Mohu pít víno při užívání Cipralexu?
Ahoj, vy co berete AD na úzkost, dáváte si večer třeba skleničku vína? Beru Cipralex 10 mg a tak nevím, jestli to nějak hodně vadí? Děkuji
Můj bývalý bral AD a ještě nějaké léky na uklidnění. Pil na ně alkohol. Nejdřív jedno až dvě piva a pak se to stupňovalo. Bohužel byl pak I dost agresivní, lítostivý a všeobecně soužití s ním bylo na houby. Doktor mu to samozřejmě neschvaloval, protože tím snižuje účinnost AD a celkově pak rychleji odcházejí játra. Tak mi to jeho psychiatr podal, když se mnou chtěl mluvit, ať ho hlídám kvůli alkoholu.
Tata bral dlouhodobe antidepresiva a mohl k nim jen nealkoholicky pivo (jedno, max.dve) . Kdyz si dal normalni, tak mu to nedelalo dobre ve smyslu, ze se mu zhorsil jeho psychicky stav.
Ja jsem ted taky dlouhodobe nemocna, a alkohol jsem vyradila nebo omezila tak, ze si dam jednou za cas (za tyden/ mesic) jen na chut maximalne maleho panaka vina nebo medoviny. Pivo nealkoholicke, nebo alkoholickeho taky jen jeden lok.
Sklenicka nevadi,opravdu
No. Jak se to vezme. Psychiatr i terapeutka mi před lety řekli, že sklenička nevadí. Co se týče těla, jeho případného poškození kombinaci AD a takhle malého množství alkoholu. Také beru Cipralex. Spíš ale záleží na tom, jaký máš k alkoholu vztah a proč ho pijes. Jestli si dáš při příjemné příležitosti s kamarády sklenku vína pro radost, je to ok. Ale pokud každý den čekáš, až si konečně dáš sklenicku, protože máš všeho nad hlavu, ok to není. V tomhle případě i dvojka vína může udělat zavislost a kombinace s AD tuhle závislost leda prohlubuje. A samo o sobě tohle úzkost jen zvětšuje. Protože už nemáš jen úzkost, ale ještě úzkost z toho, kdy si konečně zase naliješ, a ta je taky pěkně na ho..., vlastní zkušenost. To musis vedet ty, jak to mas. Ja vedela, ze je to dpatne a uz jsem 4 roky abstinent🤷♀️ Bylo to proti mému očekávání poměrně náročné, se jim stát.
Jedna sklenička je v pořádku 🙂 Uvidíš, jak se budeš cítit.
Holky a muzu se zeptat, na co berete ty AD? Na uzkostne stavy? Pomaha vam to? Dekuji
Holky a muzu se zeptat, na co berete ty AD? Na uzkostne stavy? Pomaha vam to? Dekuji
@pavicka Mě loni potkalo vyhoření -fyzický i psychický kolaps a k tomu se vázající deprese a úzkosti. Péče o syna s PAS, do toho úraz a s tím spojená operace a moje tělo už nezvládlo nápor stresu. Kombinace AD a terapií mi hodně pomáhají a je mi už mnohem líp, ale je to nikdy nekončící práce sama na sobě a péče o sebe. Jenom léky problém nevyřeší, je to taková parádní berlička.

@terulim Já osobně k AD vůbec nepiju, radši..... Alkohol prý ještě víc prohlubuje pocity úzkosti a deprese a nechci svůj mozek učit, že je alkohol únik/řešení problémů. Jsem bez alkoholu skoro rok a vůbec mi to nechybí a to jsem si dávala jen jednou za čas sklenku vína, žádné velké popíjení. Znám ale lidi, který k AD alkohol pijí, i když psychiatr jim to moc neschvaluje a žijí a fungují normálně. Jsem zvědavá na další odpovědi a názory.