Pohotovost - ale s covidem 😞. Řešil někdo? Můžu tam?

paichichi
30. říj 2021

Ahoj holky,
vůbec nevím, co dělat. Mám covid - není mi úplně nejlíp, ale to není ten největší problém, to, že jsem pozitivní, to problém je. Mám s největší pravděpodobností ústřel krční páteře, už pátý den nahřívám, zobu léky na bolest, na uvolnění svalstva, ale je to horší a horší, dneska i když mám hlavu v absolutním klidu, tak strašná bolest, hlava jako střep, dunění v uších, motání hlavy, prostě mazec. Za normálních okolností bych šla na pohotovost a poprosila o opich, jenže jelikož jsem pozitivní, ani nevím, jestli tam můžu. Praktička mi po telefonu řekla, že to prostě "musím vydržet", jenže já mám před sebou ještě týden v izolaci a od bolesti už nespím a ani nejím. Zkoušela jsem se dovolat na "covid pohotovost" ve FNOL, ale tam mi to nikdo nebral, hlavně si myslím, že je to primárně pro pacienty, kteří mají komplikace s covidem. Pominu to, že do nemocnice budu muset pěšky hodinu dojít, ale můžu vůbec na pohotovost? Řešila jste některá, že jste jely na pohotovost s něčím jiným, ale byly zároveň pozitivní?

tasimia
30. říj 2021

@paichichi řekli jsme a normálně mojeho vyšetřili, dali si skafandr bohužel. Za mě Covid není důvod na odmítnutí péče, právě proto na to mají ochranné prostředky. Kdyby to byla banalita, co týden počká, je to něco jiného.

nazka
30. říj 2021

@paichichi zkus tam zavolat. Pokud bude rozumný doktor, neodmítne Tě

barmil
30. říj 2021

@paichichi zavolej si na spadovou pohotovost, řekni, co máš za problém a oni Ti řeknou, kdy máš přijít a nachystaji se, nebo pošlou sanitku, co není IZS a ošetří Te doma.

drep
30. říj 2021

@barmil neexistuje sanitka, co “není izs a ošetří tě doma”. Lspp nikam nevyjíždí, ani nesmí. U nás v krají izs ani nemá žádné převozove sanity, ty má jen náš špitál.
Ale zároveň covid není důvod nechat někoho trápit, ale ocenila bych, kdybych měl na lssp avízo, že jde covid pacient - abych se oblékla, abych ho separovala od ostatních, abychom se oblékli atd.

barmil
30. říj 2021

@drep u nás ano, jezdí za covid pozitivníma, maji ty ochranné obleky a ošetřují lidi doma.

drep
30. říj 2021

@barmil jakože ti přijedou opíchnout zablokovaný krk? Hm, hustý. A nevíš, kde na to berou lidi? Kdo to jezdí? Praktik?

tasimia
30. říj 2021

@drep jezdí s nimi normálně doktor, nevím čí to je praktik, ale u nás jsou též. Dva sanitaci + doktor.
Jako asi opíchat krk ti nepřijdou, to je blbost, ale jezdí a právě u nás též jezdí za pozitivními.

malanoha
30. říj 2021

Zavolala bych predem na pohotovost do vasi nemocnice a oni ti reknou, kdy a jak tam mas prijit. Pozitivní na covid neznamena, ze mas doma chcipnout na neco jineho..

janina228
30. říj 2021

@paichichi hlavně prosím tě nikam hodinu nechoď.. úplně vidím jak to s tebou někde sekne, někdo tě bude zvedat, pak dovezou do nemocnice, pak udělají test, pak budeš na seznam zprávy 🤦🏻.. fakt zavolej na pohotovost, přece tě nemůžou nechat doma takhle trpět.

michaela_2
30. říj 2021

@drep kamarádce přijela takhle sanitka k nemocnému dítěti doma, když byli pozitivní celá rodina. Přijeli v ochranných oblecích, nakonec malou ani neodváželi s sebou, ale doktor ji vyšetřil na miste. Praha západ

lilian2111
30. říj 2021

Určitě tam zavolej a normálně to řekni, udělají si nějaký opatření, ale odmítnout tě přece nemůžou.

nekiaxy
30. říj 2021

@drep za mou pozitivní babičkou takhle jezdil praktik

zuzekk
30. říj 2021

Zavolej, klidně 155. Máma měla takhle těsně po covidu, kdy jí odeznelo nejhorší, zablokovanou hrudní páteř, furt držela, že to přejde, až se nemohla ani nadechnout. Záchranka jí to opíchla, velka úleva, pondělí pak volala k doktorce a šla někam na speciálizovane pracoviště (teda jela taxíkem, sotva dolezla k brance).

mimco
30. říj 2021

@zuzekk kamarád jezdí jako záchranář RZ a fakt jsou happy za tyto výjezdy, k tomu záchranka fakt není.

zuzekk
30. říj 2021

@mimco tomu i věřím, ale co má člověk dělat, když se sám (skoro) ani nikam nedopravi? Věřím taky, že od toho záchranka je, a taky že je lépe volat dřív, než když už jde o život úplně. Když to na centrále vyhodnotí jinak, doporučí zakladatelce jiné řešení.

20190418
30. říj 2021

Byla jsem covid plus a dostala silnou alergickou reakci (covid skoro bezpriznakový, alergie potravinová). Jela jsem na pohotovost a tam me teda asi po hodině čekání ošetrili - pichli, co bylo nutne. Sestra oblečená jako kdyby letela na měsíc a takový starý doktor jen obyc rouška na bradě 😂 Praha, Thomayerova nemocnice. Rychlou bych si nevolala, jen to při příjmu hlásila, že jsem covid plus.

paichichi
autor
30. říj 2021

Tak update! Nakonec jsem se na tu covid pohotovost vypravila - kousek jsem šla pěšky a zbytek jela na takové té elektrické koloběžce, zabalená, aby mě neofouklo samozřejmě. Na covid pohotovosti jsem pak strávila pět hodin, dvě hodiny než jsem se dostala na řadu a pak tři hodiny na kapačkách (plus mi udělali i rentgen krku, plic a srdce, jestli je vše ok s covidem) - domů jsem jela fakt šnečím tempem na té koloběžce (jak ty koloběžky jinak hrozně nesnáším, tak teď jsem za ně byla fakt ráda), naštěstí to trochu povolilo, v pondělí začnu obvolávat rehabilitace, abych měla kam jít, až mě pustí z izolace. :D