icon

Mykózy, vaginální záněty. Máte babskou radu?

stepankaxxx
5. pro 2009

Pojďme si předat zkušenosti s kvasinkami a různými záněty. Určitě se to tady probírala hodněkrát, ale s tohle téma mezi ženskýma bude věčné, takže pojďme si radit.
Já mám momentálně kvasinky. Měla jsem antibiotika a tak se asi vyrojili. Příznaky jsem měla svědění, pálení, bolest při močení, pnutí ve vnitř v pochvě, no prostě hnus. Tak jsem si nasadila samoléčbu. zkusila jsem femigel- bez úspěchu. Pak Rosalgin výplachy- které normálně pomáhají, ale nic. Tak gynopevaryl combipack- ale zase bez úspěchu.
Tak jsem zašla ke gynekologovi a ten řekl jedině Canesten 1- je to jedna tableta, kterou zavedete do pochvy a máte pokoj. Stojí to 122,- kč, kdybych to věděla tak jsem nevyhodila v lékárně min 600,-. Ke Canastenu jsem koupila Lactobacili dovnitř je tam deset tablet na vnitřní užití a stojí to kolem 200,-. Prý se to má na 4 následující noci zavést do pochvy.
Začala jsem užívat Wobenzym, aby se mi to náhodou nechtělo vrátit, tak doufám, že to dlouho nezažiju🙂

diva_ziva
9. led 2017

@lucie2512 Ja prave som nikdy s mykozou neregistrovala nejaky vyraznejsi zapach, takze preto by som na tvojom mieste trvala na steroch. Moze to byt kludne nieco bakterialne a na to macmiror nezaberie. Myslim, ze je u teba cas vymenit gynekologa a to hned.

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
alisek
9. led 2017

Ähoj, nečetla jsem diskuzi ale jen otázku. mívala jsem dřív často mykozu, nyní sem tam 1- max. 2x do roka. Začala jsem asi před 4r. na doporučení z tv od gynekologa používat vaginální bylinné čípky scarlett a nemohu si je vynachválít, od té doby žádné časté mykozy. A hlavně už žádné léky od dr..
http://scarlett-medicaherba.cz/

lucie2512
9. led 2017

@alisek to je super a sezenu napr u dr. Maxe? Nevis?

lucie2512
9. led 2017

@dzungala joo urcite mas pravdu..ve vsem..souhlasim s tebou...a rozhodne si nemyslim ze delas špatne tohle vse i pro svou dceru..je to skvele ze mas tak pevnou vuli..ja bych tohle vse nedokazala..znam se...tudiz budu doufat ze se ta mrcha ztrati a uz neukaze....ale jelikoz trpim taky na mocaky (ale spis po sexu...ktery jsem ted hodne dlouho nemela -TEHOTENSTVI...a jeste hodne dlouho mit nebudu - MYKOZA) tak do budoucna to asi resit budu takhle do podrobna...uvidim k cemu me okolnosti donuti...ale uz chci mit kliiid 😒

alisek
9. led 2017

@lucie2512 zkus to poptat, já to kupovala z eshopu, na tomto webu mají dobrou cenu.

lucie2512
16. led 2017

@dzungala ahojky, tak dnes je to 8mý den po tom co jsem byla na pohotovosti a dostala ten macmiror...první 4 dny pecka..říkala jsem si..hura..konecne se toho zbavim..no to vis ze jo dva dny uz to mam zpet a jede se od znova..takze dnes doberu posledni, volam na gyndu a jedeme dal 😈 radsi chcipnout fakt

diva_ziva
16. led 2017

@lucie2512 Tak skus aspon na chvilu vysadit cukor a mliecne vyrobky a zacat zobat viac zeleneho, napriklad aj chlorellu. To sa da prezit a mohlo by to pomoct.

diva_ziva
16. led 2017

@lucie2512 A este si daj spravit komplet stery, nielen na kvasinku.

lucie2512
16. led 2017

@diva_ziva chci se zaregistrovat k novemu lekari...uvidim jestli me vemou...ten muj dr. je na dve veci..kdyby mi ty stery udelal hned mohla uz se lecit prava pricina...ach joo kdybych vedela ze to pomuze tak to snad i na chvili vynecham...ale jelikoz kojim anedam si nic sladkeeho...tak padam doslova na hubu..mam dve deti to by me odvezli snad na vycerpani nebo nevim

alisek
16. led 2017

Holky ti radí dobře, tím cukrem a bílým pečivem to jen přiživuješ. A kup si ty čípky scarlett. když ti nezaberou léky od dr. tak to nemá cenu řešit dalšími léky.

lucie2512
16. led 2017

@alisek já vím no...vím že to myslí dobře...kdyz ja jsem hrozna...ale i kdyz to vydrzim bez sladkeho ( coz pochybuji) tak jak dlouho asi? A kysane ml. vyrobky ale muzu ne? Kefir, bila activka? Ja jim jinak tak nezdrave ze nevim co bych zrala 😂

alisek
16. led 2017

tak se snaž, nebo se toho nezbavíš, nejez sladký a bílé pečivo..ty jogurty nevím, to se snad smí, najdi si tom něco na netu. hlavně žádný babský povídačky že si budš matlat jogurt tam dolu, to jsem už taky slyšela..jediný efekt to má a to že to chladí.

lucie2512
16. led 2017

@alisek no to jsem si nepatlala 😁 uvidim jestli to vydrzim 😇 kdyby to pomohlo tak se toho klidne vzdam na dobro..sice bych uz byla jak chodici kostra 😄 ale kdyby to pomohlo tak klidne...zkusim tyden a uvidim...😥

alisek
16. led 2017

neboj toho jídla máš dost..tmavý celozrnný pečivo a tak si kup dobrou čokoládu 75/80% to by mohlo..horší jsou milky, atd., sušenky. já se musela první půl rok obejít bez všech mléčných výrobků, cukr a jakýkoliv pečivo, nebo kde byl lepek...to jsem fakt nevěděla co mám jíst a fakt jsem hladověla...jedla jsem pořád vejce a maso a zeleninu ale zase jen tepelně upravenu...no hezky jsem zhubla abych to po půl roce zase nabrala 🙂

lucie2512
16. led 2017

@alisek pul roku 😱 to mi nerikej sim te...to nedaaam 😄 a hele koukala jsem na to telisko..tam jsou jen dve jako na dve noci? To je malo ne? A docela drahy..i s postovnym 🙄

alisek
16. led 2017

jojo jsou tam jen dvě, bez obtíží používá jedno měsíčně, to znamená pár dnů po MS, jiank při obtížích použiješ obě dvě a chtělo by to aspoň tak dělat 3 měsíce(taková kůra) tzn. zavedeš ideálně večer a máš to tam 3 dny, pak jeden den pauza a zase zavedeš na další 3dny, a za měsíc to samé..mě to fakt pomohlo, už je nemívám, to už musí být..sporadicky, loni jsem ji měla jednou.

alisek
16. led 2017

Tu dietu jsem ale nedržela kvůli mykóze ale kvůli kojení, syn měl alergii na kravské kléko, laktozu ale k tomu trpěl hodně na prdíky, takže bez pečiva..jedla jsem občas jen suchar..a to ořval taky..pak už jen rýžový chlebík

lucie2512
16. led 2017

@alisek jo takhleee tyjo a jako to se nějak omývá či co? Že to tam můžeš takhle furt vracet? A to mi tam vydrží tak dlouho jo? 😄 jsem po druhém porodu hele 😄 zas tak těsný už to tam nemám 😂

alisek
16. led 2017

to tam nevracíš probůh, to vyhodíš až uvidíš co z tebe vypadne a kolik toho bylo..já se poprvé děsila. ale je to jen odumřelá sliznice. je to jen na jedno použití, pro prevenci ti vydrží jedno balení 2ks na dva měsíce při zaléčení vagin. mykozy budeš potřebovat 1 balení na 1 měsíc.

dzungala
Autor odpověď smazal
lucie2512
16. led 2017

@alisek ja jsem asi demenet..ale nechapu to 😁 ( joo vim jsem dement 😂) takze v jednom baleni jsou dve teliska...jedno zavedu a necham ho tam bez vyndavani 3dny...(a to nevypadne? 😄) pak ho vyhodim a dam tam to druhe zase na tri dny? Takze lecba trva 6dni?

lucie2512
16. led 2017

@alisek joo a prave vis co mi prijde divne...ze ze me nic nejde..ani po cipkach..nic..mam to jen zarudle a troche to pali a svedi...a to uz mam pres dva mesice a za tu dobu vubec nic..nechapu...mozna proto se to nemuze vylecit?

alisek
16. led 2017

@lucie2512 přesně tak akorat že lečba trvá sedm dní, jeden den bude pauza mezi tělísky. A takto to provedeš další 2 měsíce a mělo by ti to pomoct.

lucie2512
16. led 2017

@alisek ahaa takže si dát přes litr na stranu a doufat že to zabere 😂😁 noo snad ho nekde vyhrabu..uz jsem v lekarne za vsechny ty srajdy nechala dvojku a nic..to je veeelmi k nasrani...za to mohl mit syn i ja nove boty 😈 ach joo

alisek
16. led 2017

@lucie2512 tak po tomto bylinném tělísku si myslím že to co odumře půjde ven..kam by to jinam šlo..je to směs bylin..poslechni si co otom říkal ten gynekolog, je to v tom odkazu c jsem ti posílala jako první reakce na tvůj dotaz

alikscha
16. led 2017

Taky se přidávám k tomuto problému, který je pro mě v tuto chvíli aktuální. Před 16 dny jsem na sobě začala pozorovat v těhotenství první příznaky mykózy. Pálení, svědění, bílý hrudkový výtok. Vzhledem k tomu, že jsem měla v ten týden i poradnu u své gynekoložky, tak jsem jí to řekla a předepsala mi Dafnegin, který jsem si měla týden zavádět. Po týdenním užívání se mi však problémy nezlepšily, spíše naopak, začala jsem mít pálení při močení, okolo močové trubice a chodila jsem na malou co 15 min v malém množství. Navštívila jsem doktoru s tím, že svědění stále přetrvává, ale mám podezření na zánět močového měchýře a podle vzorku moči jsem měla zvýšené bílkoviny. Takže mi poradila, ať si koupím Uroval Manosa Akut, kde jsem měla brát tabletky 2x denně a ještě mi řekla, ať týden používám Dafnegin. Co se týče močového měchýře, tak ten se mi upravil, ale pálení a nažloutlý výtok nadále přetrvává už 16 dní a já už nevím, co dál... Jsem už opravdu bezradná. Poradíte mi prosím?

dzungala
Autor odpověď smazal
alikscha
16. led 2017

@dzungala - děkuji za radu, já už v minulosti taky vyzkoušela všechny zmíněné krémy, protože jsem na to jednu dobu trpěla, ale většinou se to po týdnu ustálilo a pak jsem na prevenci a upravení PH používala různé glubule, jako Feminela Vagi C nebo jsem užívala laktobacily. Většinou to pak zabralo, ale začala jsem mít problémy s vysušením sliznice a to se mi už bohužel nikdy nedalo do pořádku. Teď jsem po dlouhé době dostala zánět v těhotenství a právě nic nepomáhá a já už si říkám, co dělám špatně? V aviváži neperu, hygienu dodržuju, používám speciální mycí gely, používám i ty krémy a ono se to vůbec ani o trošku nelepší. Sice je fakt, že bílé pečivo a cukry ve stravě mám, ale zase ne tak moc, převážně jím ovoce a zeleninu a minule mi zase bylo řečeno magistrou v lékárně, že bych citrusy měla vynechat úplně.
Takže myslíš, že když začnu užívat probiotika a upravím jídelníček, tak to pálení ustane? Já už si připadám, jako kdybych celý den seděla v kyselině a je to fakt nepříjemné. ☹

Strana