icon

Mohu po antibiotikách pít víno?

mili11111111
12. zář 2025

Ahoj mám dotaz měla jsem zanet v zubu brala jsem dala in a pak ještě azitromycin .Poslední tabletu jsem dobrála ve čtvrtek, a mam dotaz v pondělí mám rozvodove stani které bude šíleně pro mě psychicky a vím že to bude hrozne ,já nepíšu alkohol vůbec ale ,v to pondělí nevím jak to zvládnu a jestli si nedám třeba potom cca třeba 2 dcl vína ,ale právě nevím jestli už můžu, vím že se ten azytromicin drží v organizmu prý cca 5 dnů i víc, má někdo zkušenost že po dobrani si dal vino dříve než za týden cca děkuji za odpoved

marketa1218
12. zář 2025

@mili11111111 Myslím, že si to víno v pohodě můžeš dát. A přeju pevné nervy 🙂

mili11111111
autor
12. zář 2025
@marketa1218

@mili11111111 Myslím, že si to víno v pohodě můžeš dát. A přeju pevné nervy 🙂

@marketa1218 děkuji moc já vůbec nepíšu sem abstinent ale vím že budu tak v háji vynervovana že sklenička vína bude fajn aby mi bylo lip

cilkat
13. zář 2025

Je to pět dní odstup, na antibiotika by to asi nemělo nijak vadit. Ale bacha na to, pokud normálně nepiješ a dáš si "jedno" ve velikém stresu: tělo bude pod adrenalinem, vstřebávání velmi rychlé, pravděpodobnoně nebudeš zvládat normálně jíst... I ta vlastně malá dávka tebou může brutálně zamávat. Doporučuju minimálně doprovod někým, komu fakt věříš. (Mě takle po státnicích spolužáci "opili" Kofolou... prostě cukr, kofein, a adrenalin... změny chování veliký, fakt jak kdybych v sobě měla nejmíň sedmičku vína. Tak bacha na to.)
A drž se.

mili11111111
autor
13. zář 2025
@cilkat

Je to pět dní odstup, na antibiotika by to asi nemělo nijak vadit. Ale bacha na to, pokud normálně nepiješ a dáš si "jedno" ve velikém stresu: tělo bude pod adrenalinem, vstřebávání velmi rychlé, pravděpodobnoně nebudeš zvládat normálně jíst... I ta vlastně malá dávka tebou může brutálně zamávat. Doporučuju minimálně doprovod někým, komu fakt věříš. (Mě takle po státnicích spolužáci "opili" Kofolou... prostě cukr, kofein, a adrenalin... změny chování veliký, fakt jak kdybych v sobě měla nejmíň sedmičku vína. Tak bacha na to.)
A drž se.

@cilkat děkuji za radu ,napadlo mě že když si dám vino a nepíšu tak že budu opilá i z 1 dcl vína ale že to může až tak moc zadávat z organismem to sem nevěděla, děkuji, budu mít doprovod tak to bude v pohodě