icon

Operace žlučníku a doma 9měsíční miminko - mám obavy, že hlídání s babičkou a přechod na UM nezvládneme

koblizekmilca
17. kvě 2021

Ahoj prosím neměl jste někdo operaci žlučníku s 9 měsíčním miminkem.. Hlídání je problém v této době babi co by mohla pohlídat neviděl skoro 4 měsíce.. Druhá babi by to asi nezvládla.. Přítel už vůbec ne o malého se starám jen já on se max chvilku hraje nebo ho podrží když je v klidu a potřebuji třeba pověsit prádlo.. Ale nebyl schopný pohlídat ani na 20 minutový nákup autem.. Malý má asi separační úzkost a lezou mu zuby a také je přes den dost akční neposedi a když ho vezmu z místa kde si chtěl s něčím hrát třeba kabely tak jeci jak siréna neumím si představit ho mít sebou v nemocnici ale bez něj tam být a vědět že doma pláče by bylo asi ještě horší. Uspavam ho u prsa zkoušela sem kuli blížící se operaci s tím přestat a je to boj zkusila sem dát i umělé ale pak ho bolelo bříško furt se budil a zas měl skoro celou noc prso a přijde mi že od tohoto pokusu ho to odnaučit je na něm zavislej ještě víc.. Už sem bezradna operace se musela odložit kuli karanténe mě záchvaty přešli tak sem si říkala že nikam nepůjdu ale dnes je to znovu záchvat a nezabírají ani silné prášky přemýšlím nad pohotovosti ale tam mi hned zas napíšou termín operace. Fakt nevím co mám dělat 😭 napadla mě verze že si vezmu nadstandard a přes den tam budu mít mamku co si s ním bude hrát a já budu jen kojit a ona krmit.. Prý se nesmí kojit po operaci 6 hodin což by sme zvládli jelikož ji ráno kaši pak oběd a pak jogurt mezi tím sice dávám prso ale myslím že by to těch 6 hodin bez něj přežil popřípadě bych mu dala něco jiného.. Ale ani nevím jak ty nadstandarty teď fungují..

nnikola24
17. kvě 2021

@koblizekmilca to by chtelo se zeptat v nemocnici zda by vam to umoznili☺️ Tam vam to reknou asi vic - a v noci by jste to resily jak ? Maly by tam spal nebo by si ho vase mamka vzala sebou .

Ale myslim ze kdyby vas maly nevidel doma tak by se uklidnil mala taky chyta zachvaty kdyz me vidi treba odchazet

hasara33
17. kvě 2021

@koblizekmilca ahoj, já za sebou operaci žlučníku mám, ale naštěstí v té době jsem ještě byla bezdětná každopádně ještě než půjdeš na operaci tak bych se hodně stýkala s babičkou, co hlídat může a zkoušela bych jestli bez tebe malý vydrží, např. nech malého u babičky a odejdi si něco zařídit, na nákup nebo prostě cokoliv, co zabere alespoň hodinu-dvě a uvidíš, jak to bude zvládat 🤷‍♀️ třeba to nakonec nebude tak hrozné 😉 jinak operaci určitě už neodkládej, protože to není žádná sranda, pro mě to málem skončilo fatálně a to jsem šla na operaci 3 měsíce po prvním záchvatu

areh
18. kvě 2021

Do nemocnice bych prcka nebrala. Mám 8 a půl měsíce dítě a nedovedu si představit,co by tam dělal. Navíc teď s coronou je pravděpodobné, že tam mamku na delší dobu nepustí. Jak je v příspěvku výše, co nejvíce bych se teď stýkala s mamkou, aby si na sebe zvykli a ty ses mohla dát vklidu odkupy!
Navíc děti se opravdu chovají jinak, když je maminka v dosahu a když není. Určitě to všichni zvládnete 🍀

kocila
18. kvě 2021

jsem po operaci žlučníku a asi neumím představit do těch bolestí ještě kojit, abys neměla bolesti tak tě nadopujou léky, které ke kojení nepatří, ale asi taky hned dítě nějak zásadně neovlivní, do toho bych nešla....(24hod po operaci se vstávat vůbec nesmí, takže nějaké kojení na boku by byla fakt bolestivá chuťovka nehledě na léky, které by v tobě kolovaly)
máš jen pár možností, buď začneš dodržovat přísnou dietu a vydržíš s operací do doby, než přestaneš kojit (takhle jsem fungovala několik let), a pak může hlídat kdokoliv ( jako vymlouvat, že otec dítěte nedokáže pohlídat 9ti měsíční dítě je fakt zvláštní, když bude muset tak se postará, nic jinému mu nezbyde a dítě to přežije taky, a žádné následky to na něj nezanechá naopak, třeba se začne více o dítě zajímat-děti velmi brzy pochopí, že maminka nepřijde a srovnají se s tím, koho zrovna kolem sebe mají😉)..
nebo jít teď pod kudlu, s kombinací ostříknutého a zamraženého mléka pro hlídající osobu.
Do nemocnice prcka neber, žlučník je jen na 3-4 dny v nemocnici a pak tě pustí domů, takže zas tak velká odluka to není.
Jinak při dlouhodobém dráždění žlučníku vznikají ve žlučníku záněty, které můžou vyústit až v rakovinu žlučníku, takže bych operaci moc dlouho neodkládala (nic se nestane klidně jít za 1/2 roku)..
ať se rozhodneš jakkoliv, vždy pamatuj, že ty tady máš být pro své dítě ještě hodně dlouho, takže někdy člověk musí jít tomu svému zdraví naproti a ne jen věci odsouvat