icon

Můj zubař bez oznámení ukončil svou činnost

markiwalkova
8. srp 2018

Ahoj, chtěla jsem se poradit, nevím jak tuto situaci dal řešit, moje zubařka náhle ukončila činnost. Jak jsem.ještě byla těhotná, mela jsem kaz ale nechtěla mi.jej ošetřit, prý se to v těhotenství moc nedoporučuje a doporučila mi, že mám zavolat po sestinedeli a domluvíme se na léčení zubu.
Bohužel jsem volala a číslo již neexistovalo. Pani doktorka již neordinuje, nedala o tom nikomu vědět, dost mých známých i.ma rodina k ní chodila. Nedala ani vědět zda za sebe obstarala náhradu, ani nám nedala zpátky zdravotní dokumentaci prostě nic..

zdenkaell
8. srp 2018

To byla asi zvládni zubarka. Těhotné chodí k zubaři právě proto, aby jim případný kaz odstranil než se narodí dítě. Nebo proč si myslí, že těhotné mají "povinnost" chodit k zubaři? S takovou možná lepší když zavřela krám... každopádně ty se můžeš obrátit na svoji pojišťovnu, tam ti buď poví, kdo je za ní náhradou a nebo kdo v okolí pribira.

terry1512
8. srp 2018

Chovani teda velmi zvláštní.
Pro info o náhradní péči si zavolej na pojišťovnu.
A zdravotní dokumentace je majetkem lékaře,nikoliv tvoje. Takže dát ti ji nesmí.
Co musí je vydat kopii,nebo umožnit tobě nahlédnutí a pořízení kopii.

markiwalkova
autor
8. srp 2018

@zdenkaell
Už jsem obvolala všechny zubaře z okolí ostravy a kazdy ma plný stav.
Děkuji na pojišťovnu urcite zajdu

markiwalkova
autor
8. srp 2018

@terry1512
Právě nedala ani.kopie nic. Na pojišťovnu si zajdu zitra dekuji

barchen
8. srp 2018

@markiwalkova Až tak zvláštní to není. Moje suprová zubařka se odstěhovala v rámci republiky a na původním místě docela rychle ukončila činnost. Mě osobně to vědět dala, jelikož jsem k ní chodila pravidelně na dentální hygienu ale vím, že dost lidí nezastihla, chodí pouze když je to akutní, nebo neměla na ně kontakty. Pacienty převzal jiný zubař ale netuším jestli všechny. Je potřeba se pak poptat na zdravotní pojišťovně jak psaly holky. Zdravotní dokumentace je majetkem zdravotního zařízení/zřizovatele a poskytnou Vám výpis z dokumentace.
@zdenkaell Zrovna můj nový zubař považuje ty kontroly těhotných za totálně zbytečné. Jediné, v čem vidí jakž takž přínos, je dentální hygiena. Ale také, dělat ji těhotným není výhra ani pro jednu stranu. Posledně jsem u něho byla právě na hygienu a u toho jsem ho žádala o razítko do průkazky a bylo to pro mě i pro něho utrpení. Dávilo mě tam, on musel ty zuby čistit opatrně aby se nedotýkal jazyka, dost masakr. Nebýt vypadnuté plomby, tak se domluvíme až po porodu.