icon

Trpím separační úzkostí? Je to na odbornou pomoc?

magdalena48
15. srp 2020

Ahoj. Potřebuju se vypovídat a zeptat se, jestli něčím takovým procházím sama či naopak... Podle přítele i tchyně bych měla vyhledat odbornou pomoc.
Mám krásnou a zdravou 5 měsíční holčičku. Je velmi živá a velmi nevyzpytatelná. Plně kojím, a to na požádání. Někdy chce po půl hodince, někdy až po třech. Proto bývám často nervózní kvůli hlídání. Nikdy nevím, kdy si vzpomene. Můj hlavní problém ale je, že mi vadí jí dávat někomu jinému kromě přítele a když pláče dlouho u něj, frustruje mě to tolik, že mu raději řeknu, ať mi jí dá. Nerada s ní jezdím mezi hromadu lidí, protože vím, že jí budou chtít všichni tahat. Rve mi srdce, když u někoho pláče a já jí nemůžu utišit, protože si má přeci zvykat. Nesnesu, když si jí předávají jak nějakou věc, i když se jí to evidentně nelíbí. Argumentem všech je, že je jen herečka a vzteká se nebo pláče, protože nemá co chce, byť je to moje náruč. Každý jí chce vozit, ale v kočárku většinou být nechce. Slýchám pak, jak byla hodná a spinkala. Tak si říkám, jak jsem neschopná matka, že mě v kočárku pláče. Jenže se pak se třeba i dozvím, že se ke spánku prořvala. Taky jsem si všimla, jak mi tchyně neustále podsouvá, jak vše na malou přenáším, jenže já si z jejich strany přijdu pod hrozným tlakem. Bývá to i častým důvodem hádek s mým přítelem. Navíc je to od ní také samé, že ji máme rozmazlenou. Přitom má sama 10 letého syna, který spí s ní a tchánem do teď v posteli. Mám všeho a všech pokrk. Jen ať si jí pochovají, ale nenutí si to. Občas bych nejradši byla s malou doma, aby nemohl furt někdo prudit. Bývá mi z toho tak úzko, že když máme někam jet, je mi už pár dní předem na zvracení. Na hlídání jí předávám s pocitem, že jí nebudu k dispozici ve chvíli, kdy mě bude potřebovat.
Děkuji za přečtení

Strana
z2
jako_mala_holka
16. srp 2020

@klokanka31 jo akorat neprebaluje 😅 ale to mi nevadi, to jsou nase chvilky 🙂

klokanka31
16. srp 2020

@jako_mala_holka Můj si zas bere paragraf, protože pediatra i kyčle máme 30 km daleko, a tak nám poskytuje odvoz, a i se mnou chodí do ordinace, za což jsem ráda.

jako_mala_holka
16. srp 2020

@klokanka31 to je jen dobre... ja na konteole s kyclemi byla naposledy rada, ze je manzel se mnou, protoze to tam bylo fakt neprakticky vymyslene pro kocarky... s nim pohoda 🙂

Strana
z2