Poprvé opar. Co zabere?

lalolita
29. dub 2021

Ženy,
Poprvé skoro ve 30ti se mi udělal opar,asi vlivem stresu, únava. Celou noc jsem měla i teplotu,teď mám zvýšenou a zimnici.
Co fakt účinného na opary? Mám ho na spodním rtu a cítím jak mě pálí vrchní ret. Dočetla jsem se ,že to chce i vitamíny. Beru multivitamíny pro ženy, Maca, GS na vlasy,nehty a kůži.
Co si koupit na opary v lékárně,aby se to zlikvidovalo co nejdříve.
Děkuji

mamikry
29. dub 2021

@lalolita Mně na opar zabírá tea tree oil, nebo tyčinka na rty s lysinem od 100 % Pure.

sajul
29. dub 2021

Záleží, co chceš, někdo máte zubní pastou, mě pomáhá Herpesin z lékárny.

lalolita
autor
29. dub 2021

@mamikry ten tee trea oil jsem vyčetla na netu ráno,takže mazu s ním zatím a pak koupím něco v lékárně.

barborka09
29. dub 2021

@lalolita Taky používám tyčinku s lysinem od 100% pure, tu mohu doporučit (kupuji na netu) a v tabletách jím taky aminokyselinu Lysin v maximální dávce.

svorly
29. dub 2021

Propichat opatrně puchýře a odsat tu vodu z nich at se nikam na kůži nedostane a vysušit obyčejným alkoholem- vodka, slivovice. Treba 2x denně to takhle "oťupat" tamponem s alkoholem. Mivam opary pravidelně a tohle jediný je zničí raz dva.

katule1990
29. dub 2021

@lalolita Používám Herpesin a zvýšené dávky vitaminu B. Když je to hodně špatný, dojdu si na laser. Ale ten nápad výše s propícháním a se slivovicí asi příště zkusím 🙂.

dominge
29. dub 2021

@lalolita potrit medem, nejlepší co jsem zatím vyzkoušela 👍

2hanah
29. dub 2021

@lalolita stalo se mi přesně, co Tobě, asi rok úplně přetažená z práce, stres a od třiceti první opar a už z nich nevyjdu, neustále opary, bolest kloubů, noční pocení, zažívací potíže, dostala jsem z imunologie předepsané antiviretika v tabletách a to jen zabírá, ale užívám je skoro pořád a na ten ret musíš vyzkoušet co Ti zabírá, každému něco jiného a mně konkrétně jen mastička Zovirax duo, jinak nic.

lalolita
autor
29. dub 2021

@2hanah já jsem z toho totiž vyřízená. Mám šílenej stres teď z malé,má brutální období vzdoru, zkoušení,je odporná, zkouší vše co může,je schopna se po mně i ohnat, nepomáhá nic,neustále domlouvání, opakování, vysvětlování....do toho stres s prací, šéfka nedokáže pochopit,že školky neotevrou a napalila mi od půlky května rovnou směny,12ky a obden . Kdy tohle prostě se 2ma dětmi,kdy nemám hlídání,malá mi rotuje v první třídě absolutně nedám. Začala mi už o víkendu zimnice,v pondělí bolest kloubů,hlavně kolen,celý úterý mě svedil ret, přisuzovala jsem to neoloupanemu jabku (mám alergii na slupky) a dneska ráno tohle. Pořád mi to lítá,zimnice,teplota, zažívací potíže a psychika úplně v háji.....

terezanovotna30
29. dub 2021

Opary, afty a tyhle podobné sajrajty jsou známkou snížené imunity. Chce to vitamíny C a D hlavně. A žádné syntetické xindly, C doporučuji od Terezia a dávejte si rybí olej. Ten stres tomu nepřidá, jste v náročné situaci, bohužel neporadím. Na ten opar doporučuju ještě dračí krev, dá se koupit na netu nebo v nějaké zdravé výživě mívají. Tou krví natírat opar, plus brát i vnitřně, působí proti virům. Manžel na ně trpí taky a musím říct, že ta dračí krev pomáhá až zázračně 😄

terezanovotna30
29. dub 2021

A ještě si pořiďte probiotika. Pomůžou jak se zažíváním, tak celkově s imunitou.

lalolita
autor
29. dub 2021

@terezanovotna30 koupila jsem si herpesin,tak uvidíme 😉

2hanah
4. kvě 2021

@lalolita To je fakt strašný, bohužel to znám dobře, mám to taky už 4 roky, navíc už 30 let cukrovku, takže mi začínají odcházet ještě zuby a furt se musím cpát nějakými prášky. Je mi to líto, máš hroznej záhul a šéfová je fakt megera, to se všechno opravdu nedá zvládnout tady v tom z*urveném covid období. A bohužel nejhorší je, že z tohoto už není cesty zpět, jak Tě osídlí herpes nebo ty viry, už to nejde vrátit zpět, určitě se objednej na imunologii, tam Tě důkladně vyšetří a aspoň z části pomůžou, jinak je toto běh pořád dokolečka, není teď možná nemocenská? Aby ses hodila aspoň trochu dohromady? Tohle se nedá vydržet.