Trhání osmiček a šestek

mysmorka77
12. dub 2018

Ahoj holky, stále mě zlobí šestka dole, chodila sem skoro rok a půl na čištění kanálku a nepomohlo to,tak zubařka usoudila že ji vythne,do toho mě dnes ráno začala tlačit osmička..Mám panickou hrůzu ze zubaře.Bolí to?Jak dlouho to asi tak trvá?Díky moc

nicol22
12. dub 2018

Nebolí to. Čas je velmi individuální, někdy pacient odchází za pět minut, jiný tam sedí hodinu. Záleží na tom, jak dobře zub v kosti sedí, jestli třeba nepraskne a podobně. Ale opravdu jsem během svojí praxe zažila jen pár pacientů, kteří vyloženě řekli, že je to bolelo, a to už byly většinou případy, kdy byl rozsáhlý zánět a anestezie špatně zabírala. Neboj se.

mysmorka77
autor
12. dub 2018

@nicol22 V té 6 mám právě zánět, už jednou mi tam dala injekci a chtěla vytrhnout ale bolelo to jako čert,mám hrozný strach tam jít znovu

odula
12. dub 2018

zdar. ted jsem byla na osme. mela superhnusny koreny takze to trvalo dlouho. dostala jsem hodně lokální anestezie takze samotna procedura v podstate bezbolestna. a potom trochu neprijemny ale nic co by ibuprofen nezvladl. prvni den to bylo cejtit,pak už docela na pohodu. hned jsem jedla (na druhy straně, samo). tahle byla poslední a nejhnusnejsi. ty předcházející za pet minut venku,ani jsem nestihla ze se neco děje 😁 a rekonvalescence taky v poho. osmicek se neboj .cisteni kanalku jo 100x nepříjemnější

nicol22
12. dub 2018

@mysmorka77 je lepší to vydržet. S tím zánětem už to tak veselé není ale pak je to velká úleva.

odula
12. dub 2018

@mysmorka77 jestli tam mas zanet tak pred jakoukoliv procedurou je treba prelecit atb lokalne nebo celkove - premnozeny bakterie zpusobujou tlak uvnitr kanalu a nerv pak nemusi reagovat na anestezii.

hani1234
12. dub 2018

Ahoj, já si nechala vytrhnout šestku před měsícem. Samotné vytržení nebolelo, ale pak to samozřejmě přišlo k sobě, a ten tlak byl nepříjemný .. Ale nic, co by se nedalo překonat. A teď jsem rada, ze je pryč..
A osmičky jak u koho.. Já je mám hodně špatně narostlé a je potřeba je nějak vysekat .. Den před samotným výkonem musím začít bez atb kvůli případnému zánětu ..

mysmorka77
autor
12. dub 2018

@hani1234 A jak se to seká?😕

mysmorka77
autor
12. dub 2018

@odula Zubařka mi nedala žádný atb, asi budu muset měnit, děkuju

odula
12. dub 2018

@mysmorka77 sorry ze do toho vstupuju.ja u ty posledni mela taky blbe rostly,takze taky "sekání " ale ono to zni hur nez to je. nejdriv mi opatrne oddelil korunu zubu takovou cirkulareckou ci co,pak oddelil koreny a opatrne je vytahl. asi dva stehy mám. jedinej rozdil oproti normalnimu trhani byla doba. trvalo to hodinu cca. rekonvalescence po trhani v podstatě stejna jako u ostatnich osmicek. covece mozna lepší. bala jsem se jak pes,ale fakt to není tak hrozný🙂

odula
12. dub 2018

@mysmorka77 zkus se ji na to zeptat. kdyz tam mas zanet tak to fakt chce prelecit.

katka9184
12. dub 2018

Mám čerstvou zkušenost...před Velikonoci jsem z ničeho nic dostala zánět do pravé osmičky. Myslela jsem, že se pouze ozvala a zase trošku povyroste. Ale po víkendu jsem už neotevřela pusu, hlava mi málem praskla, uši bolely a v krku, jak při angine. Takže ač nerada jsem musela na pohotovost a byl mi zjištěn zánět u moudraku a nasazeny antibiotika, plus dren, se kterým jsem chodila na výměnu.
Dále mi bylo navrhnuto vytržení, dostala jsem zadanku na chirurgii, protože zub špatně rostl a v klasické zubní ordinaci mi ho vytrhnout nemohli.
V pondělí jsem byla na chirurgii, kde jsem byla poučena, co všechno to obnáší, atd. Doktor mi dal injekci asi do třech míst, což teda, i když mám prach bolesti vysoký, tak ta injekce bolela. Asi tam zánět ještě byl.
Počkalo se až zabere a začalo se...a musím říct, že i porod byl hračka oproti tomu. I přes injekci to dost bolelo, nehledě na to, že doktor musel rovnat trošku čelist, což bylo moc nepříjemné a pak zub odvrtaval a vyndaval po kouskách.
Pak díru zašil. Momentálně mám hodně nateklou tvář, modřiny a bolavou půlku obličeje, nehledě na to, že kojím do toho a starám se o miminko.
Takže za mě děs, příští měsíc bych měla jít na druhou, ale odložim to.

odula
12. dub 2018

@katka9184 ty vado... to je děs ... ja mela zanet jen trochu a injekci teda 5 . ale jen me trochu louplo kdyz oddeloval korunu. jinak bez otoku,bez modrin... ted je to tejden a i kdyz jsem mela stehy tak uz ani nepotrebuju brufen. cejtim s tebou, hlavne at jsi brzo fit!!! 😚

konidana
13. dub 2018

Tak já jsem trhání osmiček snášela líp než vrtání čehokoli. Jako jo, nic příjemného, ale bolí to až pak , až přestane fungovat anestezie. To vrtání do zubu cítím mnohem víc. Pak to bolí tak 2-4 dny, ale dala jsem to zatím vždy bez léků.

katka9184
14. dub 2018

@odula Děkuji, už to bude skroo týden a bolest se drží. Mám dvě místa siti, jednu u zubů a druhou na kraji tváře. Zub mi rostl hodně vzadu k uchu, takže to místo bolí au do ucha.
Už aby to přešlo :/. V pondělí jdu na stehy, už se vážně těším :/

odula
14. dub 2018

@katka9184 ty jo. me dontor rikal ze jestli to nepovoli do peti dnu,urcite prijit a nasadi lecbu,ze se to muze snadno zanitit. mas nejaky antibakterialni vyplachy?? to je trápení toto... :/ ja mela osmi taky vzadu,tlacila se do ty chrupavky ci co to tam je. to jsou hnusy,no...

lenickakl
14. dub 2018

Mně dělali osmičky všechny naráz. Spodní vysekávaný, dásně šitý. Mně to teda bolelo několik dní, když to přišlo k sobě a prášky nezabíraly..

marii90
14. dub 2018

Za tu ulevu to stoji. 4 roky po sobe jsem ve stejny termin trpela s tlacici se osmickou, jenze moje zubarka mela vzdy dovcu. Ctvrty rok zubak myho taty (jinak jeji zastup je 60 km daleko 😠 ) rekl, ze jestli nechci za rok prijit zase, ze ji da pryc... bolelo to, ale takovou ulevu jsem snad nezazila ani kdyz jsem vytlacila mladyho 😂😂😂 Moje zubarka byla sice nastvana, ze ten zub byl zdravej, ale to je jeji problem 😆

ada22
14. dub 2018

S tím trháním šestky bych počkala a nechala si buď vytrhnout nebo ošetřit tu osmičku. Já měla před dvěma lety takhle zanícenou sedmi. Vůbec se nechtěla hojit. Pak mi zubařka poslala na velký rentgen, kde se zjistilo, že osmá co se tváří zdravé je totálně zkažena. Vytrhla ji a od té doby sedma ok. To trhání celkem šlo. Jen pak jsem na dva dny odpadla

katka9184
17. dub 2018

@odula No na výplach nic nemám a doktor mi dokonce zakázal výplach, protože se tam prý musí utvořit sraženina, která to hojí a vyplachování by jí vyplavilo.
Dneska to týden a den a první den cítím docela úlevu... jupí 😀.
Chtěl abych za měsíc přišla na další osmičku dole, ale řekla jsem, že až tak na podzim. Tahle mě zatím nikdy netrápila a po této zkušenosti na to dobrovolně nejdu.

malinkaelinka
17. dub 2018

Já mám trhané všechny osmičky, nadvakrát, nejdřív pravou a pak levou stranu. Spodní mi vysekávali z kosti a vrchní jen vytáhli, nicméně šili mi ránu po všech čtyřech. Pokud máš zuby vylezlé, což šestku předpokládám máš, tak se ničeho neboj a hurá do toho 🙂 To sekání byl zážitek, ale já jsem měla ty spodní zuby extra komplikované, na té klinice říkali, že tohle je fakt extrém, takže detaily nebudu nikoho děsit 🙂

odula
17. dub 2018

@katka9184 jasne,vyplach zadnej,ale prvni den,aby to neteklo... pak uz se muze prave tim antibakterialnim... no to uz je jedno,hlavni ze je ti je lip!!!😚 ja dneska byla na vyndani stehu,tak jsem rada ze uz je to fuč 👍🏾

odula
17. dub 2018

@malinkaelinka me by to zajimalo ;)

kirinka2013
17. dub 2018

Mne trhaly osmičku, noc předtím jsem nespala, na křeslo jsem si sedala vyklepaná, nechala jsem si dát injekci, při pohledu na "nástroje", co si doktorka připravila, jsem skoro utekla, vždy jsem se bála zubařů. Cítila jsem ale jen krátký tlak, ani ne bolest, během chviličky byla venku, osmičky mají malé kořeny. Krvácelo to asi dva dny, slabounce. Je to čtvrt roku a ani hmatem bys nepoznala, že tam někdy něco bylo. Šestku trhali mamině den po mne a to byl tedy zážitek ji jen vidět.