Obnova téma: zánět žaludku

wafina
14. črc 2019

Ahoj báby, prosím Vás od čtvrtka dennodenně ve 2 hod. ráno mě začne příšerně bolet břicho, akutní zánět žaludku jsem už měla, takže vím i co to v nemo obnáší. Proto jím helicid. Během dne i večer je to v poho, ani tlak, žádné bolesti, ale zas v noci jen bleju, bleju a kdo tu bolest zažil vím o čem mluvím (asi i mé sousedé)... Každopádně dotaz zní: co už mám jíst? Všude píšou co se nesmí ale co přesně můžu to ne. (nejlepší rady jsou nejezte uzeniny, nepijte kávu, alkohol, mastné... nestresujte, vždyť jsem těhotná, tohoto všeho jsem se vzdala...)

díky

neomenia
14. črc 2019

Ahoj, myslím, že to není zánět žaludku, ale reflux jicnu. Zkus spat v polosedě, aby se žaludeční šťávy nedostavaly do jicnu. Pomuze pit mleko v okamžiku bolesti, zkzsit můžes např. Rennie. V těhotenství je to caste...a nekdy uporne. Prejde to.

sudylichozrout
14. črc 2019

@wafina Ahojky, myslim, ze nemas zanet zaludku, ale extra silny reflux. Mela jsem to s obema holkama take tak od 20. tydne. Moc toho nezabiralo, Rennie to jen zmirnilo, ale i tak to byl masakr. Lekarka mi napsala Helicid, ale ja se ho bala vzit. Nezadouci ucinky jsou celkem drsne a i kdyz se v tehotenstvi muze, nejak jsem si netroufla, protoze jsem se bala, ze by "jiny stav" mohl zapricinit objeveni tech NU. Takze jsem trpela, zobala antacida, pila mleko a paradoxne jakz takz funkcni byla i citronova stava s vodou (ve velke zkratce: slabsi kyselina neutralizuje silnejsi kyselinu).

wafina
autor
14. črc 2019

díky... a byli jste normál u svojí praktické lékařky? Volala jsem přímo do porodnice (při záchvatu) a ti mi doporučili gynekologa internistu...

sudylichozrout
14. črc 2019

@wafina Jj, k praktikovi. Ten pripadne odesle nejspise na gastro ke specialistovi. Ale nemyslim si, z tobo, co pises, ze by to bylo nutne.

wafina
autor
15. črc 2019

@sudylichozrout 🙂 poslala mě na gastroskopii, a dala mi gaviscon. Po deseti minutách dohadování mi řekla: ahááá vy jste vlastně těhotná :D... i když jsem tam byla už asi 3x, no koment

janule1940
16. črc 2019

Muzu doporučit mít u postele Vincentku.I kdyby to byl zánět žaludku,tak ti udělá dobre pravidelne popíjení a na noční pálení záhy je taky super.akorat nesmis,pokud mas hyperfunkci štítné žlázy.