icon

Mohu chytit střevní virózu od manžela?

bauskka
24. lis 2021

Holky doma nám přes víkend probehla střevní viróza a všichni si to předali co den. Manžel v pondělí přes den průjmoval (v práci) a večer se jedou pozvracel. Myslíte, že to ještě od něj mohu chytit? A myslíte že mohu dát v pátek už děti na hlídání k babičce? Říkám si, že když to mělo tak rychlý průběh tak že už to bude v pohodě 👍

merope
24. lis 2021

Chlapovi takto bylo blbě taky až tak nějak koncem týdne. Takže ano, klidně to ještě chytit můžeš. Pokud je dětem už několik dní dobře, tak babičce s varováním, ať si pořádně myje ruce (mně jeden den hlídala sestra a nechytla - měla pokyn si mýt ruce a dávat pozor).

bara88
24. lis 2021

@bauskka myslím že už to nedostaneš a k babičce bych je klidně dala, akorát ať jim nedává takovou tu babičkovskou stravu,třeba řízky🙂

martt
24. lis 2021

@bauskka Teoreticky to chytnout můžeš. Nam tenkrát doktorka říkala, že člověk po střevní viroze může být infekční ještě 3 dny po odeznění příznaků.

petrak15
24. lis 2021

Pokud uz babicka tenhle vir prodelala, nic ji nehrozi. Pokud i ty, to same. Pred 2 lety jsem jela kvuli prujmu a zvraceni s dcerou na pohotovost, hospitalizovali nas. Doktor při prijmu ji vysetroval a pak jsem ho videla až v den propusteni a rikal, že tak zle,mu uz nekolik let nebylo. Krome me a meho taty se polozila cela rodina plus ten doktor.

bara88
24. lis 2021

@petrak15 jako že když jednou předělám střevní chřipku tak už jí nemůžeš chtít?🙂nebo jak to myslíš s tou babičku?

petrak15
24. lis 2021

Oni mi v nemocnici vysvetlili, ze je několik stovek viru, který zpusobujou strevni chřipku. Jakmile ten vir prodělas, mas imunitu. Očividně náš doktor v nemocnici a skoro celá moje rodina ten jeden vir neprodělala, podle toho to vypadalo. Co chci rict, babicka si může myt ruce, ale je možné, že se potká s virem poprvé a může to na ni mít vliv. Ale deti bych ji i tak svěřila. ☺

michaela_2
25. lis 2021

@bauskka střevní vírozy bývají nejvíc infekční těsně před příznaky a pak když je ti blbě. Pokud uz dětem nic není a je to 2-3 dny poté, co to měly, tak bych se nebala 🙂