icon

Poškození nervu při extrakci osmiček. Jaké jsou vaše zkušenosti?

radkan91
30. kvě 2022

Ahoj, čeká mě vyřezávání osmiček z dásně, asi i vysekávání z kosti, byla jsem upozorněna na riziko poškození nervu. Máte někdo zkušenost? Uvažuji, zda na to vůbec jít.

rencinka87
30. kvě 2022

Mne ho poskodili, aniz by na to upozornili 😂 zakrok byl rychly, fakt se s tim necrcali, ale kdyz mi ani po par hodinach neprisel k sobe jazyk, pochopila jsem, ze to uz nebude anestezie - volali jsme dr, ten rekl, ze musel zatlacit na nerv a ze to bude “par dnu” trvat, nez se to zase vrati k sobe.
Necitila jsem cast jazyka a dasen na te strane, kde to trhali. Prichazelo to k sobe postupne, pomalu, trvalo to nekolik mesicu urcite.
Ale vratilo se to, obcas citim mirny brneni v tech mistech nebo tak, ale uplne minimalne - funguju normalne 😁

eloana
31. kvě 2022

Stalo se mi to take, kdyz se pres pusu dostavali do dutiny.. trvalo to asi 3-4 mesice,ale vse se obnovilo

konidana
31. kvě 2022

myslím, že @kevi1 si také teď stěžovala...

trilien
31. kvě 2022

Mňa tiež upozorňovali, mala som korene zubov veľmi blízko nervov, nakoniec bolo všetko v poriadku. 🙂 Netreba sa báť vopred 🙂 Btw ďasná mi tiež museli rozrezať, osmičky som mala v ďasnách nakrivo, tlačili mi bolestivo na sedmičky celé roky. vysekávanie nebolo potrebné, chirurg ich dokázal pekne rýchlo a šikovne vypáčiť. 🙂

radkan91
autor
31. kvě 2022

@radkan91 Děkuji moc, to jsou starosti se zubama 🙄