Může nadměrná konzumace alkoholu znamenat závislost?
Dobry den,potřebovala bych poradit jestli se jedná o závislost na alkoholu,v srpnu se mi stala jedna věc kterou nevím jak řešit tak jsem nejdříve začala s dvěmi pivky postupem cca měsíce 5 pivek ,až se mi zhoršovali úzkosti tak jsem nevěděla co stím tak jsem pokračovala až během třech měsíců to bylo tak že mi to nestačilo a přidaly se k tomu větší úzkosti záškuby svalů záblesky před očima vedro,teďka po půl roce mi nestačí ano už pět pivek ale dám si sedmičku vína nebo litr večer protože úzkosti jsou tak silné že to nevydržím ,piju každý den večer ,bohužel nevím z čeho jsou ty záblesky před očima,je špatné ale bez alkoholu mam moc silne úzkosti tak netuším co delat může se jednat o závislost?Vážím 40kg a měřím 160cm.Potřebovala bych
Je fajn, že si to uvědomuješ, to je první krok správným směrem. Běž k psychiatrovi, ten ti pomůže - jak s léčbou úzkosti, tak s alkoholismem. Je to časté, alkohol odbourává úzkost, vzniká problém s pitím, pak už to nejde fungovat bez něj.
Alkohol, špatnou výživu jsi řešila tady příspěvky už loni v červenci, srpnu, ty nechodíš k psychiatrovi se svou OCD?
Stále dokola se tu ptáš na to samé, ale neřešíš to. Přiznat si to nestačí, to tě nevyléčí. Vyhledej odbornou pomoc.
Podle mě je to závislost. Když každý večer vypiješ láhev vína, jak jinak bys to nazvala? Úzkosti se přece dají řešit i jinak než alkoholem. Všechno se dá řešit jinak než alkoholem. Jinak totiž vedle úzkostí nakonec skončíš ještě na odvykací kúře.
Sama s tím očividně nic nezmůžeš. Tohle chce řešit s psychiatrem a psychoterapeutem, abys začala na sobě pracovat a zpracovala si svůj problém.
Ano, máš problém. Říkaly jsme ti to už loni.
Toto je už opravdu problém a protože si ho uvědomuješ, je to na dobré cestě k jeho vyřešení. Je ale potřeba vyhledat odbornou pomoc.
A není to s tím tvým alkoholismem stejné jako s tím tvým 19tt? Každopádně v obou variantách je vhodné navštívit odborníky přes psychiku. Že máš problém, je zcela evidentní.

Ano i malé množství alkoholu, bez kterého nemůžeš být, je závislost, natož denně sedmičku vína ... a léčit tím psychické potíže není už vůbec dobrý nápad. Docházíš někam na terapie?