Mykózy, vaginální záněty. Máte babskou radu?
Pojďme si předat zkušenosti s kvasinkami a různými záněty. Určitě se to tady probírala hodněkrát, ale s tohle téma mezi ženskýma bude věčné, takže pojďme si radit.
Já mám momentálně kvasinky. Měla jsem antibiotika a tak se asi vyrojili. Příznaky jsem měla svědění, pálení, bolest při močení, pnutí ve vnitř v pochvě, no prostě hnus. Tak jsem si nasadila samoléčbu. zkusila jsem femigel- bez úspěchu. Pak Rosalgin výplachy- které normálně pomáhají, ale nic. Tak gynopevaryl combipack- ale zase bez úspěchu.
Tak jsem zašla ke gynekologovi a ten řekl jedině Canesten 1- je to jedna tableta, kterou zavedete do pochvy a máte pokoj. Stojí to 122,- kč, kdybych to věděla tak jsem nevyhodila v lékárně min 600,-. Ke Canastenu jsem koupila Lactobacili dovnitř je tam deset tablet na vnitřní užití a stojí to kolem 200,-. Prý se to má na 4 následující noci zavést do pochvy.
Začala jsem užívat Wobenzym, aby se mi to náhodou nechtělo vrátit, tak doufám, že to dlouho nezažiju🙂
Ahoj k otazce zanetum a mykozam pisu neco ze sve zkusenosti..problemy jsem mela skoro 20let-chronicke zanety, mykozy co 14dni, nemoznost otehotnet priroz.cestou..vyzkousela jsem za ty leta snad vsechny leky a pripravky co existuji, spoustu babskych rad,vystridala x doktoru..az jsem se dostala k jedne pani ktera se zameruje na celk.diagnostiku cloveka-parazity, plisne apod...a pote mi nasadila silna antiparazitika a 4roky uz nevim co je to mykoza! Po druhe jsem otehotnela prirozene a necekane rychle,tehot.probihalo be zanetu ale presto vsechno se hlidam-sprvjove gely, bile jpgurty, cukry min.ale spise asi ze zvyku za ty roky..a kdyz uz bylo nejhur tak pomohl clogin vyplach na svedeni,gynexid cipky a pena na prevenci(pouzivam obcas i ted), ale mic z toho nevylecilo jen zmirnilo..
Dobře, moc děkuji za rady a doporučení. 🙂 Taky už přemýšlím o nějaké alternativní léčbě mimo gynekology, protože mám pocit, že za ty roky mi nikdo pořádně nepomohl a to už jsem vyzkoušela asi 3 doktory. Každopádně jestli taky můžu poprosit o koho šlo v případě léčby těch parazitů nebo nějaký kontakt na tu paní? Předem moc děkuji.
@lucie2512 Biopron su jedny z najlepsich. Dobra volba. A este Hylak forte je super a je lacnejsi. Ale chce to hlavne vynechat ten jednoduchy cukor, inak je to len naplast!! Ked si budes davat celozrny zitny kvaskovy chlebik, vlocky, ovocie, celozrne cestoviny a ryzu, 80% cokosku, orechy, tak ti to sladke nebude chybat, aj ked kojis. Mozno prve dni, ale to bude skor prejav navyku tela na rychly cukor a psychicka zavislost. Mam skusenost, ze telo sa pri prijme dostatku zlozenych sacharidov presteluje tak za 2-3 dni a mysel tak za tyzden. A prijemny bonus je, ze ja mam vzdy viac energie a chuti do zivota, ked nejem rychle cukry. 🙂
@dzungala moc děkuju 😚
@diva_ziva no tak to jsem rada...snazim se...sice dnes od znova..vcera jsem uz zase nemohla a sezrala jsem tatranku 😈 ale dnes zatim nic..ani kafe..(pac to si taky sladim) tak uvidim...kezby to pomohlo...uz jsem na mrkev z toho..zadne vytoky, nic..jen to zarudnuti a paleni se svedenim 🙄
NaturGyn Scarlett,testuju prvni davku,vypada to slibne 🙂. Zadej do vyhledavace.
@lucie2512 Clovek nie je neomylny a obcas hold podlahne. Netrestaj sa za to, stres podporuje kvasinku a zanet. Hlavne je to nevzdat! Drz sa, stoji to za to, i keby to kvasinka nebola, cukor a biele pecivo je blbe na vsetko (plet, vykonnost, psychicka pohoda, ...). Inak to ze nemas ziadny vytok, len zarudnutie a palenie, mi pripada, ze to nemusi nutne byt kvasinka. Mozno kombinacia s nejakou bakterkou. Chce to ale tie stery, inak vestime z gule. 😇
Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale já když cítím, že se něco začíná dít, tak si namažu kokosový olej (myslím dolů 🙂, i dovnitř... a do druhého dne je vždy klid....
@diva_ziva
@dzungala no to si nedelejte srandu holky 😄 jako ja se na to snad vyseru a zadnou dietu drzet nebudu, protoze takhle se zit neda...nic clovek nemuze...absolutne nic...vcera jsem mela 3michany vajicka..k tomu tmavy chleb...a vecer to same s kouskou zeleniny...jsem nasrana, unavena, frustrovana, vyšťavená a už mě to nebaví 😁 a kojila jsem celou noc! Urcite mam slabsi mliko...3dny jsem se poradne nenajedla...predtim jsem kojila jednou nebo vubec..az k ranu...ach joo ted asi podle toho co jsem si precetla nemuzu ani ten pripravek co mi tady doporucily...pac jsem to od porodu jeste nemela tak ja nevim sakra
@dzungala ty jsi skvělá..dík...no hlava mě bolí už druhý den...snažím se hodně pít vodu...ale dneska budu dělat řízky a ty si jako fakt dám..jen s bramborem..né s kaší..vím, že tam je trocha mouky na obalení, ale to snad tolik vadit nebude ne...musim pomalu, jinak mě klepne pepka 😄 no pokusím se najít si na to čteni čas...nestíhám ani uklízet 😂 jen sem vždycky juknu a zase běžím k malýmu...pak do školky..krám..no však to všechny znáte 😄 a večer už jsem kantáre...😂
@karelk co se tyce problemu ohledne kvasinek na penisu, U meho byvaleho partnera bylo neco podobneho, ja byla vylece ale partner po dvou ci trech molovani oet nemohl, predkozka mu zarudla a nevedl co delat, nakonec jsem nasla vynikajici reseni, Koupele nepomahaly a na obrizku nechtel ji, Tak jsem pres mou lekarku Sehnala framikoin Mast, a mazal si jej, 3x denne tydel a bylo po problemu,
Pote uz problem nemel, nevim jak ted uz spolu sice nejsme , ale snad se mu to nevratilo
tak urcite, ja jen ze pan pan karel dal priklad s predkozkou, ale v mem pripade u byvaleho partnera , kdyz vzpominam zpetne to mohlo mit i za priciny , ze muj byvaly partner chodil casto na Ostro a to i v kalhotach se zipsem, tak me jeste i napadlo zda to nemel nejakou tu infekci jak se otira kuze predkozky o treba ryflovinu a jine typy latek, protoze On si nedal rict, a ja sem jej odmitla v sexu kvuli tomu abych zjistila vubec co mu je .
ted nevim zda tim trpi, a pokud ano tak at na to prijde jeho manzela ci partnerka, ( pokud sou tedy spolu)