icon

Poraďte milého, ochotného zubaře v Praze. Panický strach

beruska252
15. led 2015

Ahoj holky.jsem tu nova.koukam ze tady resite skoro vsechno tak neco pridam. Mam hrozny strach ze zubare.naposled jsem byla pred 10 lety.mam hrozne pokazeny zuby a co je nejhorsi, tak i predni ☹ uz jsem kvuli tomu byla i u psychologa protoze me hrozne ty zuby bolely, ale stejne jsem tam nesla 🤐 Zacalo to tim, ze kdyz jsem byla naposled, mlady zubar se na mne ,,ucil,, a ja jsem pak jeste 14 dni brecela bolesti. od vtedy ani tuk. Prosim nevite mi poradit zubare/zubarku v Praze ktera je mila,ochotna a pomohla by? Ja uz se chci konecne zacat smat ☹ a kdyz tak mate s necim podobnym skusenost ?? Co by me cekalo a kolik by to stalo ?? kdyby jsem si treba chtela dat udelat cely vrchni patro ?? ☹ Holky pomozte mi

Strana
z3
sarriku
15. led 2015

@beruska252 neboj, existuje, to by ses divila. většinou lidi co mají strach ze zubaře, tak tam jdou až na poslední chvíli. tak už se neboj, on ti to opíchne a bude po ptákách🙂 hlavně aby už nebylo pozdě. Jo a taky si šáhneš hluboko do kapsy, dneska už jsou zuby hodně drahý.

beruska252
autor
15. led 2015

@sarriku já vim ☹ za chyby se platí. A prave i to se bojím aby nebylo pozde. Ale snad se bude dat neco zachranit nebo ,,nahradit,, já jsem ochotna si kvůli tomu vzit i pujcku 😅 ale dekuji moc krat za podporu. Prosim drz mi pesti at to preziju

alubif
15. led 2015

Jsk jsem těhotna kazí se i jeden zub za druhým, takže tam teď trávím dost času. Každý máme práh boleti jinde. Já naštěstí dost vysoko. No ale co chci říct, nění zubařina je o tom aby o co nejméně bolelo, dnes už se u obyčejného vrtání dává klidně injekce od bolesti a mě ji zřeba nabízí zubařa automaticky , ale nikdy ji nepotřebuju, protože je hodně šetrná. Trend je tky ten uděat co nejmenší díru vrtačkou. Navíc jestli vydržíš roky chodit s bolavými zuby, tak chvilka vrtání. Už nic není. Pro mě je ted větší bolest to že ten zub bolí a nemůžu jíst, pít anispát.
Co se týče udělání nových zubů, bolelo by to dost, zákroků by to bylo hodně a počítej minimálně s 50 000. 😉
Ničeho se neboj, teď už je zubní lékařství někde jinde než ořed 10-ti lety

tarra27
15. led 2015

@beruska252 bud v klidu, muj tatka nebyl u zubaře 30 let a zuby si i sám trhal a kdyby jsi ho videla ted....dostat ho nešlo, to byl nadlidský ukon a pak jsem do něho šila, přidaly se už velké probblémy a on říkal jak se strašně stydí....ale řekla jsemmu to co tobě tady - zubař udelá práci a neřeší to dál, má narvanou ambulanci....a navíc pravdu si nemyslím, že ty a v závěru ani muj tatka nejste nejhorší pacienti t mi věř, i když ti tvoje pusa přijde příšerná....a tatka šel a dnes je štastný a chodí na prevence, hodně mu zachránila....to ani nečekal...a to si sám trhal kořeny....třeba...a pak je měl nekolik let...
Tak se neboj a běž! Najdi si schopneho....a bude to dobré...t jde o poprve, než se odhodláš a o podruhé....a pak je to fakt jak když z tebe spadne tíha světa 🙂) strašně se ti ulleví že jsi to dokázala plus radost, že budeš mít zuby vpořádku....

já chodila k jednomu a ten mi opravoval zuby špatně....každé 4mes problemy....a pak jsem anšla zubařku a nedám na ní dopustit, vše mi předelala, neco nezachránila....ale hodně ano...a taky jsem na začátku bulela a bála se......a jsem štastná, že k ní chodím...je báječná....a hlavně si vždy i pokecáme, zasmejeme...se sestřičkou taky.... 😉

foogy
15. led 2015

@tarra27 Souhlasím s tebou!!!

beruska252
autor
15. led 2015

@alubif já myslim ze spodní mam docela dobry tam mám ,,jenom,,jeden kaz. No ale nejsem odborník ze jo... No jde mi hlavne o ty horni-predni. To mam spatne asi 7 ☹ já se už ani tak bolesti nebojim ( ale taky ) ale hlavne ty ostudy.

@tarra27 jsi moc zlata. Moc mi tvuj tatka, teda tva skusenost, momentálně pomohla 😀 zacinam verit ze to jednou bude dobry a pak se na tom budem smat.
Uf, uz tam chci být 😀 diky moc

tarra27
15. led 2015

@beruska252 já mám poopravvane všechny zuby....proto chodíme k zubaři 😉 kdybychom je měi v poho, nemáme důvod.

Hlavne si sežen dopručení od kámošky - abys vedela, že jsi v dobrých rukou, pro svůj klid 😉 a fakt zubaři jsou zvyklí na ledacos...a co jsem slyšela, jim nvadí opravovat zuby, časo je to baví je to jejich práce je to taková piplačka....ale co jim vadí je, když si dáš tlačenku s cibulí než tam jdeš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 zkažené zuby, s tím se počítá 😉 ale česnek, tlačenka, cibule apod a jít tam to je opruz pro ně 😀 😀 😀 😀 😀

beruska252
autor
15. led 2015

@tarra27 no tak toho se nikdo bát nemusi,já nebudu jist pred tym týden nic 😀 😀 já ani nemuzu vyjadrit slovy holky jak ste mi pomohli

foogy
15. led 2015

@tarra27 Jo, přesně, to je ta moje zubařka - tu normálně baví vrtat 😝 😀 Ale zuby mi dala během těch 5ti let do kupy, to jsem tak ráda!!! Už jenom vyvrtat 3 amalganové staré plomby a bude to OK. Už aby to bylo 😅 A taky se teď cítím líp, když vím, že mi nekrvácí dásně, "nevoní" mi z pusy - to je pak pocit k nezaplacení 😉

spaghi
15. led 2015

nez jsem poprve otehotnela, mela jsem sileny strach ze zubare, naposledy jsem u sve zubarky byla nekdy na gymplu, ta se s nicim neparala, vrtackou me zatlacila do kresla a bez injekce vyvrtala zub a dala plombu, zuby se mi nastesti nekazi, protoze panicky strach ze zubare u me zpusobil, ze se o sve zuby staram opravdu peclive, za cely zivot jsem mela jen dve plomby, no a pak jsem si rekla, ze kdyz chci miminko, mela bych pak jit svemu diteti prikladem a kdyz chodim na prevence napr. na gynekologii, tak zubare proste musim taky, po cca 12 letech jsem mela jit na prvni prevenci, vybrala jsem si Dentissimo (vedle IKEMu), protoze jsem tam mela slevu od zamestnavatele na vsechny poskytovane vykony, narazila jsem na moc sympatickou mladou zubarku, o svem strachu jsem ji rekla, nez jsem otevrela pusu, tak si se mnou o vsem popovidala, rekla mi, jak to tam chodi a ze se nemam niceho bat, ze jejich prioritou je, aby pacienta nic nebolelo a mela pravdu, nechala jsem si predelat obe plomby, odstranit zubni kamen a vytrhnout vsechny osmicky! ja, ktera se tohohle bala jak cert krize, vytrzeni bylo raz dva, uplne bez bolesti, hojeni taky v pohode - moje rada je, jit co nejdriv, dnesni metody jsou uplne o necem jinem nez pred deseti lety 🙂 drzim palce!

amazonka.k
15. led 2015

@beruska252 Mám ještě jednu známou v Praze, ale to je zase děvče od rány, nevím jestli by to bylo to co hledáte 😀

amazonka.k
15. led 2015

Tohle je zase jiná známá, je to pohodářka a taková normální ženská🙂 http://www.drdacka.cz/

amazonka.k
15. led 2015

Tahle je taky milá, mladá a šikovná, jen mám pocit, že to možná bude dražší : http://www.3dk.cz/lekari/mddr-jana-patikova/ Se všemi jsem pracovala, nikoho špatného bych nedoporučila 🙂

tarra27
15. led 2015

Hlavne aby nebyla nejen mila ale i sikovna....ja mela hodneho zubare ale spatne osetroval vyplne a mela jsem pod nima kazy...nez jsem teda nasla tuhle doktorku.malem jsem prisla o zuby.

alubif
16. led 2015

@beruska252 buď v klidu, dělám ve zdravotnictví a věř mi , že zdravotníci jsou zvyklí úplně na cokoli. Profesionál ať si myslí cokoli to nedá na sobě znát, píš s tebou promluví co s tím když už je to v takovém stavu než aby tě káral a už vůbec né nějak ztrapňoval.

beruska252
autor
16. led 2015

@alubif no toho se bojím ☹ ale tak snad mas pravdu.

espada
16. led 2015

@beruska252 Zkus kliniku dentmedico. Přístup je tam skvělý, vše vysvětlí, pečlivě se věnují a vyřešili problém, který mi způsobila jiná zubařka, když mi trhala osmičku, kus tam nechala a naštípla čelist. Co se týče peněz, to ti neporadím, protože nevím, co vše je nutné na tvém chrupu udělat. Jestli jde něco zpravit nebo dát můstek... To ti musí říct zubař po prohlídce. Ale moji mamku stál můstek (horní přední zuby) 60 tisíc. Ke tvému strachu. Musíš si uvědomit, že čím dýl to odkladáš, tím větší zásahy budeš potřebovat, což znamená více peněz a bolesti. Tak se seber a do toho. Hodně štěstí.

hojda
16. led 2015

co zkusit ošetření pomocí entonoxu?

alubif
16. led 2015

věř mi, že mám, pač jsem viděla hodně věcí, které bys nechtěla vidět, některé kdy se opradu člověk drží aby třeba nevybuch smíchy (jsme pořád lidi), ale jsem profesionál, a ten člověk ke mě přichází s nějakým problémem, který potřebuje řešit, takže tak k němu přistupuju a tak to chodí i jinde. Seber odvahu, čím dýl to budeš oddalovat tím horší to bude - myslím tím tvůj stav.

beruska252
autor
16. led 2015

@alubif uz to oddalovat nebudu. Uz jsem odhodlana a jak jsem uz rekla, uz se tam tesim 😀 vdaka vam holky 😵
@foogy co rekla pani doktorka ?? kdyz tak aby jsem patrala po jinym Mudr 😀

amazonka.k
16. led 2015

@tarra27 Opravdu jsem se všemi pracovala a vím přesně jakou odvádějí práci, takže bych nikoho špatného opravdu nedoporučila 🙂 Mám za sebou několik let praxe na stomatologii.

romantika
16. led 2015

ja to vyresila sice drahy, soukromy, placeny ale vzdycky umrtvi vse kolem a staci ze syknu a je na nohách. proste nenecha vas trpet bolesti. strach ze zubare je jen strach z bolesti. sice to stoji majlant ale nervy mam v klidu. osetruje se i pod silnejsima oblbovakama, skoro ve spanku. no ale to vite kvalita je penez hodne. novy zuby, korunky ci implantáty pocitejte 10-20tis v keramice. Vyplne jsou levnejsi ale pokud je zubar machr, pouziva kofedram apod. tak i bila vypln do velke stolicky 3000. Ale to ten zub dela třeba hodinu a pul jeden. U mne panicky strach zpusobila předchozí, která mi bez umrtveni ošetřovala 8 najednou. Myslela jsem ze budu mit infarkt.

beruska252
autor
17. led 2015

@romantika ty jo. 8 zubů ☹ by jsem se zblaznila. Mne tenkrát dělal taky něco a rvala jsem bolesti a od vtedy jsem nebyla. No já pocitam tak 10 000 možno 15000. Spodní jsou dobrý myslím. Potřebujem HLAVNE přední at se mužů normálně smát... Takhle 😀

espada
17. led 2015

@beruska252 nechci strašit, ale bude to podle mě víc 😒 Já na zuby šetřím už teď, když vidím kolik to rodiče stálo.

beruska252
autor
17. led 2015

@espada no já si bud vezmu nějakou půjčku ( bohužel) nebo prostě postupně podle finanční situace. No a přes víkendy budu kvůli tomu makat

foogy
17. led 2015

@beruska252 Ahoj, prosím tě, nezlob se, ale včera jsem měla běhání a nestihla jí dopo zavolat. Zkusím jí o víkendu, přinejhorším v pondělí jí zavolám a dám ti hned vědět 😉

No, teď se bavíme s manželem, zaměstnanec se taky strašně bál zubaře, pak se odhodlal kvůli dětem a kvůli novému mladému doktorovi, který přišel k nám do města a udělal mu celý vršek, on snad zuby nahoře vůbec neměl. A říkal, že jeden zub ho vyšel na 3.tis. Takže počítej raději víc než míň..... Ale je teď moc spokojenej a fakt šťastnej, normálně se směje, i se zlepšil v mluvení a tak nešišlá, no, parádní!!! Fakt!
Ale nespekulujme o financích, ona by ti to řekla při té první schůzce, kdy si jenom popovídáte co a jak.

beruska252
autor
17. led 2015

@foogy jo 3000 ?? ☹ tak to když si to spocitam tak půjdu rychlosti 1 zub za 2 měsíce 😀 to je dobre, hlavně ze s tím budu něco dělat.
V pořádku, když budeš vědět, tak napis. Já doufám ze me veme no ☹
No a já zatím ještě nesislam ale mluvím blbe protože nechci moc otvírat drzku ☹
Děkuji

beruska252
autor
20. led 2015

Kdo mi zmenil nazev teto diskuze ?? mne to nevadi, jen jsem nevedela ze to jde 😨 😨

kvakuska
20. led 2015

@beruska252 no myslím že nový název je zavádějící, tato disuzi přece není o milém a ochotném zubaři v Praze, ale o panickém strachu ze zubaře ... já bych třeba diskuzi s tímto novým názvem vůbec nerozklikla, už jen proto že nejsem z Prahy 😝

beruska252
autor
20. led 2015

@kvakuska ale ja nevim co s tim ☹ jsem tu nova a nevim jak to tu funguje. No nic, kazdopadne uz taky strach nemam 😎

Strana
z3