icon

Vycházky - jak je nastavit podle péče o dítě

lussi33
17. únor 2019

Ahojky mám syna 6 let, tudíž povinná předškolní docházka a já budu nejdéle do měsíce na neschopence protože pracuji ve skladu a už jsem ve 24tt a i takhle dělám svoji práci cca na 60% a do 34tt tam být nemůžu. Malého budu ale vozit ráno přes hodinu do školky a odpoledne pro něj, s tím že má nejake dny kroužky pro předškoláky a já tam na něj čekám (i kdybych jela domů tak jsem tu max 15min a jedu zpět. Ráno budeme jezdit v pravidelný čas ale odpoledne budu pryč nějaké dny od půl 12 a jiné do 6ti. Jde si udělat vycházky každý den jinak dle jeho kroužků? A jak je to když máme placenou dovolenou vždy jen prodloužené víkendy ale stejně, já nebudu na neschopenceu že bych měla nějaké riziko ale protože nemůžu vykonávat svoji práci. Děkuji za rady 🙂

nita1984
17. únor 2019

@lussi33 pracovní neschopnost je pracovní neschopnost. Pokud nemůžeš vykonávat svoji práci, jsou povinni tě přeradit na práci vhodnou pro těhotnou nebo nechat doma za 100% platu. Pokud půjdeš na PN máš vycházky max 6 hodin denně (možno rozdělit na dopoledne a odpoledne), ale každý sen stejně a hlavně žádné prodloužené víkendy.

lussi33
autor
17. únor 2019

@nita1984 ok děkuji

lachtanice86
17. únor 2019

@lussi33 nech se přeradit na vhodnou práci, pokud ji pro tebe nebude zaměstnavatel mít, tak ať tě nechá doma za 100% platu. Pokud nemáš rizikové těhotenství, tak nechápu jak můžeš dostat pn, když k tomu není důvod. Ale pokud ti ji dr napíše tak platí vycházky max 6hodin denně (taky nemusíš mít nic) lze rozdělit na dopoledne a odpoledne ale ne si z toho dělat holubnik a každý den si diktovat jinak. A prodloužené víkendy musí povolit změnu adresy lékař (což není jeho povinnost) a i tam si povinná dodržovat vycházky.

lussi33
autor
17. únor 2019

@lachtanice86 mě jde hlavně abych byla schopná malýho dostat normálně do školky a že školky což teda oficiálně není možné i když to má paradoxně povinné 😂 Spoj nemá ani jeden jak ráno tak odpol.. a v práci mi 100% nedají, dělat si tam zle nemá cenu když se pak chci vrátit.. právě mi zajímalo zda ho budu muset vozit mimo vycházky nebo normálně oficiálně když už má vedenou docházku...

ckei
17. únor 2019

@lussi33 jde si to stanovit dle potřeby,ale max. v tom daném rozsahu 6hodin a kazdy den stejně. A co nevyjde ve vycházkách,tak jedině risknout mimo ně.
Já měla hodinu ráno, právě kvůli odvodu do školky a pak 12-17.

lussi33
autor
18. únor 2019

@ckei chápu a děkuji. My máme ty dlouhé dojezdy do června.. Ted je nereálné ho dát do bližší školky, navíc ty kroužky pro předškoláky to neřeší, ty v té druhé nejsou. A ta bližší pro nástupu brala menší děti jen ze známosti proto tam nechodí.. moh by do školky 1x týdně aby vysly i vycházky, tak to raději risknu a ať chodí do školky denně když i chce.