Nadýmání po císaři - co vám pomohlo?

veve559
12. dub 2021

Ahoj, jsem 9 měsíců po akutni sekci a od těhotenství mě trápí nadýmání. Vím, že je to krapet trapné téma, ale po tom, co mi v porodnici jedna sestřička pořád opakovala ať prdim o sto šest, už mi to tak trapné nepřijde 😂 V těhu jsem to brala jako normální a i nějakou dobu po porodu. Ale teď už mi to přijde divné. Nadýmaji me snad všechny potraviny, nejspíš i voda. Pořád jsem hrozně nafouklá. Měla jste to některá podobně? Mléčné výrobky moc nejím, mléko vůbec, pečivo také moc ne. Probiotika nezabrala. K doktorovi se chystám, ale v této době se mi moc do lékařských zařízení zrovna nechce. Díky moc ua reakce

nazka
12. dub 2021

@veve559 já měla opačný "problém". Po prvním císaři jsem prostě přestala prdět, až jsem se bála, že je to špatně. Nic mi nebylo teda. Ale po druhém císaři se to dalo do starých kolejí normálu. Nedokážu si vysvětlit, proč to tak je.

veve559
autor
12. dub 2021

Tak to bych taky radeji mela opačný problém 😂 já uz jen cekam, kdy se zacnu vznaset😂

nazka
12. dub 2021

@veve559 já trpěla na nadýmání bezprostředně po sekci v obou případech a to dost šíleně. Břicho bolelo, bublalo a nic nešlo. Dámy na jipce kolem mě krásně bublaly a já jen mohla závidět. To bylo pro mě nejhorší peklo z celého císaře, tak si umím trochu představit, jaký to je. Jinak proti nadýmání jsou teď nějaký přírodní pilulky, zítra zkusím dohledat název. Přinesla je na ukázku tvhyne(dětská zdravotni sestra)

veve559
autor
12. dub 2021

@nazka me davali v porodnici hned espumisan abych prdela. Sice to po sekci moc příjemné na břicho nebylo ale asi lepší nez kdyby to ven neslo. Ted mi bohuzel espumisan nepomuze. Diky moc, snad to pomuze

fyii
12. dub 2021

@veve559 ahoj po prvni CS jsem to mela taky. Byla jsem hrozne furt nafoukla ihned po porodu, prdela minimalne, proste to neslo. Tim padem kluk byl nafouklej taky a rval jak tur do 5.mesice🤦‍♀️. Kapky na prdaky🙂 jsme kupovali snad na kila vsechny mozny, nejhorsi byl Espumisan teda. No nevim ti, ale casem to preslo nejak uplne samo.. bio gaia apod. taky bez efektu. Zajimavy po druhym CS tohle vubec neznam..

veve559
autor
13. dub 2021

@fyii doufam ze to teda taky samo odezní. My jsme "naštěstí" od narozeni na UM, takze prcek je v pohodě.

mari90
13. dub 2021

@nazka byla jsem na tom stejně jako ty, já měla po císaři ukrutný bolesti při nadýmání, sestry mi pořád cpaly něco na bolest, jako že to je zavinování dělohy. Pak jedná osvícená mi dala espumisan a po vyprdění mi bylo skvěle 😁

maaaadlaaaaa
13. dub 2021

Já do sebe od propuštění z porodnice leju kojicí čaje, sirup laktofyt, švestkový nápoj z DM a jim bílý jogurty s lněným seminkem a přešlo mě to celkem rychle.

nazka
14. dub 2021

@mari90 to je hezký, že se Ti snažili pomoct. Já prvně rodila na Kladně a tam jsem je strašně s tím prudila. Prvně, když jsem se jich zeptala, co s tím (to jsem byla ve stavu, že jsem nemohla ani chodit, jak to bolelo), tak na mě začala milá sestra ječet, ať si jako prdnu a co ona s tím má dělat. Podruhé jsem rodila jinde a bylo až dojemný, jak se mi tam snažili pomoct.

veve559
autor
14. dub 2021

@nazka tak to jsem teda po porodu nezazila, tam i kazdy doktor i sestra co ke me prisli, tak hned jestli prdim a jestli nepotřebuji espumisan

mari90
14. dub 2021

@veve559 já tam chytla celkem nepříjemnou sestru, která mi prostě tvrdila, že to je zavinování dělohy 🤦 bylo to podobné kontrakcím, opravdu to nejhorší z celého císaře.

veve559
autor
14. dub 2021

@mari90 to verim. Ja treba zavinovani delohy vůbec necitila

mari90
14. dub 2021

@veve559 já po prvním porodu také ne a vlastně po tom espumisanu, když šly plyny ven, břicho vůbec nebolelo

nazka
14. dub 2021

@veve559 no já z toho byla úplně v háji, hlavně jsem si připadala, že jsem jediná, koho to trápí a jak je s tím otravuju. U druhého cs jsem byla chytřejší, ale personál v jiné nemocnici byl úplně super..
Jako Kladno mi tehdy dalo dost na frak

market1389
19. dub 2021

@veve559 ja teda nejsem po cs, tak nevim jak moc jiny to muze byt problem, ale hodne trpim se zazivanim, nadymani, zacpy,.. trpela jsem uz i pred tehotenstvim, ted jsem se pred nejakou dobou dostala k prirodnim sirupum od cesky firmy Harmonelo, maji probiotika a i jine sirupu na bazi rozpustne vlakniny, beru denne a moc mi to pomohlo, chvilku trvalo nez si do sedlo, ale ted v brisku jak v pokojicku🙂 je fajn ze jsou to sirupy, nemuseji se zapijet zadne leky..

danvitka
26. dub 2021

@veve559 jako je to blbé....ale nepřemýšlela jste o klystýru? Třeba v pohodlí domova....