Trhání mrtvé šestky s infekcí: Mám se obávat?
Ahoj,
čeká mne trhání šestky dole vpravo. Mám tam rozsáhlý zánět v již poslední fázi a to pěkně dlouho. Zub vůbec nebolí, nevím prakticky, že tam je. Občas se ozve. Problém je ten, že i když je mrtvý tak se tam pořád hromadí bakterie které můžou zasáhnout ostatní zuby.
Má někdo zkušenost z trhání šestky dole s tímto zánětem. Prý nefunguje anestezie jak má.
Mám ze zákroku panickou hrůzu, už 5 dnů jsem pořádně nespala, pořád na to musím myslet ve dne v noci.
Asi jsem psychicky na dně, že jo?
Bud schopná oedjít po svém? A jak to bolí po odeznění anestezie?
Děkuji za rady a podporu.
@tereza0111 Taky si myslim. Ale nechám si to pojistit dalším názorem.
@tereza0111 Děkuji za psychickou podporu.
@jkoncek drz se a snaz se nebat (to nejde), takze alespon neprchnout 🙂 ten strach je nekde v podvedomi, ma to hroznou povest, ale ve skutecnosti to neni ani zdaleka tak hrozne 🙂
@tereza0111 Souhlasím, ty historky, co kolují o trhání zubů jsou dost děsivé, takže jsem před tou první extrakcí bála. Po ní jsem si říkala wtf proč jsem se tak bála...na druhou jsem šla víc v klidu.
@jkoncek Mně zubař říkal, že se mám předtím dobře nasnídat, že někteří si myslí, že se předtím nemůže jíst, pak je jim blbě jak ze stresu, tak hladu, tak jestli ti to žaludek dovolí, tak se ráno dobře najez. Mně pomáhá se soustředit na dýchání, prostě si vědomě dělat hluboké nádechy a výdechy.
@tereza0111 Tak jsem byla dnes na konzultaci a zub zachránit nejde. Problém je ten, že jsem chytnula nějaký virus asi chřipka a mám horečku 38.1 tak neví zda budu popozítří fit na extrakci.
Tak to mám měsíc za sebou. Extrakce šestky dole trvala cca 3 minuty. Musel jít ven na dvakrát neboť se díky chronickému zánětu rozpadl. Injekce jsem dostala dvě, ani jednu jsem téměř necítila. Po extrakci mi skalpelem seškrabal z kosti zánět - to byl zvuk. Poté to ještě nějak vyčistil. Poté udělal kontrolní rentgen zda tam něco nezbylo. Potom jsem dostala 2 přítlatkové válečky do rány (parasolb nebo něco takovýho) a ránu zašil dvěka stehy. Předepsal mi i Aulin, ale nakonec jsem nebrala vůbec nic neboť k mému údivu po odeznění anestezie vůbec žádná bolest nikdy nepřišla.
Tak to je dobře, že jsi nepotřebovala ani léky na bolest. A díky za zpětnou vazbu.
Platí tedy moje domněnka hned z prvního příspěvku, kdy jsem říkala, že strach bude větší než trhání?
@jkoncek nadhera a mas zub naporat vyreseny 🙂 Diky za tu zpetnou vazbu, at se ten strach dobrymi zpravavy zmensuje i pro ostatni 🙂

@tereza0111 Díky za názor, v každém případě tam zajedu ať mám jistotu.