icon

Může to být chyba gynekoložky?

stastnamatka07
20. zář 2020

Tak ještě jednou.....
Ahoj, ve Středu sem byla u gynekoložky na kontrolu, dělala mi rovnou prevenci tudíž stěr, od té doby mám strašný tlak při čůrání, který mě dožene k slzám.... Už i při stěru to byla hrozná bolest oproti jindy, kdy to dělala přímo moje doktorka.
Je to chyba doktorky nebo to může mít souvislost, že mi rovnou píchla injekci na prasknutí cysty? Nechce se mi to tady všechno vypisovat, snad bude info dostatečné k rozumnýmu názoru. Díky a mějte se.

g_m
20. zář 2020

Rozumný názor ti nikdy nikdo přes internet nedá. Pokud je to opravdu taková bolest, tak jeď na pohotovost nebo zítra na kontrolu k doktorce...

tasimia
20. zář 2020

@stastnamatka07 hele pokud tě to opravdu bolí tak jdi na pohotovost.. 😉

stastnamatka07
autor
20. zář 2020

@g_m Spíš mě zajímala zkušenost ale ano chystám se zítra, protože to bolí, ms už byla a čurám kusy krve a ještě k tomu mě strašně bolí ledviny....

g_m
20. zář 2020

@stastnamatka07 No tak pokud čuráš krev, tak val na pohotovost!

radulka57
20. zář 2020

@stastnamatka07 ty čuráš krev a ještě čekáš doma?

misu8
20. zář 2020

Může to být zánět močáku. Určitě mazej na pohotovost, navíc jestli jsi nějaký tlak cítila už ve středu, tak už může být pěkně rozjetý. Jestli už čuráš vyloženě cucky krve a bolí tě ledviny, tak okamžitě na pohotovost, co vim, tak u akutního zánětu jde o hodiny, ne o dny, než se to dostane na ledviny, potřebuješ antibiotika. Jo a mně od úplně akutní bolesti zabral ibalgin, chytlo mě to v noci a do rána bych se jinak zcvokla.

lachtanice86
20. zář 2020

Curas krev a čekáš co ti kdo poradi na netu? Hmm asi jinej gang

misu8
20. zář 2020

@lachtanice86 taky se divim, já si myslim, že to je určitě ten zánět a to bolí jak prase. Neumim si představit, že bych se zdržovala psaním dotazu a čekáním na odpověď, místo toho, abych jela k dr. 😱

mourovatakocka
20. zář 2020

@stastnamatka07 Ježíšmarja, okamžitě bych jela na pohotovost!

drep
20. zář 2020

@misu8 já bych teda ibalgin poměrně zásadně nedoporučila. Pokud nemáš změřený tlak (resp. Je riziko, že je nízký), nejsi fakt dobře hydratovaná (což při urosepsi být nemusíš), tak zvýší riziko selhání ledvin. To je taková intenzivistická poznámka z praxe.
Autorko, zní poměrně přesvědčivě jako infekce močového měchýře s možný vzestupem a chtělo by to léčbu a to ještě dnes.

misu8
20. zář 2020

@drep aha, to jsem nevěděla s tím ibalginem. No asi jsem měla štěstí, jednou v noci jsem se vzbudila a šílená bolest při močení. Moč plná krve, uplně červená. Vzala jsem si ibalgin a hodně se napila, po nějaké době se mi trochu ulevilio, dokonce i té krve bylo míň, tak se mi podařilo usnout a ráno jsem naklusala k dr. Není možné, že ten ibalgin působí protizánětlivě?

stastnamatka07
autor
20. zář 2020

@misu8 No ano musím čekat, protože mě prej nevezmou bez papíru od mojí gynekoložky, už sem tam byla. Já vím, je to postavený na hlavu, to je naše slavná nemocnice. A ano, bolí to jako prase.

mourovatakocka
20. zář 2020

@stastnamatka07 No panejo. Od toho snad pohotovosti jsou, ne? Že tam člověk dojde, nebo doleze, kdykoliv a dostane se mu ošetření. Já zas žila v nějakém bludu o našem zdravotnictví 🙈 Určitě pak napiš, jak to s tebou vypadá, cos popisovala mi znělo hororově 🍀

g_m
20. zář 2020

@stastnamatka07 Na co potřebují papír od gynekoložky?

levandule_k
20. zář 2020

Pokud máš akutní problém, což očividně máš, tak tě nemůžou odmítnout.

misu8
20. zář 2020

@stastnamatka07 Tak to je teda divný, když má člověk něco akutního, co nesnese odklad, tak kde jinde než na pohotovosti by mu měli pomoct. A zánět močových cest je zapotřebí co nejdříve zaléčit. Kamarádka takhle byla o víkendu se zánětem močáku na pohotovosti a bez problému, určitě žádný papír nepotřebovala, logicky, od čeho by ta pohotovost jinak byla.

merope
20. zář 2020

@stastnamatka07 Vůbec nezmiňuj gynekologii, zmiň, že tě bolí ledviny a v moči máš přítomnu krev. Jako já když četla ten tvůj příspěvek o čurání krve, tak jsem si myslela, že to je troll, protože to snad nemůže nikdo myslet jako vážný dotaz, že s tím je ještě doma. A pokud tě pohotovost odmítá vyšetřit, tak si klidně od nich zavolej na 112, protože sorry, ale tohle je život ohrožující stav.

radulka57
20. zář 2020

@stastnamatka07 jako vážně? na pohotovost opravdu nepotřebuješ žádanku ... to jako když mě srazí auto, krvacím na ulici, tak mě neošetří protože mě tam obvodák neposlal písemně? OMG zdá se mě to nějaký divný a nereálný

loylii
20. zář 2020

@misu8 ano působí, mě při největší krizi s močakem taky pomáhá......

stastnamatka07
autor
20. zář 2020

@mourovatakocka Holky... Taky sem to nechápala... Snad to do rána vydržím a uvidím co mi řekne moje doktorka... Ale sem z toho špatná, to se mi nikdy nestalo aby mě poslali pryč a to sem byla o s břichem několikrát... A pokaždé si mě tam rovnou nechali...

palja
21. zář 2020

Sestře se takhle rozjel zánět ledvinové panvicky, taky čekala a čekala, pak už měla horečky 41°C,byla apatická, vůbec o sobě nevěděla. Na Jipce jí dávali dohromady skoro 3 týdny. Tady není na co čekat. Jeď na pohotovost, žádný papír nepotřebuješ.

corry21
21. zář 2020

@drep hej ty to vidíš z pohledu intenzivisty (chápu, můj manžel je taky a všechno co neni ohrožení vitálních funkci mu nepřijde moc zajímavé) a já zas z pohledu internisty nefrologa, ale prosimtě, proč tu píšeš o urosepsi a riziku když si vezme jeden Brufen? Pokud sedí u pc tak má nejspíš jen hemoragickou cystitidu ne? Možná je tam pyelonefritida nebo náběh na ni, ale takhle na dálku se mi nezdá že by ji kolaboval oběh 😂

stastnamatka07
autor
21. zář 2020

Tak už čekám než mě vezme doktorka... (Ano ví o tom jaká je to bolest ale má prej objednané pacientky) Holky a může to být teda ten zánět močového měchýře ? K večeru to bylo lepší to sem neměla skoro žádnou krev po utření a dnes ráno mě zas neskutečně chytla druhá strana (levá ledvina) a zas krvacím, čůrání ještě bolí a i ten tlak při tom neustoupil...

drep
21. zář 2020

@corry21 čekám to nejhorší, doufám v to nejlepší 😉😂 každý, kdo mi přijde do ambulance s bolestí hlavy pro mě má subarach, dokud to nevyloučím 😉
Jasný, nejspíš má cystitidu, ale už je možná i pyelonefritida a mladý člověk sepsi chvíli kompenzuje a já ty brufeny v “akutním stavu” nesnáším, viděla jsem renální selhání po jedné dávce (ano, u kriticky nemocných). Teda mimochodem stejně tak jsem viděla dialýzu po jedné dávce ACEI, přesto se jich dál záchranáři vůbec nebojí.

palja
21. zář 2020

@stastnamatka07 jak to dopadlo? Co zjistili?

merope
21. zář 2020

Tak ono to je tak trošku "normální": https://www.idnes.cz/usti/zpravy/kadan-nemocnic... - ach jo ☹