Přetrvávající ztráta čichu a chuti. Je důvodem k prodloužení izolace?
Prosím o radu, 17.12. se u mě objevily příznaky covidu. 20.12.se přidala i ztráta chuti a čichu. Karanténa (izolace) mi končí k 31.12. nic už mi není, jen čich a chuť stále nemám (četla jsem, že může trvat než se vrátí až 8 týdnů) proto se ptám, je přetrvávající ztráta čichu a chuti důvod k prodloužení izolace? Děkuji.
@nikishkaaaa určitě ne,by jsme ho s přítelem prodělali v říjnu a on ho nemá do teď mě se vrátil normálně
@carameels myslím že se nemusíš bát, když ho nebudeš pít 🙂.
Koukám že ten začátek října byl dost hustej. My ho měli taky v říjnu.
@novamamina Tak jsem to zkusila. Byl to teda očistec, ale já už jsem fakt svolná ke všemu :D Půl hodinu jsem měla dutiny v plamenech, ale první pozitivum je to, že necítím smrad v kuchyni. Tak uvidím, co ráno. Kéž by to pomohlo, já už jsem fakt zoufalá.
@carameels jeeee děkuji za odezvu! Ale vydržet se to dá vid? Dej vědět zítra jak jsi na tom. Věřím že ti to pomůže
@novamamina Vydržet se dá asi v rámci možností vše. Je pravda, že nejhorší je tak prvních 5 vteřin :D Jinak co se týká čichu a chuti, tak nepozoruji žádné zlepšení :( Možná se mi malinko zlepšilo to, že tolik necítím tu spáleninu. Ani v kuchyni, ani venku, kde jsem to cítila hodně. Ale pořád jsou jídla, která prostě kvůli tomu smradu nepozřu. Tak nevím, jestli mám dneska zkusit zopakovat. Zkoušela to i mamka, která má stejný problém, a u ní teda bohužel ani náznak zlepšení.
@carameels chce to trpělivost. Zkusila bych to zítra. Já jsem si celkove vyplachla třikrát.
@novamamina Obávám se, že na tu spáleninu to nepomůže :( Včera jsem nakonec vypláchla, už to zas bylo neúnosné, ale dnešní snídaně jen smrad spáleniny. Tak holt musím doufat, že někdy to přejde samo :( A bohužel ani necítím žádné vůně.
@carameels teda, tak to mě mrzí. To mě docela zklamalo. My jsme oba s partnerem pořád citili nasladly smrad (možná už jsem to psala). Ale fakt tak po třech dnech od prvního výplachnuti se to začalo zlepšovat. Tak moc držím palce ať už ti to taky zmizí.
@novamamina Jak dlouho po ztrátě čichu jsi vyplachovala ten nos?
@matyase udělala jsem to myslím třikrát. Vždy ob den.
@katanovobran Ahoj. Jak je na tom přítel s čichem?
@matyase ahoj pořad stejně ještě ho nemá
@katanovobran Vůbec? Čich nula? Bez jakéhokoliv zlepšení? Necítí nic?
@matyase Ahoj, řekla bych tak z 50 %. Ale není to tak, že bych ty vůně cítila hezky. Mám pořád čichové halucinace, takže je mám velmi zkreslené. Tzn. třeba cítím lehce jahody, ale ne úplně jahodově. Nebo cítím různá koření, ale spíše jako spáleninu, ne vyloženě tu vůni konkrétního koření. Dobře cítím jen určité typy krémů, konzervované broskve a mléko. To mám bez jakékoliv příměsi jiného smradu.

Ahoj holky, už jsem také zoufalá, co se týče ztráty čichu a chuti. Covid jsem prodělala začátkem října, od začátku prosince mám navíc čichovou halucinaci, kdy cítím jen spáleninu. Ale jakože dost brutálně. Jsem ve 26tt, takže možná někdo chápe, jak je tohle náročné na psychiku. Moc nejím, piju jen vodu, protože mě ze všeho natahuje. Nemůžu skoro ani vyjít ven, moc nevařím, protože všechno smrdí. Upřímně bych zkusila všechno, i ten Listerine, ale nemůže to nějak ublížit mimi? :(