Poškození nervu při extrakci osmiček. Jaké jsou vaše zkušenosti?
30. kvě 2022
Ahoj, čeká mě vyřezávání osmiček z dásně, asi i vysekávání z kosti, byla jsem upozorněna na riziko poškození nervu. Máte někdo zkušenost? Uvažuji, zda na to vůbec jít.
Stalo se mi to take, kdyz se pres pusu dostavali do dutiny.. trvalo to asi 3-4 mesice,ale vse se obnovilo
Mňa tiež upozorňovali, mala som korene zubov veľmi blízko nervov, nakoniec bolo všetko v poriadku. 🙂 Netreba sa báť vopred 🙂 Btw ďasná mi tiež museli rozrezať, osmičky som mala v ďasnách nakrivo, tlačili mi bolestivo na sedmičky celé roky. vysekávanie nebolo potrebné, chirurg ich dokázal pekne rýchlo a šikovne vypáčiť. 🙂

Mne ho poskodili, aniz by na to upozornili 😂 zakrok byl rychly, fakt se s tim necrcali, ale kdyz mi ani po par hodinach neprisel k sobe jazyk, pochopila jsem, ze to uz nebude anestezie - volali jsme dr, ten rekl, ze musel zatlacit na nerv a ze to bude “par dnu” trvat, nez se to zase vrati k sobe.
Necitila jsem cast jazyka a dasen na te strane, kde to trhali. Prichazelo to k sobe postupne, pomalu, trvalo to nekolik mesicu urcite.
Ale vratilo se to, obcas citim mirny brneni v tech mistech nebo tak, ale uplne minimalne - funguju normalne 😁