Návštěvy u zubaře s dětmi - zubař mi vyčítá stav zubů. Jak probíhají Vaše návštěvy?
Jak probihaji Vaše návštěvy u zubaře? Mám s dětmi mladého zubaře. Možná okolo třiceti. Je šikovný. Asi. Já neměla problém se zubama snad už 20 let. Holky už měli dohromady tři kazy. Já vím, v tom čištění bychom měli přidat. Rozhodně nejsme nejpoctivejší pacienti. Čistíme si zuby 2x denně. Už jim zuby necistim. Jedné je 11 a druhé je 8. A už podruhé mi řekl, že na mě zavolá cocialku, protože ja za jejich zuby zodpovídam a že máme jít k psychologovi kvůli špatném komunikaci v rodině
@jelenice_zavodnice A ona zakladatelka nějak doktorovi nadávala? Nebo se do ní navezl on? Před dětmi? Asi se vrátím do školy, neumím číst.
@pasiba Adresovala jsem příspěvek tobě jakožto autorce, jelikož jsem psala vlastní zkušenost. Na ostatní diskutující jsem se pouze odvolala, viz hned první věta ve smyslu, že snad tohle nechceš. Ale to je jedno, nemá smysl už v tom hnidopišit. Kdyby mi bylo o 10-15 let méně (netuším, kolik je tobě), zřejmě bych v podobné situaci měla také slzy v očích ale lidi kolem sebe mě za ty roky naučili, že není nutné se snižovat na úroveň hlupáků ale zachovat si důstojnost. Nic víc.
@mourovatakocka Asi neumíš, já autorce nadávky nevyčítám.
@jelenice_zavodnice Tak to je prima, jinak to bude asi jen dlouhý koment vlastně o ničem a k nějaké jiné věci.
@mourovatakocka Můžeš si ho přečíst nebo nechat být.
@mourovatakocka
To už naštěstí neplatí. Dnes mohu odmítnout a vyřadit z kartotéky pacienty, kteří dlouhodobě nedodržují léčebný plán, což je i řádná dentální hygiena. Ono se totiž v tom nánosu plaku výplně stejně dělat nedají a já nejsem lékař od toho, abych lidem před ošetřením nejdřív vyčistila zuby.
@suromana A ty bys za zubní kazy u dětí matku sjela a vyhrožovala sociálkou? Asi koupím našemu zubaři nějakou flašku jako poděkování za normální chování.
@pasiba
Na to mám málo informací. Kdy se trhalo, kde, byl otok už před tím, nebo až teď, je k tomu i teplota, máte nějaké leky.? My vždy pacienty po extrakcích poučíme, vesměs platí, že dva dny po vytržení může být otok a bolest, pokud by se stav měl nějak dramaticky horšit, přidala se teplota, zimnice, tak pohotovost nebo ráno volat zubaři, který zákrok prováděl.
@caverina
No po pravdě, ošetření dětí je tak mizerně pojišťovnou hrazené a tak psychicky a časově náročné, že je pro zubaře prakticky ztrátové (to je bohužel i důvod, proč někteří zubaři děti odmítají registrovat). Ideální stav je právě naopak pravidelně na prevenci chodící dítě bez kazů.
@suromana tak s tim,ze lekari odmitaji deti svou zkusenost mam..synovi jsem hledala skoro dva roky a pak stejne po znamostech...nastesti v te dobe zubare mel ale....ber to jako nadsazku,ale pravdy neco na tom bude...u dospelych urcite...za prevenci urcite dostanes mene nez za napriklad udelani mustku,ktery taky delas jen proto,ze mel pacient spatnou ustni hygienu...a to nemluvim o tom,kolik ti zaplati pacient...chapu ze jako lekarka by jsi radeji ty ukazkove pacienty,ale jako pro podnikatele a tim prakticky jsi uz to pro tebe tak vyhodne neni...
@suromana Děkuji. Bez teploty. Včera jsem ani neviděla jak to pomalu vypadá. Byla jsem pak odpoledne v práci. Natekle nic před vytrhnutim neměla a teď má ret natekly jako afroameričan. A to my máme celkem tenke rtíky. Bolest se nezhoršuje tak to vypadá, že to bude dobrý. Pokud to zítra nesplaskne ani o milimetr tak ji vezmu k pediatričce
@jelenice_zavodnice Je mi 34. Naopak před patnácti lety bych mu ukázala jak hloupa umím byt i já a rozhodně to umím ukázat hodne nahlas. Teď jsem už vyrostla a doufám, že to tak mají i ostatní a rozbrečím se pokaždé, když vidím, že někteří jsou ještě pozadu (teď myslím zubaře )

Doktor má ošetřit a kecy si nechat na koledu, debil.