Úraz hlavy a krku. Jít na pohotovost?
Dobrý den, mám dotaz a chtěla bych poradit. Včera jsem při kýchnutí ucitila bolest zepředu vlevo na krku, od té doby bolest stále, bolí při předklonu více. Říkala jsem si, zda to nemůže být céva. Dnes v práci (skupinka) mi dítě 4 roky hodilo dřevěné auto do hlavy vší silou asi z 3 metrů. Lekla jsem se, rána velká. Teď mě bolí ta hlava, i ten krk a lehce divně od zaludku. Nevím jestli jet na pohotovost, nechci panikařit, ale nějak se to blbě sešlo a ani nevím, co bych jim měla říct dřív. A zase si říkám, ať mě neodbydou rtg z čehož by se nic nepoznalo ohledně toho krku i. Jeli byste?
Ne, nejela bych
Mám velmi silný pocit, že nebudeš mít klid, dokud na tu pohotovost nepůjdeš. Myslím si, že tam lidé přišli s mnohem většími hloupostmi než je tohle. Pro svůj klid na duši tam běž.
Mám velmi silný pocit, že nebudeš mít klid, dokud na tu pohotovost nepůjdeš. Myslím si, že tam lidé přišli s mnohem většími hloupostmi než je tohle. Pro svůj klid na duši tam běž.
@lucidvork neskutečně obdivuju personál na urgentu. Když si představím, že třeba dokončili resuscitaci a pak je zavolají k tomuhle, já normálně nevím, co bych na to řekla…kdo se jim pak může divit, když jsou podráždění🤷♀️
Nešla bych, tohle není žádný úraz. Tělo snese mnohem větší rány. Kdyby každý běhal k doktorům s tím, že ho někde píchlo, skutečně nemocní by asi umřeli, protože už by je neměl kdo ošetřit🫣. Na krk poradím nějaké mazání typu Voltaren. Na hlavě asi budeš mít modřínu, ta na umření není a ten žaludek máš podrážděný z toho, jak moc se o sebe bojíš. Ale mátový čaj by to mohl spravit. 😊🍀
Třeba u dětí už ani nedělají rentgeny. Vždy nám říkají, že je máme budit v noci po dvou hodinách. Sledovat zorničky jestli reagují na světlo. Jestli nejsou malátní nebo nezvrací. Břicho ti bude bolet z toho jak se bojíš, aby jsi něco nepodcenila. Úplně ti chápu, taky celkem často z něčeho stresuji. Asi v místě nárazu budeš mít modřinu, která může pěkně bolet.

Zkusila bych se domluvit s kolegyněmi a někam vyrazila. Jako ještě blbě od žaludku není úplně dobré znamení.