Strach z vážné nemoci. Přišlo by se na to už po několika vyšetřeních?

6. zář 2022

Ahoj, nekolik mesicu me trapi tlak a bolesti na hrudi. Kazdy den, cely den. V klidu se to zhorsuje. Boli me zada. Nejspis z noseni ditete. Pred mesicem jsem si nasla na krku par cm nad klicni kosti pohyblivou boulicku, dalsi jsem si nasla vzadu na krku a jednu pod bradou. Dle dr. Jsou to uzlinky, ale male a nic to neni. Od te doby co me zacalo tlacit na hrudi jsem byla uz na ekg, sonu bricha, rtg plic, hematologii a vsude vsechno v poradku. Jsem hrozne uzkostLiva a samozrejmne se bojim, ze se jedna o neco vazneho. Objednala jsem se jesze na ultrazvuk tech boulicek, ale do te doby stresem asi pojdu. Myslite, ze na rakovinu uz by se z tech vysetreni prislo?

te_reza
6. zář 2022

Cvičíš?! Máš správné držení těla?! Byla jsi na masáži nebo u fyzio? Pokud jsou lékařská vyšetření ok, zaměřila bych se na pohybový aparát jako celek, ono to nošení dětí a tašek není úplně košer.

errol4388
6. zář 2022

Já jsem měla něco podobného. Bolest, někdy tupá, jindy ostrá, vystřelující ze zad do hrudního koše. Někdy jsem si myslela, že je to srdce, pak zase že žaludek. A nejhorší to bylo vleže. Bylo to od kostrče, začala jsem docházet na rehabilitace do nemocnice a posilovat pánevní dno a mám po bolestech.

autor
6. zář 2022

@te_reza na fyzio jsem byla, taky na rehabilitacich, mam hypermobilitu, drzeni tela mam spatny, hrbim se. Cvicit se snazim, ale asi by to chtelo casteji. Dite mam na ruce nektere dny temer nonstop, pri vareni uklidu, jinak rve jak tur. Takze tu jednu stranu zatezuju vic, dokonce je to i ta strana na ktery jsou ty uzliny.

maaadar
6. zář 2022

Může to souviset s úzkostmi. Pokud ti nic nezjistili, zkus navštívit psychologa.

te_reza
6. zář 2022

@anonym Tak se hoď do klidu a začni cvičit, dopřej si masáž, fyzio, cvičení a eliminuj nošení. Vím o čem mluvím, protože jsem lezla po zdi celou mateřskou. Držení těla úplně na pitchu, záda totálně víš kde. U mě ještě podpořeno tím, že mám jednu nohu kratší. Musím cvičit furt.

koko94
6. zář 2022

Chce to více klidu! 😊 Uzlinky mám taky, není to nic hrozného. Vesměs vykouknou, když mám oslabenou imunitu, klube se mi koutek či opar. A co se týče těch bolestí na hrudi. No... Měla jsem stejné stavy, absolvovala jsem u sve lékařky z interny koloběh vyšetření a sezení. Nakonec mi bylo sděleno, že to bude neurologického původu. Že mám více odpočívat, myslet více na sebe a ne jen na děti a celkově rodinu. Ono starat se o domácnost, děti, manžela a vše možně vše zařizovat, to dá tělu zabrat. Nejsme roboti, i když se to od nás občas očekává. Takže zvolni, zajdi si s kámoškama na kafe, někam na kosmetiku. Prostě si občas utrhni čas pro sebe a odpočívej. Výsledek bude zaručený!!! 😊

autor
6. zář 2022

@koko94 dekuji, jsem trochu klidnejsi. Je pravda, ze kdyz zamestnam poradne hlavu, byva mi lepe. Ty uzlinky me teda desi, ale snad budu klidnejsi po tom ultrazvuku. Ja si hlavne vsechno hnedka googlim a uzlina na krku = za chvili umres :D

zmrzlinka
6. zář 2022

Spíš by to chtělo psychologa/psychiatra.

nitii
6. zář 2022

Jestli jsou ty uzlinky pohyblivé, tak to bude dobré, u lymfomu jsou tvrdé, nepohyblivé a velké, pokud jsou do 1cm, tak to bude v pohodě 😉 Uvidíte na ultrazvuku, že to bude v pořádku 🙂 A na hrudi mě taky někdy bolí od zad, takže bych určitě hledala příčinu v zádech..

autor
6. zář 2022

@zmrzlinka k psychologovi jsem chodit zacala 🙂

autor
6. zář 2022

@nitii pohyblive jsou , tvrde taky uplne ne, tak snad to bude dobry a desim se zbytecne