icon

Šupinky na pokožce hlavy. Jak se jich zbavit?

mimco2014
18. bře 2025

Holky prosím , mohly by jste mi poradit ? Už jsem opravdu zoufalá 😞 Nikdy předtím jsem to neměla , ale teď je to extrémně hodně . Mám husté dlouhé vlasy a už asi půl roku bojuju se suchou pokožkou hlavy , dělají se mi šupinky a je to hodně vidět 🫣🥺 Jak s tím zabojovat?? co používat?? Prosím 🙏 nemůžu si nikde ani sáhnout do vlasů , jelikož to je vidět pak všude 🥺🥺

Šupinky na pokožce hlavy. Jak se jich zbavit?
snahnah
18. bře 2025

@mimco2014 Nizoral jsi zkoušela? Fénuješ po mytí, jaké výrobky používáš? Já s tím bojuju cca 2 roky, pokožku mám celkově sušší všude. Já musím občas udělat ozdravnou kúru s Nizoralem, chodívala jsem spát s mokrými vlasy a přemnožily se kvasinky. Teď si na to dávám pozor, ale stejně….člověk se občas zpotí, čepice v zimě. Jinak nesnesu moc šampony se SLS, jen 1-2x za měsíc na hloubkové mytí. Jinak šampony používám dětské, tuhé Ponio nebo Dove s růží, kontroluju složení. Nedávno jsem si pořídila takovou masku, kterou dávám na pokožku hlavy a pak smyju viz.foto.

viktorie586
18. bře 2025

Taky jsem měla problémy se suchou pokožkou hlavy a šupinkami, a co mi fakt pomohlo, byl šampon Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm – krásně zklidňuje pokožku, hydratuje a už po pár umytích jsem viděla velký rozdíl. Potom ještě Vichy Dercos Anti-Dandruff Sensitive – je jemný, ale účinný, a lupy i šupinky mi díky němu úplně zmizely. Oba jsem brala na Notino, skrz ceny a rychlé doručení.

mimco2014
autor
18. bře 2025

@snahnah fénuji po umytí pokaždé , nesnáším mokré vlasy , používám tak nějak různé šampony , nikdy sem to neřešila a nikdy sem toto neměla , až teď 🫣 jinak před umytím dávám olejíček na pokožku hlavy a po umytí masku od garniere a stejně to tam furt je 🥺

babka
18. bře 2025

Susit vlasy po umyti. Sampon nejaky nedrazdivy nejlepe. Ten Kerastase jsme mely i dalsi drahe znacky a vysledek nula. Problem mela dcera, ja ne. Vyzkousely jsem kde co, plna koupalna lahvicek, ktere zarucene pomuzou. Nizoral katastrofa. Vazne nejvice pomohlo vyfoukat vlasy po umyti (aspon u hlavy). A sampon tento, okamzita uleva.

babka
18. bře 2025

@mimco2014 olejicek na pokozku hlavy to u nas zhorsoval. Masku davat tez jen na vlasy, aby se nedostala na pokozku hlavy

miryp
18. bře 2025

U nás v rodině pomáhá jen a pouze směřovat pozornost na střeva, ne nadarmo se říká, že stav pokožky odráží stav střev. Mně se takto projevují potravinové alergie. Poprvé jsem to měla kvůli ABKM, která se mi dlouho projevovala pouze zácpou a "lupy". Když se pak zhoršila a došlo na střevní potíže a já alergen vysadila, pokožka hlavy se postupně uzdravila. Teď se mi to znovu rozjelo, neb se mi přidaly další potravinové alergie a ještě se mi nepodařilo vychytat vše. Jinak šamponů z lékáren jsem vyzkoušela mraky a hrůza, nejlíp reaguje moje pokožka na no poo metody mytí.

snahnah
18. bře 2025

@babka Jsou masky i na pokožku hlavy 😉

jirovapa
18. bře 2025

@mimco2014 není to seborea? Měla jsem podobné šupinky ve vlasech okolo uší. Zabral mi jedině šampon z lékárny, zeptejte se ve vaší lékárně a oni vám poradí. Zkusila jsem několik značek, Vichy, Ducray apod. Občas se mi tento problém vrátí, normální šampon (jako ne z lékárny už nemůžu používat). Pokud mám ve vlasech šupinky, tak si beru šampon s účinnější látkou a pokud už ty šupinky nemám, tak používám jen na udržení klidné pokožky hlavy. Seborea se mi vždy rozjede po nadměrné konzumaci sladkého nebo stresem.

kupi
18. bře 2025

Taky to občas mívá a zabírá mi tenhle šampón

martina1317
19. bře 2025

Nooo nechci te desit, ale me takhle zacinala lupenka - psoriaza… jinak muze pomoct excipial hydropolotio nebo bioderma babysquam krem

babka
19. bře 2025

@snahnah ano, par velmi drahych na ten problem mame doma a zhorsovaly to! ale myslela jsem masky obecne, co jsou jen na vlasy. Nevyjadrila jsem se presne 🙂

viktorie586
16. dub 2025

Ahoj, ještě bych zkusila kouknout na bio šampóny - za mě Nobilis je super česká značka a pomohlo mi to na suchou pokožku + kombinace s Khadi olejíčkem proti lupům.

https://www.alpik.cz/nobilis-tilia/pece-o-vlasy/

Mají teďka 15% slevu na celou značku Nobilis - zkus ten Výživný balzám na vlasy 🙂

chmelkao
24. dub 2025

Zkoušeli jste vlasové mycí oleje? Některé jsou na takové problémy s pokožkou hlavy přímo dělané.

bigmak
24. dub 2025
@chmelkao

Zkoušeli jste vlasové mycí oleje? Některé jsou na takové problémy s pokožkou hlavy přímo dělané.

@chmelkao Záleží, která koupíš. V podstatě jediný mi pomohl Seboöl z alpiku, jinak nic moc ty oleje na vlasy, aspoň u mě :/

ponytka
25. dub 2025
@chmelkao

@chmelkao zatím jsem vůbec nedostala odvahu dát si to na hlavu :D na tělo dobrý, to vím

kytulenka
25. dub 2025

Ono je blbý, že to každému nesedne, je to hodně o typu vlasů a pokožky hlavy. Podle toho musíš olej vybrat. Taky záleží, jestli je používáš správně. Pokud ne, mohou být vlasy mastné a těžké. Důležité je olej pořádně vymýt.