Samovolné odpadnutí stehů po hysterektomii u Apolináře?
Ahoj holky, nemáte některá za sebou laparoskopickou hysterektomii u Apolináře? Jak jste to, prosím, měly se stehy - vypadly samovolně, nebo se musely odstraňovat? Mně řekli, že vypadnou do 10 dnů, ale nepřijde mi, že by to k tomu spělo (dnes 8. den). Děkuju moc!
Nechvátám, jen mám obavy, zda opravdu samy vypadnou. Když mě propouštěli, ptala jsem se 3x, co se stehy, nikdo moc nevěděl (ležela jsem na odd. šestinedělí, nikoliv na gynekologii, kam bych běžně po takové operaci spadala). Nakonec paní doktorka volala na to gyn. odd. a tam jí sdělily informaci, že by měly do 10 dnů vypadnout, jinak pak vyndat. Ale nemám v to moc důvěru, protože to bylo takhle nadálku, ne přímo od doktorky, co mě operovala. Bojím se, abych něco nepokazila, když tam stehy zůstanou.
@beka91 Dobrý den, 10. den jsem měla zajít za gynekoložkou, aby se případné zbytky odstranily a je dobře, že jsem šla, protože už tam prý zarůstaly, tak možná si raději zajděte za svým lékaře, stehny umí vytáhnout každý, ne jen gynekolog.....ještě se zeptám, Apolináře si všichni chválí, že má dobrou informovanost před operací....informovali vás tam třeba i o sexuálních následcích operace? Ptám se jen ze zvědavost, odpovídat nemusíte, jestli vám to není komfortní....děkuji
@sedmikrasa dobrý den, děkuju za Vaši reakci! 9. den po operaci jsem byla u gynekoložky a ta mi stehy vytáhla, myslím, že samy by nevypadly ani za měsíc😅.
K Vaší otázce - před operací jsem nedostala žádné informace, protože to byl akutní výkon. Po císaři se mi udělal hematom na děloze, který se i přes očekávání lékařů nevstřebal, naopak se do něj dala infekce a musel ven. Před operací jsem podepisovala sice souhlas s tím, že když to bude nezbytné, odejmou i dělohu, ale lékaři říkali, že pravděpodobnost je v řádech promile. No, dopadlo to, jak to dopadlo. Ale po operaci za mnou lékaři přišli a opakovaně mi sdělovali, že v sexuální oblasti se nic nemění (přišla jsem o dělohu a vejcovody, vaječníky a čípek zůstaly, pochva je prý nedotčená). Tak uvidím, zatím nebylo možné vyzkoušet☺️. Jak jste na tom Vy, prosím? Samozřejmě taky neodpovídejte, pokud je to citlivé❤️
@beka91 aha, tak to je mi líto, hlavně, že jste v pořádku, no pocitově mi právě chybí čípek a stahy dělohy při orgasmu....už si "zvykám" skoro rok a půl....
@sedmikrasa to je mi moc líto😔! A taky vám nechali vaječníky a tvrdili, že se nic nezmění? Mám z toho taky obavy. Ale jsem teprve 3 týdny od operace, takže styk je ještě zakázaný, a nadto 7 týdnů po porodu - únava, kojení, všechen ten stres…nemám ani moc pomyšlení zatím
@beka91 vaječníky nemám,ale mám hormonální adekvátní náhradu a také říkali,že se nic moc nezmění...tak snad to budete mi lepší,někdo údajně nepocítí změnu,že já ji cítím výrazně,neznamená,že to tak budete mit taky a za vám nechali čípek i vaječníky ještě je taková fakt nejšetrnější forma,tak to určitě budete mít lepší♥️

A proč chvátáš? Až vypadnou, tak vypadnou a určitě se budou uvolňovat postupně.