icon

Může Euthyrox 50 způsobit únavu a ospalost?

anonymni_456
4. kvě 2023

Ahojte. Mám sníženou funkci ŠŽ a lékařka mi nasadila euthyrox 50. Jenomže já mám strach, že neúčinkuje. Denně spím zhruba 6 hodin a když přijdu domů, furt spím. Je to kvůli ŠŽ nebo nedostatek spánku?

crejzy
4. kvě 2023

Jak dlouho ho berete? A denně myslíte 6h v noci ?

dixi86
4. kvě 2023

Mám 50 už 25let a upravovalo se dávkování podle potřeby, ale 50 mam z 90%. 6hodin je málo a chvíli to zabírá. Každopádně železo a draslík hlídat, krev zkontrolovat. Hodně pít a spát dostatečně. Plus fungovat.

anonymni_456
autor
4. kvě 2023

@crejzy 6h v noci. Beru ho 4 týdny

janule0123
4. kvě 2023

@anonymni_456 nerozumím tomu spani.. z 24hod toho prospis kolik ? Nasazuje se opatrně a dávka se zvyšuje postupně …až jsou hodnoty ok…

marketa1218
4. kvě 2023

@anonymni_456 Já tedy beru letrox 75ku , ale funguji úplně normálně. Ospala bývám podle náročnosti dne, mám jedno malé dítě

kkkt
4. kvě 2023

@anonymni_456 me rikala doktorka ze ucinky muzou prijit az po 3 nesicich. Kdy mas dalsi kontrolu? Ja byla v lednu poprve a na premereni jsem mela jit v dubnu 😊

dyechampion
5. kvě 2023

@anonymni_456 euthyrox(nebo letrox) se bere dlouhodobe, uvinkovani bude jeste trvat. Na me to “zaucinkovalo” az mozna po roce, kdy se vse vybalancovalo, jak hormony, spanek tak hlavne telo, a prestala sem pribirat. Opravdu to pravidelne ber a chod na kontroly. Tyto leky se berou celozivotne a bez nich nema zlaza sanci fungovat.

anonymni_456
autor
5. kvě 2023

@dyechampion a jak moc jste přibírala? Já si nějak nevšimla, že bych přibírala. Je to možné, že nepřibírám?

dyechampion
5. kvě 2023

@anonymni_456 jo to je individualni, vetsinou ten kdo ma snizenou funci bez leceni pribira, ale taky nemusi! a ten kdo ma zvysenou je spis pohubly...ja nabrala kila v puberte, pak v 16 mi zjistili snizenou funci (hrozne nahodou a byvala jsem silene unavena) a upravilo se mi to v 19letech na normalni figuru. Ale rikam, je to individualni, neni to jen o vaze 🙂

sinicka
5. kvě 2023

Euthyrox se projevuje az po 3 mesicich dusledneho uzivani. Po ránu, pul hod pred jidlem.

crejzy
6. kvě 2023

6h v noci je málo, i proto jste unavená. Můžete mít stres - další zdroj únavy + štítná žláza. U mě ale nasazení léčby bylo jako živá voda.

apokalismus
6. kvě 2023

@anonymni_456 já beru euthyrox už 16 let a přibrala jsem až letošní zimu a za to asi on úplně nemůže 😂😂😂. Takže přibrat nemusíš vůbec...