Těhotenská cukrovka - recepty

novacka1276
22. říj 2018

Ahoj, holky, kde jste brali recept na inspiraci na vaření pokud jste měli těhotenskou cukrovku.. Já už jsem z toho zoufalá.. Nevím co vařit ... :D Nehledě na to, že mi chlap jen tak něco nesní a vařit dvě jídla, na to nemám sílu a hlavně momentálně ještě ani čas... :/ Tak nějaká stránka na recepty nebo tak.. 🙂 Děkuji

fandysek_1
22. říj 2018

@novacka1276 prakticky jsem vařila to samé pro mě i pro něj a ubírala si třeba přílohy. Nejlepší bylo pečené maso, ryba, omáčka zahustena zeleninou a já si dala třeba víc zeleniny, méně brambor a tak. Zkus se podivat na tehotenskacukrovka.cz. dělala jsem i palačinky, livanecky bez cukru a se spaldovou moukou.

lenicka1986
7. led 2021
Uživatel lenicka1986 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lenicka1986.

ahoj pomohl mi topinambur je to i velni chutná zelenina
https://www.diatop.cz/recept/krem/

michaela666
7. led 2021

Vařím normálně jako před cukrovkou, akorát zahušťování si hlídám zeleninou nebo si trochu odeberu bokem a chlapovi dodělám jak jsem zvyklá. Zmenšila jsem porce příloh a nahrazuji část čerstvou zeleninou. Jak píše @fandysek_1 s vhodnou moukou dělám i palačinky ( nahoru tvaroh a čerstvé ovoce - dopolední svačinka je to super), tvarohové knedlíky s rozvarem z ovoce, jablečný štrůdl z vhodného listového těsta ( V Penny mám vyzkoušené od Karlovy koruny - nesmí v něm být ocet a cukr). Důležité je správně počítat sacharidy a každou novou potravinu vážit, abys věděla kolik a jestli vůbec ti toho prochází.

Na fb stránka těhotenská cukrovka + recepty je fajn beru inspiraci, když nevím co vařit.

michaela666
7. led 2021

@lenicka1986 Ten jsem zkoušela a překvapilo mě jak je to dobré. Dá se to jíst syrové, jakkoliv tepelně zpracované a hlavně se toho může díky nízkému obsahu sacharidů fakt kopec. 👍