14. týden a je mi hrozně špatně. Co mám dělat?

misamisamar
26. bře 2020

Dobrý večer, jsem ve 14 týdnů a už minimálně měsíc a půl je mi hrozně špatně od žaludku. Vím sem těhotná ale mám doma dvouletáka a jsem ráda že uvařím jinak musím pořád ležet. Ráno se zbudím a je mi hej, ale dám snídani a začne mne bolet žaludek a hlavně celý den pocit na zvracení, jídlo do sebe dostanu ale potom je mi hrozně. Neměl jste to někdo stejně? Už nevím co jíst a hlavně ten pocit na zvracení je nejhorší.... Děkuju

p4vl4
26. bře 2020

Měla jsem to úplně stejně, asi od 6./7. do 14./15. týdne. Byl to hnus. "Naštěstí" zatím žádné další dítě nemám, tudíž opravdu jsem byla těch několik týdnů totálně vyřazená z provozu, některé dny se to skoro nedalo vydržet (ale co může člověk dělat, že). Reálně jsem zvracela asi 3x za celou tu dobu, ale pocit na zvracení byl non-stop. ... Jediný, co trošku pomáhalo, bylo jíst téměř kontinuálně malé porce jídla, uždibovat. Jinak jsem skutečně na nic nepřišla, a to jsem vyzkoušela snad všechno, co se o tom můžeš dočíst. Přišlo mi, že veškteré ty pokusy jsou jen pro zabavení mysli, aby měl člověk pocit, že pro to "něco dělá" 😒 Pro slova podpory doporučuji instagram a hashtag #hyperemesisgravidarum Nejsi v tom sama!!

tulikiss
26. bře 2020

u obou deti sem to tak mela, ale ja teda i zvracela nekolikrat denne. preslo to az kolem 6 mesice. a u dcery se to pak zase vratilo tak v 8 mesici. zvracela sem i u porodu. nepomohlo na to nic. ☹

flowerkacrochet
26. bře 2020

Bohužel jen přežít trochu mi pomáhal magnosolv.
Měla jsem to u všech 3 🤦‍♀️

jjasmina
26. bře 2020

Mě bylo zle až do 7. Měsíce, ale přežila jsem a upřímně jsem si říkala, díky bohu , že ještě nemám dítě, protože jsem měla co dělat sama se sebou.

aneta15
26. bře 2020

@misamisamar taky jsem to měla preslo to až kolem 25. Týdne. Nepomohlo nic. Prostě jsem to přežila

malytlustyhroch
26. bře 2020

Me bylo u druheho tehu asi tak, jak popisujes, preslo to kolem 16tt, proste jsem lezela v posteli a dite 2,5 si hralo tak nejak kolem, cetli jsme knizky, poslouchali pisnicky, koukal na pohadky a ja u toho podrimovala (1-2hodiny denne). Na prochazky a blbnuti byl pro syna manzel pred nebo po praci. Jestli uz je ti tak mesic a pul, tak proste jeste vydrz ve stejnym rezimu jako dosud, mozna bude dobre za tyden, mozna za dva, mozna za deset tydnu, ale bude 🙂 Vetsinu to prejde nahle mezi 3-4 mesicem a pak sem pisi vylekane prispevky "je mi naraz dobre - je vse v poradku." V prvnim tehu, kdy mi bylo mnohem hur (zvraceni, kapacky...) mi pomahalo jist jenom v noci. V druhem, kdy to byla "jen" nevolnost a pekelna unava, zas jist bez prestani po malych kouskach.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru