icon

Padání vlasů po porodu. Co vám pomohlo?

petra166
20. říj 2025

Ahoj holky , jsem 5 měsíců po porodu , nehorázně mi padají vlasy , nejhorší je , že kojím , takže vůbec nevím co bych na tu palici mohla dát … můžete mi některá z vás poradit ? Co vám pomohlo ? Vím . Ze je to vlivem hormonu , ale něco přece musí existovat , aby se to zastavilo , takhle totiž budu Zachvili plešatá …

vendulis
20. říj 2025

@petra166 Ahoj padají ti úplně všude, nebo jen někde? Mně padaly kolem celá, mělo by to znovu zacit rust🙂.Já jsem brala toto asi
čtyři měsíce, spokojenost🙂
https://www.pilulka.cz/bloom-robbins-love-is-in...

hennrietta
20. říj 2025

Mně nepomohlo nic. U obou dětí mi začaly strašně padat vlasy kolem 2. měsíce po porodu. To byly šílený chuchvalce. Do roka se to upravilo na takovou normální míru. Žádný doplňky nijak nepomohly, je to hormony.

mysh_me
20. říj 2025

Vypadaji, smir se s tim, zastavit se to neda. Ale! Narostou nove 😉 ja jsem brala vitaminy donna hair forte, muzou se i pri kojeni, a hned bylo videt jak mi zacinaji podrustat nove vlasy 👍 budes mit chvili vsude trcici male nove vlasky, ale to doroste 🙂 mela jsem to presne jako ty, pet mesicu po porodu a zacal vlasopad, jak kdyz cvaknes vypinacem. Ty vitaminy jsou super na to, aby nove vlasy rostly hodne a snad i rychleji…

petra166
autor
20. říj 2025

Děkuji vám za rady , určitě něco vyzkouším , je to hrozný , mám strach si česat vlasy , vím , že je to hormony , a vím že se to zastaví , ale aby se to nezastavilo až bude pozdě , moje známá měla neskutečný haro , ted tam má “ tři vlasy “ , takže jako , strach mám .

hvezdicka09
20. říj 2025
@petra166

Děkuji vám za rady , určitě něco vyzkouším , je to hrozný , mám strach si česat vlasy , vím , že je to hormony , a vím že se to zastaví , ale aby se to nezastavilo až bude pozdě , moje známá měla neskutečný haro , ted tam má “ tři vlasy “ , takže jako , strach mám .

@petra166 mrkni na tuhý šampon z kořene maca od firmy kvietok. Mne po porodu dost vypadaly vlasy mela jsem uplne kouty a po pravidelném používání tohoto šamponu mi ve velké míře začaly růst nove vlasy. Fakt mi pomohl.

slunea
20. říj 2025

Já měla dobrou zkušenost s Biosilem, navíc je levný.

martivit92
21. říj 2025
@petra166

@petra166 řešila jsem to 2 měsíce zpátky taky. Byl to masakr... Pak to ustalo 🙂 . Ale začala jsem pít každý ten toto https://www.naturprodukt.cz/nce-natur-collagen-...
A jako rozdíl nehorázný, možná náhoda, štěstí 🤷🏼‍♀️ těžko říct 🤣 , ale vlasy přestaly padat, pleť o dost lepší.

klpoiu
21. říj 2025

Nicim se necpi! V tomto pripade to nema na padani vyznam! To jsou proste hormony a ty neovlivnis. Vlas co je jiz poskozeny proste vypadne a neudrzis ho ani parem volu. Co ale fakt pri kojeni dodrzuj je vyvazeny jidelnicek. Preci jen kojis, a mohlo by se stat,ze z tebe mimco vycucne dulezite vitaminy atd a vlasy ti zacnou padat jeste z nedostatku tohohle. Samozřejmě muzes doplnovat umele leky,ale pri kojeni bych asi nic nebrala. Prejde to, a prejde to z niceho nic,ze dne na den. A ne, kojeni na to vliv nema. Je to poporodni boure hormonu, vseho mene,stres. Ono zena se po porodu dava dohromady klidne rok a vice. Zeny co tvrdi,brala jsem to ci ono a přestalo....nevi bohuzel,ze opravdu hormonalni padani po porodu neovlivnis nicim. Jedine co muzes ted ovlivnit je rust novych a stalych vlasu,jejich kvalitu do budoucna. A mít trpělivost.

miryp
21. říj 2025

A všimla sis toho, že v průběhu těhotenství ti vlasy v podstatě nepadaly? Díky těhotenským hormonům se ti přirozená obnova kštice zastavila a staré vlasy se držely na hlavě. Po porodu, jak se hormony zase rovnají, začnou ty staré vlasy vypadávat všechny najednou. Jsou to vlasy, o které bys v uplynulých měsících přišla i tak, jen by vypadávaly postupně a tudíž bys tomu nevěnovala takovou pozornost. Ať budeš polykat cokoliv, ať si budeš na hlavu plácat cokoliv, padání to neovlivní, prostě vypadají všechny vlasy, které dosloužily...

petra166
autor
21. říj 2025
@martivit92

@petra166 řešila jsem to 2 měsíce zpátky taky. Byl to masakr... Pak to ustalo 🙂 . Ale začala jsem pít každý ten toto https://www.naturprodukt.cz/nce-natur-collagen-...
A jako rozdíl nehorázný, možná náhoda, štěstí 🤷🏼‍♀️ těžko říct 🤣 , ale vlasy přestaly padat, pleť o dost lepší.

@martivit92 a kojíte nebo ne ? Protože já nemůžu vše

petra166
autor
21. říj 2025
@klpoiu

Nicim se necpi! V tomto pripade to nema na padani vyznam! To jsou proste hormony a ty neovlivnis. Vlas co je jiz poskozeny proste vypadne a neudrzis ho ani parem volu. Co ale fakt pri kojeni dodrzuj je vyvazeny jidelnicek. Preci jen kojis, a mohlo by se stat,ze z tebe mimco vycucne dulezite vitaminy atd a vlasy ti zacnou padat jeste z nedostatku tohohle. Samozřejmě muzes doplnovat umele leky,ale pri kojeni bych asi nic nebrala. Prejde to, a prejde to z niceho nic,ze dne na den. A ne, kojeni na to vliv nema. Je to poporodni boure hormonu, vseho mene,stres. Ono zena se po porodu dava dohromady klidne rok a vice. Zeny co tvrdi,brala jsem to ci ono a přestalo....nevi bohuzel,ze opravdu hormonalni padani po porodu neovlivnis nicim. Jedine co muzes ted ovlivnit je rust novych a stalych vlasu,jejich kvalitu do budoucna. A mít trpělivost.

@klpoiu asi máte pravdu 😕

martivit92
21. říj 2025
@petra166

@martivit92 a kojíte nebo ne ? Protože já nemůžu vše

@petra166 kojím 🙂 tak úplně rozumím🙂

petra166
autor
21. říj 2025
@miryp

A všimla sis toho, že v průběhu těhotenství ti vlasy v podstatě nepadaly? Díky těhotenským hormonům se ti přirozená obnova kštice zastavila a staré vlasy se držely na hlavě. Po porodu, jak se hormony zase rovnají, začnou ty staré vlasy vypadávat všechny najednou. Jsou to vlasy, o které bys v uplynulých měsících přišla i tak, jen by vypadávaly postupně a tudíž bys tomu nevěnovala takovou pozornost. Ať budeš polykat cokoliv, ať si budeš na hlavu plácat cokoliv, padání to neovlivní, prostě vypadají všechny vlasy, které dosloužily...

@miryp na tom něco bude, četla jsem o tom 👍🏼

patypresdevaty
21. říj 2025

Čas 🙂

janniha
21. říj 2025

Taky jsem to měla po porodu úplně stejné, vlasy všude, v odpadu, na polštáři, i na mimču 😅. Začala jsem brát vlasové kapsle a k tomu používám šampon s kofeinem a rakytníkovým olejíčkem. Neříkám, že se to zastavilo hned, ale po měsíci jsem viděla nové baby vlásky a teď už je to o dost lepší. Všechno to má být bezpečné i při kojení.

alice180
22. říj 2025
@martivit92

@martivit92 to radši vývar, levnější a prospěšnější hlavně kvůli kojení mimo jiné obsahuje i aminokyseliny a minerály což v práškovým nebejva. A nejvíc pro je to prostě potravina...

martivit92
22. říj 2025
@alice180

@martivit92 to radši vývar, levnější a prospěšnější hlavně kvůli kojení mimo jiné obsahuje i aminokyseliny a minerály což v práškovým nebejva. A nejvíc pro je to prostě potravina...

@alice180 tak vývar nedělám každý den 😅, ale samozřejmě taky děláme. Každopádně tohle obsahuje hydrolyzovaný mořský kolagen a je údajně lépe vstřebatelný a působí v pojivových tkáních — má stimulovat fibroblasty (buňky, které vytvářejí kolagen a jiná pojiva). Obsahuje to kyselinu hyaluronovou, Vit.C,E atd... Říkam, může to být náhoda, štěstí, že mi to zafungovalo🤷🏼‍♀️

rebe
22. říj 2025

Řešily jsme to každá. Vypadají, dorostou, chce to jen čas, neboj.

alubif
22. říj 2025

Vypadají a zase narostou, takové to po používání toho a mi začaly růst podrosty po tom a tom přípravku je jen lživá reklama, ty pordrosty vyrostou přirozeně. Normálně se stravuj nebo přidej víc přirozených bílkovin a vitamínů kvůli kojeni- aby nepadaly z ,, hladovění " ,když část vitamínů spotřebuje miminko. Ale jinak prostě neexistuje žádný zázrak.

petra166
autor
23. říj 2025

Díky za zpětnou reakci holky ❤️

ela_v1
23. říj 2025
@janniha

Taky jsem to měla po porodu úplně stejné, vlasy všude, v odpadu, na polštáři, i na mimču 😅. Začala jsem brát vlasové kapsle a k tomu používám šampon s kofeinem a rakytníkovým olejíčkem. Neříkám, že se to zastavilo hned, ale po měsíci jsem viděla nové baby vlásky a teď už je to o dost lepší. Všechno to má být bezpečné i při kojení.

@janniha Ten rakytníkový olejíček i šampon jsi koupila kde? A bereš ty kapsle každý den, nebo jen občas? Já už taky zvažuji něco zkusit, protože mám pocit, že mi zbyla půlka hlavy.

prvomamka
24. říj 2025

Mě strašně pomohly nůžky😀 a opakovaně. Stejně mě za ně malý chytal a prilehavala jsem si je, když jsem ho měla v náručí. Teď máme 14 měsíců a škube mě vlasy znovu a teď tak trochu i úmyslně.