icon

Rakovina děložního čípku. Jaké jsou příznaky?

ollunka85
23. únor 2021
Strana
z2
ollunka85
autor
3. bře 2021

@kocila nedal mi nic na výběr, a nic jsem neplatila takže asi klasický ster. Podle lékaře ne, takže to co tam cítím bude asi poranění z porodu které boli:(

petulkadodo
3. bře 2021

@ollunka85 Já měla stejné příznaky a byl to chronický zánět čípku. Zlobilo mě to roky, konzervativní léčba nepomáhala. Cytologie i biopsie vždy negativní. Už jsem z toho věčného špinění byla na prášky. Vyřešila to až konizace, kdy mi tu zánětlivou tkáň prostě odřízli. Od té doby je klid 🙂

ollunka85
autor
3. bře 2021

@petulkadodo Taky doufám tak nějak v nějaký zanet, i když to co sis prožila je taky silene:(

priefi
3. bře 2021

@ollunka85 Držím pěsti, aby to dopadlo dobře 😉 dej pak vědět

ollunka85
autor
4. bře 2021

@priefi Dám, dneska si užívám, silene bolesti podbriska a zad a ms nikde... jen takové slabé spineni čerstvou krvi. Měla jsi ty potíže s bolestivou ms a dokonce i dny před ní?

priefi
4. bře 2021

@ollunka85 bolavou ms mám od začátku, jen když jsem měla ha, tak to bylo lepší. A po porodu nejvíc trpím na začátku ms, bolí mě jakoby čípek, podbřišek bolí už před MS a během, ale začátek MS je bolestivější

ginnyw
4. bře 2021

Hezký den, mám osobní zkušenost s předrakovinovým stavem dělož. čípku a to jsem dokonce očkovaná. Projevovalo se to krvácením po styku, šla jsem k lékaři, změny neviděl, poslal vzorky na test, taktéž nic, ale protože příznaky byly stále, šla jsem na zákrok a tam teprve zjistili středně těžký předrakovinový stav čípku. To bylo loni. Zatím mám za sebou několik kontrol a ok.

ollunka85
autor
4. bře 2021

@priefi aha tak to ja uz 6let bolesti nemám žádné...

ollunka85
autor
4. bře 2021

@ginnyw jak je možné že to ze steru nepoznal? Už vidím svého lékaře jak nic nebude na testech a on to smazne pod stůl a nebo mi bude dávat jedny atb za druhými :(Muzu vědět na jakem zákroku jste byla? Zmenila se vám nějak menstruace a nebo jediná změna byla krvácení po styku? Děkuji za odpovedi

markkketa1986
16. bře 2021

ahoj, já mám těžkou cervikální dysplazii a jdu na konizaci. Obtíže mám delší dobu (dlouhá a bolestivá menstruace, krvácení mimo cyklus a po sexu výtoky, bolest podbřišku...) a teď na vyšetření mi našli ložiska endometriózy a dr říkala, že ty potíže mohou být od toho (endometrióza není života ohrožující (zhoubná), hlavně nepříjemná a může způsobovat neplodnost). Takže to může být tohle.

ginnyw
16. bře 2021

@ollunka85 Doktor mi to vysvětloval tak, že se vlastně bere vzorek z čípku vždy ze tří míst a hotovo. Že se do nich vlastně nemusel trefit, a taky netrefil. Na zákrok, LEEP, mě poslal pro jistotu a ještěže tak. Menstruace byla stejná. Jen to krvácení po styku. Ani bolest žádná ... Kdybych nekrvácela, kdo ví, kam by to zašlo.

ollunka85
autor
18. bře 2021

@markkketa1986 Endometrioza jsem už měla, ale zjistili mi to při laparoskopii, jak jinak se dá zjistit?

ollunka85
autor
18. bře 2021

@ginnyw tak výsledky mám negatibni a nasadil mi na 3 MĚSÍCE ascorutin a basta. Vůbec se s tím nechtel zabývat, testy negativní a čau a ja mu říkám a jako co to krvácení a že navíc jsem ted mela druhý měsíc šílenou MS, sice kratší ale silene kusy a množství :(Az mi bylo zle, na modlení a bila jak stěna :(

priefi
18. bře 2021

@ollunka85 zkus doplnit železo, MS, kterou popisujes, bývá u jeho nedostatku

ollunka85
autor
19. bře 2021

@priefi železo jim už pár měsíců, kvuli tomu spineni :(

ginnyw
22. bře 2021

@ollunka85 Já bych zažádala o kvalitnější vyšetření: https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky.... V případě, že Ti ještě není 35 je hrazené, ale co. Za ten klid to stojí. Pokud bude i tady výsledek negativní, budeš v klidu, rakovina čípku to nebude. A změnila bych lékaře, rozhodně.

Strana
z2