Syndrom neklidných nohou - léčba

luciekas
15. kvě 2018

Ahoj,
neurolog mi diagnostikoval syndrom neklidných nohou, jsem po druhém porodu a v druhém těhotenství jsem začala mít neklidné nohy, nespavost... porodem to bohužel nezmizelo (jak všichni říkali) a já trpím stále dále, je pravda, že se to zlepšuje, spím normálně, občas mě to ani nebolí ale občas přijdou stavy kdy sotva chodím, plazím se po zdech a neustále mě chytají křeče do lýtek.. Neurolog mne poslal na vyšetření EMG ze kterého já mám děsný strach.. Stále nevím, zda do toho jít, jelikož mi bylo řečeno, že poté dostanu nějaké prášky na to, a co jsem si četla, tak jsou to léky na parkinsonovu chorobu a jsou to docela driáky a já do sebe nechci cpát nějaké svinstvo... Nemáte prosím někdo zkušenost s léčbou tohoto problému ? Děkuji moc za případné reakce....

priefi
15. kvě 2018

@luciekas a zkouseli Ti dat horcik, vapnik a zelezo?

luciekas
autor
15. kvě 2018

@priefi beru jen magne B6

ssluniiii
15. kvě 2018

Mě pomáhá mít nohy v chladu. Ty prášky bych určitě nebrala.

lidax
15. kvě 2018

@luciekas Mně neuroložka řekla, že to způsobuje nedostatek železa, špatný krevní obraz. Dala mi kapky, bohužel zatím nepomohly. Jsem v 34 týdnu těhotenství.

priefi
15. kvě 2018

@luciekas tak zkus treba zelezo od walmarku, je tam i listovka. Pripadne jine zelezo. No a vapnik nesmis brat zaroven s horcikem, musi byt rozestup 2h.

victress
15. kvě 2018

EMG vyšetření není nic hrozného, toho se nemusíš bát, léky ti nikdo nutit nemůže, když nebudeš chtít, co nějaké cvičení, RHB apod.??

hope09
16. kvě 2018

@priefi Ahoj, mohu se zeptat, proč se nemají brát dohromady? Děkuji

priefi
17. kvě 2018

@hope09 protoze horcik neguje vapnik pri stravovanj, proto je treba aspon 2h rozestup,.aby se vstrebal

luciekas
autor
24. kvě 2018

@victress byla jsi na EMG ? Já mam hrozny strach, nicméně jdu zítra.

barchen
24. kvě 2018

@luciekas Jde to i bez prášků, záleží, nakolik tě to limituje nebo je to únosné. Pohyb, pravidelné a vhodné cvičení, večer nohy vždy uvolnit a celkově zdravá a hodnotná strava.

luciekas
autor
24. kvě 2018

@barchen musím říct ze se to dost zlepšilo, ale občas se mi to vrátí a to nemůžu skoro chodit :(.

victress
24. kvě 2018

@luciekas ano, byla, není to nic hrozného, jenom takové šimrání, malinko nepříjemné, ale jsou horší vyšetření, proti císaři je EMG procházka růžovou zahradou, držím pěsti, pak napiš, jak jsi dopadla..

lenkajan
24. kvě 2018

EMG bych se nebála. Byla jsem před rokem a opravdu to není nic hrozného 😉

te_reza
24. kvě 2018

Taky mi pomaha zelezo a nohy do chladu, traba se projit po studene dlazbe bosa

milka1m1
28. říj 2018

Take me diagnostikovali SNN.Mam hrozne bolesti nohou, krece,paleni ard.Tak 2x-3x v tydnu nespim.Dostala jsem Rivotril na noc,a tak nevim jestli ho mam brat nebo ne.
Nevite jestli nepomaha nejaka rehabilitace,nebo co pomaha Vam.