icon

Může být příznakem trombózy modřina?

12. únor 2025

Může být příznakem trombozy modrina? Udělala se mi včera večer a nevím o bouchnutí, mám ji jakoby nad kolem z vnitřní strany stehna a bolela dost na dotek, dnes taky a bolí to místo i při pohybu tou nohou.

Může být příznakem trombózy modřina?
1pomnenka
12. únor 2025

Ne, tato maličká modřinka je od lehkého bouchnutí. Furt se nepozoruj, je to tu každý týden stále dokola. Pokud bolest nevydržíš, zajdi si k lékaři.

marketa1218
12. únor 2025

Ne, tohle opravdu není trombóza. Při trombóze mi otekla celá noha, byla rudá a horká.

autor
12. únor 2025

@marketa1218 no říkali mi, že to otect prave nemusí

autor
12. únor 2025

@1pomnenka moje předchozí diskuze byly na úplně jiné téma, ohledně manželství, ne zdraví.

1pomnenka
12. únor 2025

Vy máte v rodině trombózu nebo je ti přes 50?

autor
12. únor 2025

@1pomnenka ne, ale tak to není vždy důvod.

sinorina
12. únor 2025

@1pomnenka v rodině trombózu nikdo neměl, není mi 50 let a přesto jsem ji před rokem a půl měla 🤔

1pomnenka
12. únor 2025

@sinorina Ale určitě jsi měla jiné příznaky než modřinu na stehně. Ty sis nevšimla, že je tu každý týden fotka s dotazem na trombózu? Kam na to ty mladé holky chodí?

sinorina
12. únor 2025

@1pomnenka to jo, měla jsem jiné příznaky. Ano je pravda, že je to tady každou chvíli

autor
12. únor 2025

@1pomnenka já ale nepsala věk, nevím z čeho soudíte to “mladá holka”. Ale děkuji, je mi 38.

autor
12. únor 2025

@sinorina a mohu se zeptat na priznaky? Já normálně k lékaři chodím jednou za čas, nemám to rada a nevyhledavam určitě. Jen proste tohle mě zajimalo, jelikož vím, jak muže tromboza dopadnout.

sinorina
12. únor 2025

Nejdříve se objevila bolest v lýtku ,nemohla jsem na nohu ani stoupnout. Ta zmítala asi za hodinu. Druhý den mě bolelo lýtko, ale ne nějak moc a měla jsem ho tvrdé. Zmínila jsem se před tchýni a ta mi řekla, ať jdu raději k lékaři. Nechtělo se mi, ale šla jsem. Noha nebyla oteklá, jen ta bolest. Nabral krev na d-dimery a hodnota byla vysoká, udělali mi ultrazvuk a dostala jsem injekce na ředění krve

marketa1218
12. únor 2025

Tromboza není sranda, ale z modřiny se neudělá. Mně ztvrdla noha, otekla a byla rudá. Samozřejmě mě hned nenapadlo, co to může být. Nicméně já tenkrát měla opravdu veliký štěstí, jela jsem s tím z Prahy cca dvě hodiny domů, kdyby se to někde urvalo, už tu nemusím být. Doma rovnou nemocnice a sanitou sem jela na Hradec,kapačky a JIP. Dělali mi trombolizu, aby se to rozpustilo. Bylo mi 20 a mohla za to antikoncepce.

alice180
13. únor 2025

@1pomnenka kamarádka (35) měla letos před Vánoci, partner ji měl v létě (37) ani jeden ji nemá v rodině. Partnerovi dělali i testy na leidenskou mutací a negativní.

1pomnenka
13. únor 2025

@alice180 Věřím, ale neměli modřinku na stehně.

alice180
13. únor 2025

@1pomnenka ne to spíš jenom k tomu věku.

miryp
13. únor 2025

Normální modřina. Nemusí se udělat jen při bouchnutí, stačí, když se o místo blbě opřeš a skřípneš si žilku, prakticky z vteřiny na vteřinu se udělá krevní výron, který bolí. Chodím zmodřená každou chvíli, protože mám křehké stěny cév. Pokud trpíš úzkostmi a modřina ti nedá spát, zajdi si do laborky na krev, kdybys měla trombózu, tak d-dimery budou vychýlené z normy.