icon

Mortonova metatarsalgie, měly jste toto onemocnění?

eloana
29. led 2015

Ahoj holky, nemela jste nektera toto onemocneni nervu? je to utlaceni nervu u prsnu na noze...Vcera mi to zjistila obvodi. Dale se mam objednat na neurologii a pak me poslou dale..pry se to operuje. Nemate nektera zkusenosti ? dekuji

eloana
autor
30. led 2015

Nemate prosim nekdo zkusenost? nikde jsem o tom podrobnosti nenasla... krom popisu nemoci...dekuji

thenulicek
20. kvě 2016

Dobrý den, zajímalo by mě, jak jste prosím dopadla? mám stejnou diagnózu...dneska jsem byla na obstřiku nervu....Bolesti v noze při chůzi už jsou neúnosné...

bajola
9. srp 2016

Ahoj, mortonovo neuroma (neuralgii) mam taky a co je jeste lepsi, ze jsem si to musela diagnostikovat sama, protoze na neurologii na me hledeli jak na zjeveni (vygooglovala jsem to na zahranicnich strankach). Nejdriv mi dali vlozky, ktery me v botach jedine tlaci a pomohly asi jednou. Pak mi dali nejak obstrik, ktery mi to spis jeste zhorsil. Nosim hlavne sportovni boty, v tech je to ok, ale jinak vzdy tak po hodine v jinych botach na noze je to sileny. Ted me posilaji na rehabilitace, dost pochybuju, ze to pomuze, podle me jedine reseni by mohla byt operace, ovsem jsem cetla, ze ta muze ovlivnit pak chuzi, anebo ze to taky nemusi zabrat. Takze asi budeme muset trpet az do smrti.

ivuska1989
5. srp 2020

Dobry den, jak jste prosim dopadli s Mortonovou neuralgii? Mam ji zřejmě taky a velmi mě to trápí. Díky Iva

thenulicek
5. srp 2020

@ivuska1989 já nakonec přestala chodit na ty obstřiky, stejně mi to nepomáhalo. Vychytala jsem si boty, v kterých je mi dobře. Ale i tak mě po delší chůzi vždycky noha bolela, při došlapu to bylo šílené, až mě bolel i kotník, jak jsem ze strachu na nohu špatně našlapovala Nejlépe mi vždycky bylo doma naboso. Letos jsem si koupila tenisky Anatomic a chodím po horách s dětma túry 17 km a noha nebolí, jsou širší ve špičce, takže nerv není utlačovaný, paráda, doporučuji vyzkoušet

ivuska1989
5. srp 2020

@thenulicek jeee, moc dekuji za doporuceni na ty botky. Jdu hned mrknout

thenulicek
6. srp 2020

@ivuska1989 není vůbec zač, stojí za vyzkoušení, na noze vypadají moc pěkně, stojí okolo 500 Kč, přesný název je Anatomic all in

raadix
31. led 2021

@thenulicek dobrý den, jak vám nakonec pomohli? Myslím že mám to samé. Nemohu vůbec našlápnout na nohu, jak mě to boli a k doktorovi až zítra, tak ať vím co mě čeká 🙂

hartmannka
1. led 2025

@raadix Holky…prosím…
Mám Morthonovu neuralgii asi 4 roky, hrozně mě to limituje a vyčerpává. Bolest je neskutečná.
Hlavně jsem si na diagnozu musela přijít sama.
Trochu mi pomáhá silikonový náprstek mezi prsty.
Přemýšlím o operaci, je mi 50 let, co budu dělat v 60? Ani na to nechci pomyslet…
Jste některá po operaci? Co mě znepokojuje je, že doktoři o této nemoci mnoho neví ☹️

raadix
2. led 2025

@hartmannka mě diagnózu nestanovili žádnou, měla jsem tyto potíže z úzké obuvi, cca 14 dnů jsem chodila o berlích, měla jsem nateklé chodidlo a došlap hodně bolel. Po těch 14 dnech potíže vymizely. Začla jsem nosit jen Barefoot obuv a zatím "ťuk ťuk" dobrý.

aisha147
1. říj 2025
@raadix

@hartmannka mě diagnózu nestanovili žádnou, měla jsem tyto potíže z úzké obuvi, cca 14 dnů jsem chodila o berlích, měla jsem nateklé chodidlo a došlap hodně bolel. Po těch 14 dnech potíže vymizely. Začla jsem nosit jen Barefoot obuv a zatím "ťuk ťuk" dobrý.

@raadix Ahoj, byla jsi na operaci s tim? Me to ceka na konci rijna.