Operace kyčelního kloubu v mladém věku. Máte zkušenost?
Čauky ženy chtěla bych se zeptat zda nekdo měl operaci kyčelního kloubu kolem 30 let? Bolí mi noha a dnes mi zjistili že budu muset jít na operaci kyčelního kloubu vyměnit za umělý?Ale docela se bojím že nebudu chodit už vubec.Jak jste to zvládli?A co pobyt v nemocnici?jak dlouho trval.
Můj bratr byl na této operaci někdy kolem 30. roku. Žádný problém, běhá jak frčka, teď je mu přes 40. Tchyně má 72 let a na konci listopadu byla už s druhým kyčlem. Na nohy si stoupla snad následujícíc den po operaci, v nemocnici celkem 5 dní. Pak hned domů, rehabilitační pobyt už se běžně nedává. A na konci února pojede do lázní.
Záleží na tom, jakou operaci budeš mít. Důchodci mají kloub na lepidlo, vytvrdne a za pár dní začínají s rehabilitací. Švagr byl mladý, chtěl sportovat a nechtěl mít omezený rozsah pohybu kloubu. Měl jiný druh operace, po operaci musí kloub do kosti zarůst, nesměl 3 měsíce na nohu stoupnout, pak teprve rehabilitace. Lékař ti řekne, co mají v plánu. My to tu nevíme ptej se lékaře. Hlavně na operaci se čeká klidně 2 roky, takže plašíš, je to daleko. Před operací si byl 2x darovat krev, chtěl dostat svou vlastní a ne od dárce.
Po klasické cementované i necementova endoprotéze dnes pacienti vstávají ideálně už večer v den operace, je to nejlepší prevence jak dekondice, tak trombembolie. Endoprotéza je samozřejmě velká operace, ale v dnešní dob taky velmi bezpečná.
@anonym_autor kolegyně z práce byla na výměně kyčle nějak po čtyřicítce. Když jdeme na oběd, vůbec jí nestačím... Chválí si to.
Kamarád je ted 14 dní po ,hned vstával...rehabilitace 4 týdny a pak lázně
Já mám endoprotézu kolene, byla jsem na ni ve 40ti letech. Po 10ti letech bolestí to byla neuvěřitelná úleva. Dnes jsem v pohodě, skoro nikdo to ani neví. Já tedy už nelyžuju a neběhám, ale jezdím na kole a chodím. To mi stačí. Kdybych se měla rozhodovat znovu, tak bych to udělala stejně.

Mamka byla před půl rokem. Pobyt v nemocnici cca 5 dnů, potom převoz na rehabilitační oddělení, myslím že na 2 týdny. Pak jsi doma, cvičíš, můžeš zažádat o lázně, obvykle se dostanou. Chodí normálně, chodit tě nutí už v nemocnic, samozřejmě o berlích, ale postupně zatěžuješ. Dobrý je na rehabilitaci rotoped. Všechno ti řeknou, neboj se, zvládají to i senioři. U tebe bude rekonvalescence poměrně rychlá, důležité je opravdu odhodlaně cvičit dle pokynů. Doktoři jsou v tomto už moc šikovní!