát do minuty..vždycky mu řeknu ať přestane ale on ne, neustále se kvůli tomu hádáme protože já jsem z toho úplně na prášky a on na mě jako co má asi tak dělat že za to nemůže... Miluju ho, máme uzasneho syna, jiného chlapa bych už nechtěla...ale tohle ? Občas mám pocit že bych se kvůli tomu časem byla schopna i rozvést až mi dojdou nervy...a jestli to po něm začne dělat i náš syn skončím v blázinci. Co mám dělat ? 🤷🙄

veronika9595
21. pro 2020

Mě taky spousta zvuků vadí, ale přítel se snaží je nedělat když mu řeknu 🤷🏻‍♀️ Úplně bytostně nesnáším poklepávání, mlaskání, chrápání (celkově hlavně všechny pravidelné zvuky) a ještě pak dupání králíků, mám 3 😂 králice plánujeme přestěhovat do jiné místnosti a z jejich pokoje bude děcák takže už je neuslyším, a přítel když chrápe tak do něj jemně dloubnu a on přestane, když ho to vzbudí tak mu vždy řeknu “chrápeš” a on řekne “promiň” a spíme v klidu dál 😂 zbytek se dá vědomě omezit když se chce 🤷🏻‍♀️😁