Mykózy, vaginální záněty. Máte babskou radu?
Pojďme si předat zkušenosti s kvasinkami a různými záněty. Určitě se to tady probírala hodněkrát, ale s tohle téma mezi ženskýma bude věčné, takže pojďme si radit.
Já mám momentálně kvasinky. Měla jsem antibiotika a tak se asi vyrojili. Příznaky jsem měla svědění, pálení, bolest při močení, pnutí ve vnitř v pochvě, no prostě hnus. Tak jsem si nasadila samoléčbu. zkusila jsem femigel- bez úspěchu. Pak Rosalgin výplachy- které normálně pomáhají, ale nic. Tak gynopevaryl combipack- ale zase bez úspěchu.
Tak jsem zašla ke gynekologovi a ten řekl jedině Canesten 1- je to jedna tableta, kterou zavedete do pochvy a máte pokoj. Stojí to 122,- kč, kdybych to věděla tak jsem nevyhodila v lékárně min 600,-. Ke Canastenu jsem koupila Lactobacili dovnitř je tam deset tablet na vnitřní užití a stojí to kolem 200,-. Prý se to má na 4 následující noci zavést do pochvy.
Začala jsem užívat Wobenzym, aby se mi to náhodou nechtělo vrátit, tak doufám, že to dlouho nezažiju🙂
Mě třeba doktorka na to pálení zevně vždy napsala i takovou vazelínku v tubičce Fungicidin a do večera jsem měla po pálení,ale k tomu vždy globule.Nejčastěji Macmiror.Drž se,snad to bry přejde.
Joo ja ti verim to s tim mlikem, ale bile activky a kefir snad muzu ne? A myslis ze to jeste mykoza muze byt? Kdyz to trva tak dlouho?
@dzungala Diky za tvoje prispevky! Inak ja som po roku a pol neschopnosti otehotniet (s ukazkovym cyklom, ovulaciou a partnerovym spermiogramom v poriadku) otehotnela 3. mesiac na diete... 🙂 Samozrejme s prvymi nevolnostami dieta isla do kytek :( Teraz sa snazim aspon vylucit sladkosti a mliecne vyrobky, pretoze mykoza a svedeni koze zacina byt na nevydrzanie.
@lucie2512 Pre inspiraciu kukni do skupiny Protikvasinkova dieta.
@dzungala dekujuu jsi moc hodná vážím si toho moc...hele já tam právě byla aby mi udělal nějaký stěry...a on že až tohle vše doberu, tak ať přijdu...což je za měsíc 😈 je to fakt debil co se týče profesionální stránky..ale jinak je fajn...proto jsem jeste stale u nej..zkusim jeste sehnat ty kapky a probiotika..- jedno jake? a co nejvic jist ty jogurty bily a jdu si dat kefir 😁 ach joo
@dzungala joo a jeste jsem chtela rict, ze vevnitr prave zadne ,,srajdy" nemam...nic ze me nejde..ani po čípku..prostě to mam jen zarudlé, pálí to a to i kdyz si tam dam cipek a ten zapach noo...kdyby ze me neco slo, tak si alespon reknu, ze to jde ven..ale nic..tak prave nevim zda to mykoza vubec je...zitra si asi sjedu na pohotovost..jestli mi pomuzou..ale pochybuju..spis me poslou za mym gyndarem
@dzungala Diky, taky gratulujem ;) kolko tyzdnov mas este do porodu?
Ja ani neviem, ako som narazila na pojem kandidoza a ze to je problem celeho tela. Ale ked som si precitala priznaky, tak dost z toho sadlo na take male potiaze, ktore som si nikdy nedala dohromady (akne od 13tich, bolesti v krku, slaba chronická ryma, obcas mykoza, nervozita a nesustredenost, svrbenie koze bez priciny, problem otehotniet). Minuly rok som uz docela dlho citila nepohodu v okoli ustia vaginy a mocovej trubice, zo steru sa kvasinka nepreukazala, vytok tiez nebol, ale uz to bolo tak otravne, ze som si hovořila, ze skusim tu dietu. Tri mesiace som ju drzala fakt prisne, vacsina mojich problemov vymizla az na spodok.☹ Nakoniec az na urologii sa zistilo, ze mam ureaplazmu, takze som dostala ATB na 3 tyzdne. No a medzitym som otehotnela, od 7tt mi bolo strasne zle a zeleninu som nemohla ani vidiet. Takze pekne s ATB a upadkom stravy to trvalo cca 3 mesiace a problémy sa vratili (nie vsetky ale mykoza ano). A uz 3 mesiace sa odhodlavam k diete, ale nejak nemam na to nervy. Naviac ster na ureaplazmu po tych ATB je furt pozitivny. Takzr je to take bezutesne, neviem co z blbych pocitov je ureaplazma a co kvasinka.
Snazim sa zapojit i hlavu a psychiku, preco sa to deje, plus pozitivne myslenie. 🙂 ale su dni, ked tomu dost prepadavam. Taky mam výčitky, ze to miminku neprospívá, ale vystresla matka neprospieva uz vobec.
Drim ti palce, aby si v pohode nabehla na dietu po porode a zbavila sa problemov. Chce to silu, ale ked vies, ze to funguje, tak sa to da vydrzat! U mna zial nie je istota kvoli ureaplazme, ale urcite to neuskodi. 🙂
@dzungala No ja uz prave sa necitim uplne v pohode, jak ma vsetko svedi, plus spodok - proste uz si to sladke ani nevychutnam, jak viem, ze by som s tym mala nieco robit, plus k porodu nechcem ist uplne bolava a rozdrazdena. Tak pomalicky na to nabieham, nastastie tehotenstvo nie je cas na nejake radikalne zmeny. 🙂
Inak ja 28tt 🙂 Takze to mame podobne. 🙂
Rowatinex doma normalne mam!! Este som ho nebrala, pretoze som si hovorila, ze to poriesia ATB, no a potom som na to uplne zabudla. Tak to mozno skusim. Ja zatial robim oplachy citricidalom, trocha to pomaha, mi pripada.
Inak s tymi chorobami a lekarmi mas pravdu, je to hruza! Hlavne vacsina ludi ani nechce brat zdravie do vlastnych ruk, povedzme si, ono je jednoduchsie sa cpat liekmi a hlavne nic nemenit v zivotnom style, nez sa zacat hybat, lepsie jest a napriklad zmenit pracu kvoli stresu, ze? 🙂 No a este na margo lekarov, ked som bola na urologii (po cca 6 tyzdnoch na prisnej diete), tak mi urolog bez steru a mrknutia oka chcel predpisat macmiror. Tak som sa sekla, ze nie, ze chcem ster, tak mi ich nakoniec urobil asi 5 (fakt mnamka), ale samozrejme plesne a kvasinka vysla negativne a namiesto toho mam ureaplazmu. Takze macmiror by mi bol akurat tak na staru belu. 🙂 Mam z toho jasne ponaucenie, ze clovek hlavne sam zodpoveda za svoje zdravie, na lekarov zial nie je 100% spolah.
Inak ja s mocakom nemam vobec problemy, zanet som mala snad len raz v zivote. U mna je to skor ta vagina. Ale to zmakneme!! 🙂
Taky ti moc drzim palce! Ak chces povzbudenie, ci motivacu, tak sa pripoj k nam do skupiny Protikvasinkova dieta tu na MK. 🙂
Tak jsem sjela na tu pohotovost...rikala ze uz je to chronicke! No nechapu..kdyz to mam poprve...a jen mi na to neco mazla..nejakej gel a predepsala ten macmiror nebo jak se to pise a zbytek poresit s dr. 🙄 Takze budto zmenit dr. nebo cekat zda to vubec nekdy ustoupi..ale ja takovouhle dietu drzet nezvladnu..tak vazne nevim co semnou...no s tim malym si me vazne vydesila..doufam ze to neni pravda..protoze to je jinak dalsi starost kterou se budu stresovat...staci ze ted uz mam vycitky co vse beru (cipky, madticky) a kojim....

@lucie2512 teda pokud je to Mykoza