Neustále nemocná. Co pomůže?

zlatk
15. únor 2022

Krásný den všem.
Chtěla bych se zeptat, kdo je často nemocný nebo byl,..jak z toho začarovaného kruhu ven? Jsem téměř pořád nemocná..chytnu absolutně každou virózu. Mám 4 děti (11,8,7 let a 10ti měsíční). Nemůžu cvičit, běhat, nic co by mi vyčistilo hlavu.. Teď je to asi nejhorší. Pořád dutiny, teče z nosu, oteklé dásně, bolest kloubů,.. Když jsem byla na odběru krve, tak zhoršená štítná žláza a železo..tak zobu jód a železo a neustále vitamíny. Chci běhat, cvičit, hlavně se cítit zdravá. Prosím poradí někdo. Jestli imunologie, nebo čím začít.

polakovakl
15. únor 2022

Ano ano, alergologie a imunologie jako základ 🙏 pak se uvidí. Ale taky ty dětský virózy snáším o dost hůř než oni…

kacenka1111
15. únor 2022

@zlatk psychosomatika

lenkalubina
15. únor 2022

To znám.. od kovidu před rokem a půl se točím v zánětech...do toho potrat..takže dr už mi doporučila psychosomatickou léčbu 😉

martt
15. únor 2022

@zlatk Ja jsem také byla stále na hromadce do té doby než mi zjistili v krku opakovaně aktivního Hemofila. Tenkrát na imunologii mi vytvořili injekce , na které jsem docházela přes půl roku. A od té doby mám relativní klid. Sem tam chytim rýmu nebo zánět dutin. Ale třeba jsem ted přes dva roky byla zdravá. Takže za mne určitě návštěva alergologa a imunologa.

zlatk
autor
16. únor 2022

@martt moc děkuji za reakci. Na imunologii potřebuji doporučení? Mohu se zeptat, kde jste na ní byla?

martt
16. únor 2022

@zlatk Řešila jsem vše pres obvodního, kde mi psal zadanku přímo na imunologii. Byla jsem tenkrát ve FNHK. Oni jsou i lékaři přímo specializované alergologie-imunologie.

zlatk
autor
16. únor 2022

@martt děkuji

zlatk
autor
16. únor 2022

@lenkalubina a kde jste hledala pomoc? Věřím, že psychika je také hodně důležitá nebo spíš nejdůležitější..ale kde hledat pomoc? Psycholog? Moc děkuji za odpověď

levandule_k
16. únor 2022

Psychosomatika: Buď si najdeš někoho, kdo přímo dělá psychosomatiku, ale tihle lidi nepojedou na pojiš´tovnu, ale budou trochu mimo systém a zaplatíš si konzultaci, nebo jako první pomoc můžeš zkusit knížky MUDr. Hnízdila Mým marodům a Příběhy obyčejného uzdravení. Jsou tam příběhy lidí, co se léčili z různými potížemi a on jim jejich nemoc zasadil do života, jak žijeme, tak stůněme. Další literatura z oblasti psychosomatiky je od Ruedrigera Dahlkeho, německý psychosomatický lékař, ezoterik.

Ještě můžeš zkusit bylinky, nějaký detox, něco na pročištění organismu, nebo třeba echinaceu na posilnění imunity.

Kdybys to řešila čínkou medicínou tak ti řeknou něco ve smyslu, že máš oslabené játra, plíce, ledviny, slezinu (atp.)

zlatk
autor
17. únor 2022

@levandule_k moc děkuji, budu pátrat

levandule_k
17. únor 2022

@zlatk Na facebooku je skupina Bylinky pro všechny - vede ji MUDr. Zbyněk Mlčoch, má vystudovanou klasickou medicínu, působil jako normální doktor v nemocnici, ale nadchly ho bylinky, tak se hodně věnuje bylinkám, píše o nich články, vyrábí tinktury. Má o nich hodně načteno a ví, co s čím kombinovat pro maximální účinek. Já předtím znala takový základ např. heřmánek, kontryhel, mátu, meduňku. Tu stránku občas sleduji a v přírodě je toho spousta, co jsem předtím neznala a má to velmi zajímavé účinky. Viz. třeba Bergénie https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

Teď se dovzdělává v tradiční čínské medicíně, má nějaké přednášky, ale jsou placené. Něco má sám, něco ve spolupráci. https://webinarezlouky.cz/webinare-zb

Pokud máš 4 děti, jsi určitě v zápřahu. Psychologa klidně vyhledej, pokud cítíš, že to na tebe padá a máš náročné vztahy. Stres zdraví neprospívá, ale když to pojmenuješ jako stres, je strašně málo, chce to jít víc do hloubky.

Imunologii/alergologii klidně zkus, třeba přijdou na to, kde máš problém, pak si můžeš zvolit léčbu, klasickou, nebo bylinky.

Když nevíš, co ti je, tak je to léčba metodou pokus, omyl.