Nízký tlak, ale vysoký tep a nevolnost

numesulidu
25. črc 2016

Ahoj,
kdo má nízký tlak,myslím tím že je v normě,ale má vysoký tep a dělá se mu zle.Co s tím?U lékaře jsem byla před týdnem,mám léky,ale nezabírají,je mi pořád zle.Jak vám lékař pomohl,léky vám zabrali,nebo jste je třeba museli měnit,nebo to už tak budu mít na pořád?No to by se nedalo žít.....

helcenka
25. črc 2016

@numesulidu - já mám občas nízký tlak - jako ale opravdu nižší třeba 90 na 65, někdy 85 na 60 a přitom mám vyšší tep třeba 95, ale i vyšší. Mívám to třeba při změně počasí, nebo když jsem dlouhodobě unavená nebo vyčerpaná nebo při stresu a podobně. To mi je pak hodně zle. Žádné léky na to neberu, jen si většinou potřebuju pořádně odpočinout, vyhnout se únavě a nestresovat se. A srovná se to samo.

veverun
25. črc 2016

To je trochu málo informací i pro doktora,natož tady mezi laiky... Kolik je ti let?Jsi těhotná?Léčíš se s čím -ty léky jsou na co? Léčíš se ještě s něčím?... Otec mého partnera měl takové příznaky,ale tomu je 74,upadal do chvilkového bezvědomí a nevěděl o tom...měl to od srdce. Ale jak říkám,tady ti asi těžko někdo poradí,nejlepší bude řešit to s lékaři...

numesulidu
autor
26. črc 2016

@veverun Léky beru na vysoký tlak,už cca 2 roky,ten mám tedy upravený a v normě.Teď od minulého týdne mám ale ten vysoký tep a je mi zle,kdyby mi nebylo zle tak to nesleduju.Internista řekl půlku prášku ráno a večer jen při vysokém tepu.Ale ten mám právě teď každý den večer vysoký,nejhorší že je mi tak zle,sice po prášku lepší,ale ne úplně.Myslela jsem nějaké bylinky nebo něco s čím má kdo zkušennosti.Je mi 38 let a s ničím se neléčím,beru jen ty léky na tlak a antikoncepci.Šťítná žláza vpořádku.

numesulidu
autor
26. črc 2016

@veverun Těhotná nejsem.....

numesulidu
autor
26. črc 2016

@helcenka Já jsem právě pořád v klidu,nestresuju se,odpočívám,do práce nechodím a najednou jsem unavená z ničeho a je mi dost zle.Nevím kdybych si prášek nevzala jestli by to přešlo.

kaja2016
28. črc 2016

@numesulidu A mate dostatek pohybu?

veverun
28. črc 2016

Hm,no jistě to není samo sebou...já bych asi na tvém místě si nechala udělat komplexní vyšetření. A možná by nebylo od věci zamyslet se nad tou antikoncepcí. Dokáže udělat v hormonech pořádnej bordel. Vím, o čem mluvím.

numesulidu
autor
29. črc 2016

@kaja2016 Pohyb pravidelný ani dost nemám....

@veverun HA teď doberu poslení 2 prášky a vysadím co to udělá.

kaja2016
29. črc 2016

@numesulidu ja jsem napred jen cetla ze mate nizsky tlak a vysoky tep. To ja mivam ve spojitosti s tim tepem a mdlobama, kdyz prez den tak posedavam a pak tp udela i chuze. Chce to byt v pohybu. Ten pocit na omdleni pak dokaze dpbre vystihovat a clovek treba i dostane strach, jestli to neni neco vaznyho, ale neni. Nizsky tlak je neskodny, chce to sportovat, pitny rezim. Ale pak jste psala o tom vysokem tlaku, tak s tim zkusenosti nemam.Pokud to nemate treba z nadvahy, kde je reseni snadne, tak neporadim. Tam bych to nepodcenoval, vysoky tlak a rychly tep je problem, ale to se poradte s lekarem.

numesulidu
autor
29. črc 2016

@kaja2016 Ano,po lécích mám tlak vpořádku,ale i tep jsem měla celou dobu vpořádku,až teď cca posledních 14 dní mám vysoký tep.Obvoďačka mi změnila léky na tlak,že to bude i na ten vysoký tep.Třeba to časem zabere a sníží se......

veverun
29. črc 2016

@numesulidu No, tchán právě to měl podobně - změnili mu léky a takhle to dopadlo.Museli mu vrátit původní.Netvrdím,že je to totéž,každopádně bych nic neodkládala a nechala se řádně vyšetřit.Tchán přesně nízký tlak,vysoký tep,dělalo se mu zle.Telefinoval a najednou mu padla hlava a telefon vypadl z ruky.Zaboha nechtěl zavilat RZtu,až muž ho naložil do auta a vezl na pohotovost.V autě několikrát mu padla hlava tak na 10-15vteřin a vůbec o tom nevěděl.Jak říkám - netvrdím,že je to to samý,ale nečekej a nech se vyšetřit.

numesulidu
autor
29. črc 2016

@veverun Děkuji. Objednám se na kontrolu,snad do té doby vydržím.No budu muset,ale jsou to divné stavy.

kaja2016
30. črc 2016

@numesulidu spravne, radeji se trosku vic pozorovat nez neco podcenit🙂

numesulidu
autor
31. črc 2016

Díky všem!

dr_hartmann
2. led 2019

Můžete se podívat na ověřené tipy, jak zvýšit nízký tlak: https://www.tlakomery.cz/s-nizkym-tlakem-pomuze...