Průjem při menstruaci. Máte s tím zkušenost?

marketaholasova
1. srp 2020

Ahoj pri zacatku menstruace po porodu jsem dostala priserny průjem a uz se me drzi 3 dny. Jeste kojim po dnu prujmu a prvniho dni menstruaci dostala i prujem 9 mesicni mala. Mate s tim zkusenost

zelenaesmolda
1. srp 2020

@marketaholasova
a proc nejdes k lekari?

martt
1. srp 2020

@marketaholasova Já mívám prujem u menstruace, ale trvá tak jeden den. Pokud se tě drží tak dlouho a dostala ho i malá spíše bych vyhledala lékaře. Mohla by to být i střevní viroza.

gruyerre
1. srp 2020

@zelenaesmolda ty chodíš se sr*čkou k lékaři?😁

@marketaholasova no řekla bych, že jste chytli střevní chřipku nebo neco takovyho. Musíš sama vyhodnotit, jestli hrozí malé dehydratace, to by pak skutečně musela do nemocnice, a obzvlášť kdyby k tomu i zvracela. Abych jela se sebou kvůli průjmu do nemocnice, to by muselo být fakt něco strašnýho, ale to musíš taky posoudit sama. Jestli to není takové drama, doporučila bych Hylac nebo Smectu, nebo ať ti v lékárně (nebo spíš někomu, koho do lékárny pošleš) doporučí něco pro tebe i pro dítě.

marketaholasova
autor
1. srp 2020

Protoze je vikend a posledni tri menstruace to tak mam. Pry mam vydrzet krece me strili do krize a pry to s tim souvisi i se strevama. Ze rok si musi to sednout

zelenaesmolda
1. srp 2020

@gruyerre
pokud trva tri dny a chytilo ji i dite tak samozrejme.naposled kdyz jsem byla jak ty rikas se srackou tak jsem mela infekci a dostala ATB...bylo to v lete,doktorka rikala,ze toho lita ve vzduchu pomerne dost.

gruyerre
1. srp 2020

@zelenaesmolda aha, tak to pak jo. To ja sebe i děti radši ze sračky kuryruju sama 😃. Samozřejmě teda vím, že jsou i případy, kdy se to musí řešit radikálněji 🙂

marti89
1. srp 2020

To chce dietu (nedráždivé potraviny, které staví) a kup si lahvičky Enterina (je to probiotický roztok a dávala jsem to malýmu, když mu rostly zoubky a měl průjem k horečkám), na případné zavodnění (z těla odchází minerály a soli) se prodává Kulíšek (je to rehydratační slaný roztok, který pomáhá udržet v těle vodu).

zelenaesmolda
1. srp 2020

@gruyerre
tak jestli ma male miminko a chytlo to od ni tak to asi bude mit bakterialni nebo virovy puvod,s tim bych asi u tak maleho ditete necekala

gruyerre
1. srp 2020

@zelenaesmolda a to já bych to nehrotila, pokud by nebyl u dítěte průjem nejakej příšernej. Pokud nezvrací a normálně jí. To musí rodiče odhadnout, jak je to vážný. Vzhledem k tomu, že zakladatelka to nijak nerozepsala, píše jen že dcera má průjem, nepřijde mi adekvátní hnát ji do špitálu.
No a aby dospělý jel na pohotovost s průjmem trvajícím 3 dny, když k tomu nejsou žádné další problémy, to se mi zdá taky přehnaný, ale ona sama musí poznat, jestli je to tak zlý.

zelenaesmolda
1. srp 2020

@gruyerre
ja bych to naopak resila.predpokladam,ze nejedly asi obe stejne jidlo takze to,ze jim neco nesedlo to asi nebude.muze mit infekci a u takhle maleho ditete dojde k dehydrataci docela rychle.
Pokud by to bylo jidlem a trva uz to tri dny tak otrava taky neni zadna sranda.Za me lepsi s takhle malym ditetem k lekari jit,nez neco zanedbat 🙂

gruyerre
1. srp 2020

@zelenaesmolda to musí matka poznat, jestli je to tak vážné, aby hrozila dehydratace. Jestli se párkrát pokakala, ale normálně pije, nezvrací, tak se žádná hydratace konat nebude. Za mě je zase lepší nikam v takovym vedru nejezdit a vyhýbat se pohotovosti obloukem, pokud není pádný důvod tam jet.
A už to asi ukončíme, ne? Protože tady akorát každá z nás pořád opakuje to samé a není to zábava 😃

zelenaesmolda
1. srp 2020

@gruyerre
souhlasim,ono se takhle tezko radi kdyz ani jedna nevime jaky vlastne ten prujem to dite ma a jestli ma jine problemy 🙂

marketaholasova
autor
1. srp 2020

No byli jsme na pohotovosti byla tam arogantni doktorka jeste stara duchodkyne. Dostala engomet a dietu 🙂 a hodne pit. Jo ale kojit ne to neni na piti ale jidlo.